AYEDER'İN ASILSIZ İDDİALARA KARŞI KAMUOYU AÇIKLAMASI

Anadolu-Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği - AYEDER'in Basın açıklaması

AYEDER'İN ASILSIZ İDDİALARA KARŞI KAMUOYU AÇIKLAMASI
 AYEDER'İN ASILSIZ İDDİALARA KARŞI KAMUOYU AÇIKLAMASI 

Anadolu-Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği - AYEDER'in Basın açıklaması

KAMUOYUNUN DİKKATİNE!
Değerli Dostlarımız ve Kıymetli Hemşehrilerimiz;

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği - AYEDER olarak İstanbul'da bulunan Erzincan İlçe Dernek ve İlçe Federasyonları ile birlikte organize ettiğimiz, Birlik ve Beraberliğinin egemen olduğu Geleneksel Erzincan'lılar Şöleni'nde Dernek başkanlarımızın da katılımı ile yaptığımız toplantılar da alınan kararlar gereği; Ülkemizin Birlik ve Beraberliğini perçinlemek ve Türkiye'nin içinde bulunduğu Referandum sürecinde hemşehrilerimiz arasında herhangi bir gerginliğe mahal vermemek adına değerli siyasi parti temsilcilerinin de hoşgörüsüne sığınarak siyasi bir ortam oluşturulmaması için kürsü konuşması yapılmamasına özen gösterilmiştir. 

Erzincan'ın birlik beraberliğinin amaç edildiği şölenimizde “birlik ve beraberlik için buradayız!’ mottosuyla oluşturduğumuz tüm konsept ve içerik içerisinde Dernek Başkanımız Sn. Gürsel SARIMADEN'in açılış konuşması ardından, Erzincan için eğitimde hizmetleri bulunan Erzincan Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Sn. Sadık AĞCA ‘nın yanı sıra, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Aziz GÜN 'e de plaket takdimi sırasında söz hakkı verilmiştir. Bu isimler haricinde kürsüyü başta da bahsettiğimiz gerekçe üzerine hiç kimse kullanmamıştır.

Değerli halkımızın yoğun katılımı ve birçok farklı il ilçe'den insanlarımızın da birlik ve beraberliğimize katkı yaptığı şölenimiz de tamamen insanlığın temel değerlerine dayalı “Birlik ve Beraberlik” algısı oluşmuştur. 

Bu güzel etkinliği ve birlikteliği gölgelemek isteyen bazı kişiler sosyal medya hesapları üzerinden hemşehrilerimize özel mesajlar atarak salonda Erzincan'ımızın Genç Milletvekili Sayın Serkan BAYRAM'a söz hakkı verilmediğini gerekçe göstererek AYEDER'e tepki gösterilmesi yönünde paylaşımda bulunulması ve yorum yapılmasını istemiş olduklarını öğrenmiş bulunmaktayız.

“Tüm siyasi partiler ve tüm etnik kökenler insanlığın en büyük değeridir” inancında olan AYEDER sevdalılarıyız.

Sosyal medya üzerinden AYEDER'i tanımayan, bilmeyen ve AYEDER'i bazı tabela dernekleri ile karıştıran isimlerini adli makamlara vererek gerekli soruşturmanın açılmasını hiç çekinmeden sağlayacağımız sosyal medya kullanıcıları, belki de birilerine yaranmak ve menfaat sağlamak amacı içerisinde olabilmek uğruna büyük bir gafletle Erzincan için çalışan, emek sarf eden AYEDER derneğine karşı asılsız yorumlar yapmaktadırlar. 
Belirttiğimiz üzere hiç bir siyasi parti temsilcisine salonda herhangi bir siyasi polemik olmaması için ortak alınan karar doğrultusunda hareket edilmiş olup her hangi bir art niyet olmadığımızı ve oluşan durumun tüm Erzincan'lıları olduğu gibi bizleri de derinden üzdüğünü belirtmek isteriz.

Ayrıca; Sayın Başbakanımızın davet edilmediği yönünde oluşan yanlış anlaşılmaları gidermek adına;
Değerli hemşehrimiz Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM'a ve Danışmanı Sayın Salih ORAKÇI'nun davetiyeleri Beşiktaş Dolmabahçe'de Sayın Yaşar AKARSU'ya teslim edilmiştir.
Kendilerinin her zaman AYEDER nezninde büyük bir kıymeti olduğunu, davetimize yoğun programlarından dolayı katılamamış olabileceklerini ve her zaman yanımızda olan büyük bir Erzincan Sevdalısı olduğunu bilmekteyiz. 
Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM bey'in bizzati Dernek Başkanımız Gürsel SARIMADEN'e Erzincan birliği ve beraberliği ile ilgili söylemlerini bilip her zaman dile getiriyoruz. 
Kimseye bunu sınayacak veya değerlendirecek hakkı yada haddi vermeyeceğiz!

Tüm derneklerin istediği hemşehrilerin arasında siyasi ve meshepsel ayrımcılığa izin vermemek olduğunu bildiğimizden şölenimizde siyasetçi hemşehrilerimizin hoşgörülerine sığınarak binlerce kişiyi bir araya topladığımız ve tamamen birlik ve beraberlik çağrısı ile hareket ettiğimiz gecemizle ilgili emeklerimizin eleştirilmesi ve karalama kampanyası yapılmasına mahal vermeyeceğiz. 

Erzincan birlik ve beraberliğinin sağlanmasında yapılan bir programın neticesinde gerek mesajları ile gerekse bizzat katılım sağlayan protokolümüze, hemşehrilerimize ve dostlarımıza karşı duyduğumuz sorumluluk gereği açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Takdiri tüm değerli vatandaşlarımıza bırakıyoruz. 

AYEDER DERNEĞİ YÖNETİMİ

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109