Aziz Yıldırım'ı şike iddialarından kurtaracak 6 olay

Fenerbahçe Başkanı ilk savunmasında iddianamede yer alan 6 çelişkiyi ortaya çıkardı. Yıldırım'ın bu tapeler sayesinde önemli suçlamalardan kurtulacak

Aziz Yıldırım'ı şike iddialarından kurtaracak 6 olay

Fenerbahçe Başkanı ilk savunmasında iddianamede yer alan 6 çelişkiyi ortaya çıkardı. Yıldırım'ın bu tapeler sayesinde önemli suçlamalardan kurtulacağı öne sürüldü.

Aziz Yıldırımı kurtaracak 6 olay

Aziz Yıldırım'ın savunmasında ilk yer verdiği konu Trabzonspor-Bursaspor maçıyla ilgili teşvik iddialarıydı. Yıldırım iddianameye göre, Asbaşkan Ali Yıldırım'ın Bursasporlu futbolcular Vederson ve Sercan'a, "Pazar günü İstanbul'da görüşelim" dediğini söyleyerek, "Fakat aynı gün Bursaspor'un Trabzon'da maçı vardı. İki futbolcu da maç kadrosundaydı" ifadesini kullandı.

1- GÖRÜŞME HİÇ OLMAMIŞ
Yıldırım böylece Bursasporlu iki futbolcuyla görüşüldüğüne dair iddiaları büyük oranda çürütmüş oldu.

2- KALECi KORCAN'IN KIZ KARDEŞi YOK Ki!
Soruşturmanın kritik noktalarından biri olan Sivas maçı ile ilgili Fenerbahçe'nin rakip kaleci Korcan'la şike anlaşması yaptığı iddianamede yer almıştı. Hatta Korcan'ın hatalı goller yemesi için kız kardeşine araba hediye edildiği belirtilmişti. Fakat Aziz Yıldırım savunmasında Korcan'ın kız kardeşi olmadığını ortaya çıkardı. Yıldırım tepkisini, "Savcı Berk'ten şikayetçiyim. Olmayan kız kardeşle nüfusu artırıp milli geliri düşürdü" diye dile getirdi.

3- 6 KARŞILAŞMA BUHAR MI OLDU?
Emniyet şike operasyonundan kısa süre sonra yani 6 Temmuz'da "19 maçta şike ve teşvik suçu işlendiğine dair kuvvetli delil tespit edilmiştir" şeklinde rapor sunmuştu. Fakat iddianamede sadece 13 maça yer verilmesi dikkat çekmişti. Yıldırım bu konu hakkında, "6 maç ne oldu. Buhar olup uçtu mu!" ifadesini kullandı.

4- FIRAT DEDiLER MURAT ÇIKTI
Şike yapıldığı iddia edilen Fenerbahçe- Kasımpaşa maçıyla ilgili bir hata da Aziz Yıldırım'ın gözünden kaçmadı.

MURAT YEDEKTİ
Yıldırım, "Emniyette bana Kasımpaşa kalecisi Fırat Kocaoğlu'na şike teklif ettiğim söylendi. İddianamede ise o maçtaki yedek kaleci Murat Şahin'in ismi vardı" dedi.

5- BILLIONAIRE KOZU
İddianamede F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Asbaşkan İlhan Ekşioğlu arasında, "Bilyoner'i kapatalım" diyaloğunun geçtiği belirtilmişti. Teknik takipte yer alan tapelerden sonra F.Bahçe açıklama yapmıştı.

BİR KEZ DAHA AÇIKLADI
Başkan Aziz Yıldırım mahkemede bir kez daha bahsedilen Bilyoner'in Billionaire isimli gece kulübü olduğunu üstüne basa basa belirtti.

6- YEDEK FUTBOLCU iLE ŞiKE OLUR MU?
Aziz Yıldırım şike iddialarıyla ilgili olarak, "Ne gariptir ki şike ve teşvik teklif ettiğimiz futbolcular ya hiç oynamamış, ya da sonradan oyuna girmiş. Yedek futbolcuyla şike mi yapılır" ifadesini kullanmıştı.

M.YILDIZ SONLARDA GİRMİŞTİ
Yıldırım'ın bahsettiği kaleci Murat Şahin, Kasımpaşa maçında yedek kulübüsinde oturmuştu. Mehmet Yıldız da Sivas maçının sonlarında oyuna girmişti.
         Kaynak: İnternetsonhaber

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2012, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109