Babasının üzerine benzin döküp yaktı

Babasının üzerine benzin döküp yaktı

Babasının üzerine benzin döküp yaktı
Babasının üzerine benzin döküp yaktı


18 yaşındaki genç, üvey kardeşleriyle aynı odada yatan babasını önce ağır ağrı kesicilerin karışımından oluşan serum takıp bayılttı, sonra üzerine benzin dökerek yaktı. Baba ve üvey kardeş öldü.

ISPARTA'nın Sütçüler İlçesi'ne bağlı Ayvalıpınar Beldesi'nde 18 yaşındaki Halil İbrahim Akkuş, 3 üvey kardeşiyle aynı odada yatan babası 48 yaşındaki Salih Akkuş'u ağrı kesicilerin karışımından oluşan serum takıp bayılttı, ardından üzerine benzin döküp ateşe verdi. Çıkan yangında baba Salih Akkuş olay yerinde, üvey kardeşi 6 yaşındaki Tuğba Akkuş ise hastanede öldü. 9 yaşındaki Gülizar ve 11 yaşındaki Sağdur Akkuş ise ağır yaralandı.


Ayvalıpınar Yatılı Bölge Okulu'nda hizmetli olarak çalışan Salih Akkuş, dün iftardan sonra rahatsızlanınca Antalya'da sağlık teknisyenliğinde okuyan oğlu Halil İbrahim Akkuş'tan kendisine serum takmasını istedi. Ancak Halil İbrahim, 3 üvey kardeşiyle aynı odada yatan babasını ağrı kesicilerin karışımından yaptığı serumla bayılttı. Daha sonra babasının üzerine benzin döküp ateşe veren Halil İbrahim Akkuş, üç üvey kardeşinin de bulunduğu odayı terk etti. Oda bir anda alevler içinde kalırken, olayı gören komşular yangını söndürmeye geldi. Söndürme çalışmalarına, babasını ateşe veren Halil İbrahim Akkuş’un da katıldığı belirtildi.


Çıkan yangında baba Salih Akkuş olay yerinde yanarak yaşamını yitirirken, yaralanan üvey kardeşler Tuğba, Gülizar ve Sağdur Akkuş Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Tuğba Akkuş burada yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirirken, ambulans helikopterle bu sabah Gülizar Kocaeli Üniversitesi, Sağdur ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

‘BABAMI AĞABEYİM YAKTI’

Yangından sağ kurtulan Sağdur'un, SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülüşü sırasında ambulansta sürekli olarak ‘Babamı ağabeyim yaktı’ diye sayıklaması üzerine ifadesi alınan Halil İbrahim Akkuş, suçlamayı kabul etti. Babasıyla sürekli tartıştığı için onu öldürdüğünü söyleyen Akkuş'un gözaltındaki sorgusu sürüyor.
Halil İbrahim Akkuş'un üvey annesinin ise bir süre önce evi terk ettiği kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER