Bakan'dan sürpriz 'bedelli' açıklaması! 'Teki tip' ve bedelliyle ilgili açıklama geldi

Bakan'dan sürpriz 'bedelli' açıklaması! 'Teki tip' ve bedelliyle ilgili açıklama geldi

Bakan'dan sürpriz 'bedelli' açıklaması! 'Teki tip' ve bedelliyle ilgili açıklama geldi
Bakan'dan sürpriz 'bedelli' açıklaması!
'Teki tip' ve bedelliyle ilgili açıklama geldi

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tek tip ve bedelli askerlikle ilgili olarak, "Henüz bir karara ulaşılmadı. Üzerinde çalışılıyor" dedi.

Bakan Gönül ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ülke genelindeki acil yardım numaralarını '112' numarasıyla tek çatı altında toplamayı öngören projeyi yerinde görmek üzere Aselsan'ın Macunköy'deki tesislerine geldi. Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu ve Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman tarafından karşılanan Gönül ve Yıldırım, gazetecilere açıklamalarda bulundular.

Bakan Gönül, Ulaştırma Bakanlığı'nı ilgilendiren projelerde Aselsan'ın nasıl bir kabiliyete sahip olduğunu ve nasıl bir katkıda bulunacağını Aselsan'ın, Bakan Yıldırım ve ekibine göstereceğini söyledi. Gönül, acil durumlar için tek numarayı öngören projenin, yapılacak olan tanıtım ardından Bakan Yıldırım ve ekibinin vereceğini belirtti.

Bakan Yıldırım ise, Bakan Gönül'ün konuya ilişkin açıklamayı 'açık ve öz' bir şekilde verdiğini ifade ederek, "Buna benim ilave edecek bir şeyim yok" dedi.

"PEYDERPEY YAPILACAK"
Projenin Türkiye geneline ne zaman yayılacağına ilişkin bir tarih olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu büyük bir proje. Bütün haberleşme sistemlerinin, mobil, sabit ve diğer devre dışı kaldığı hallerde bile haberleşmenin devam etmesini sağlayacak bir sistemdir. Açık mimari bir yapıda olan bir sistem olmasından dolayı bir takvim dahilinde, peyderpey ülkenin her tarafına yapılacak. Bu süreçte bir acil durum yaşanması halinde ise bunun tedbirini de aldık. Geçici bir mobil sisteme dayalı bir muhabere sistemini kurduk. Bu yapacağımız sabit, daha geniş kapasiteli bir sistem olacak."

Bakan Yıldırım, pilot olarak uygulanan Antalya ve Isparta'dan gelen sonuçların nasıl olduğuna ilişkin bir soruya, "Gayet güzel performans gösteriyor. Şu anda alınan sonuçlar iyi" karşılığını verdi.

ŞOVMEN MEHMET ALİ ERBİL'İN GAFI
Şovmen Mehmet Ali Erbil'in gafı ve Alevi vatandaşların tepkisinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldırım, "Biz incinsek de incitmeyiz ama densizlik yapan olursa onun da cevabını veririz. Zaten hemşerilerimiz gerekli cevabı vermiş. Alevi-Bektaşi öğretisinde güzel bir söz vardır; 'edep yahu'" diye konuştu.

BAKAN GÖNÜL'DEN ASKERLİK AÇIKLAMASI
Bakan Gönül'de gazetecilerin, tek tip ve bedelli askerlik çalışmasında gelinen son noktaya ilişkin sorusuna, "Henüz bir karara ulaşılmadı. Üzerinde çalışılıyor" dedi.
Açıklamaların ardından bakanlar, Aselsan'ın '112 Acil Yardım için Bilgisayar Destekli Sevk ve Yönetim Sistemi' hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere Aselsan tesisini gezdiler.
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109