Bakan BAYRAKTAR'dan Ataşehir'de toplu açılış

Ataşehir'de bulunan Ataşehir Tapu ve Kadastro, Kadıköy Tapu ve Kadastro müdürlüklerinin yeni binalarını ve yenilenen Ümraniye, Üsküdar, Pendik ve Tuzla ünitelerinin de uzaktan toplu açılışını yaptı.

Bakan BAYRAKTAR'dan Ataşehir'de toplu açılış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR Yenilenen 10 Tapu ve Kadastro ünitesinin toplu açılışını  Ataşehir'de yaptı.

Ataşehirweb haber / Recep KENAN

Tapu dairelerinde para alış verişini bitirdik

Ataşehir'de bulunan Ataşehir Tapu ve Kadastro, Kadıköy Tapu ve Kadastro müdürlüklerinin yeni binalarını ve yenilenen Ümraniye, Üsküdar, Pendik ve Tuzla ünitelerinin de uzaktan toplu açılışını yaptı.

İstanbul Milletvekili Belma SATIR, Kadıköy Belediye Başkanı Slami ÖZTÜRK, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa KARA'nın katıldığı törende konuşan BAYRAKTAR, 'Tapu dairelerinde para alış verişini bitirdik' dedi.

Erdoğan BAYRAKTAR insanımızın devlet hizmetinden daha iyi ve rahat faydalanması için çalışıyoruz.

Bugün 10 yeni ünitede vatandaşa daha iyi hizmet koşullarını oluşturmak için yaptığımız yenileme çalışmasının açılışını yapıyoruz. Ataşehir ve Üsküdar’da canlı açılış yapıyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde vatandaşın çok daha rahat istifade edeceği mülkiyet ortamı yaratacağız. Devlet Anayasal hak olan vatandaşın mülkiyet hakkını güvence altına alır. Vatandaşımız mülkiyet ve vesikası konusunda hassastır. Yılda yaklaşık 20 milyona hizmet veriyor tapu daireleri. 957 tapu dairesinden yaklaşık 600 ünü TAKBİS dediğimiz sistemle bilgisayar ortamına taşıdık. Tamamını kısa zamanda bilgisayara yüklemeyi hedefliyoruz. Tapu Müdürlerimizin çoğu 4 yıllık hukuk mezunu artık.

Tapu işlemleri sırasında döner sermayeye kesilen az miktarda para ile oluşan kaynak ile tapu binalarını iyileştirip modernize ediyoruz. Bu modern binalar hem hizmet kalitesini artıracak, hem de bilgisayar ortamında işlemler hızlanacak. Bunlar tamamlanınca Türkiye’nin herhangi bir yerinde tapu dairesinden işlem yapılabilecek. Veraset ilamı nüfustan alınınca tapu dairsinde yapılabilecek. Noterlere bile yapılabilecek.

Tapu kayıtları bilgisayara yüklendiği zaman bir parsele ait bütün bilgilere her hangi bir yerden ulaşılabilecek.

Orman vasfını yitirmiş olan araziler 2b ler rayicinin biraz altında hak sahiplerine satılacak. Buradan gelen paralarla da yeni orman alanları yaratılıp ağaçlandırılacak. Kentsel yenilemede afet yenilemesinde kullanacağız. Bedelini ödeyip almazsa arttık kullanamayacak.

Bizim yaptıklarımızın en yakın örneği Ataşehir. Devletin arazilerini toparlayıp modern şehirler yarattık ve Türkiye’ye yaklaşık 3 trilyon kazandırdık dedi.

HABER FOTOLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER