Avrupa’nın en büyük adelet sarayı yıl sonuna bitiyor

Avrupa’nın en büyük adelet sarayı yıl sonuna bitiyor

Avrupa’nın en büyük adelet sarayı yıl sonuna bitiyor
Avrupa’nın en büyük adelet sarayı yıl sonuna bitiyor

Varyapı'nın Çağlayan'da inşaa ettiği Avrupa Yakası Adalet Sarayı'nda sona gelindi.
Varyap’ın Çağlayan’da inşaa ettiği Avrupa Yakası Adalet Sarayı’nda sona yaklaşılıyor. Betonarme işlerin yüzde 100 bitirildiği Avrupa Yakası Adalet Sarayı’nda, ince işlerin de % 85’i tamamlandı.

Dışı modern içi klasik Türk mimarisi

En son inşaat teknolojilerinin kullanıldığı Avrupa Yakası Adalet Sarayı, 343 bin metrekarelik kapalı alanıyla Avrupa'nın en büyük adliye sarayı olacak. Modern mimari ile Türk mimarisinin birleştiren tasarımıyla Avrupa Yakası Adalet Sarayı, dışarıdan bakıldığında modern ve teknolojik bir bina olarak gözükürken, içinde bahçeler ve avlular gibi klasik Türk mimarisini simgeleyen öğeleri ile öne çıkıyor.

Sarayda birbirine bağlı 20 blokta 326 duruşma salonu, 1,500 hakim ve savcı ofisi, 93 asansör, 4 konferans salonu, kafeteryalar, yemek salonları, PTT ve banka şubeleri yer alacak. Bloklar, 7 katı bodrum olmak üzere, toplam 16 kattan oluşuyor.

Üniversiteliler inceledi
Avrupa Yakası Adalet Sarayı daha yapım aşamasındayken örnek proje kabul edilerek, inşaat fakültesi öğrencilerine de konu oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Romanya Politeknik ve İsviçre Zürih üniversitelerinin de aralarında bulunduğu pek çok üniversite öğrencisi, Adliye Sarayı'nı gruplar halinde ziyaret ederek, proje hakkında bilgiler alıyor. Son olarak Ankara ODTÜ, Atılım ve Gazi Üniversitelerinden 90 kişilik öğrenci grubu Çağlayan Adliye Sarayı'nı gezerek, inşaat ve teknolojisi hakkında bilgiler aldılar.
 

 Yıl sonuna bitecek
İnşaatı tamamlandığında 5 bin kişinin çalışacağı binanın, günlük ziyaretçi sayısı ise 70 bin kişi civarında olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kavşak düzenleme, metro ve yollarla ilgili yeni düzenleme projelerinin tamamlanmak üzere olduğu Adalet Sarayı'nın bahçesinde metro girişi de bulunacak. Proje, yıl sonunda tamamlanarak Bayındırılık ve İskan Bakanlığı'na teslim edilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109