Ataşehir Belediyesi Ve Akut İşbirliği İle Daha Çok Hayat Kurtulacak!

Ataşehir Marriott Hotelde; Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ, AKUT Başkanı Nasuh MAHRUKİ, AKUT Eğitim Kurulu Başkanı Dündar ŞAHİN’in katıldığı törenle, Afet ve Acil Durum Eğitim Enstitüsü’nün kuruluş imzaları atıldı.

Ataşehir Belediyesi Ve Akut İşbirliği İle Daha Çok Hayat Kurtulacak!

Ataşehir belediyesi ve akut işbirliği ile Artık daha çok hayat kurtulacak!


ataşehİr’de  türkİye’nİn İlk özel afet eğİtİm ve araştırma enstİtüsünün kuruluş İmzaları atıldı.

Ataşehirweb haber / Recep KENAN

Ataşehir Marriott Hotelde; Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ, AKUT Başkanı Nasuh MAHRUKİ, AKUT Eğitim Kurulu Başkanı Dündar ŞAHİN’in katıldığı törenle, Afet  ve Acil Durum Eğitim Enstitüsü’nün kuruluş imzaları atıldı.

Bilimsel araştırmalara ev sahipliği yapacak enstitüde, profesyonel arama-kurtarma ekipleri yetiştirilecek. Ayrıca çocuklara ve yetişkinlere temel afet bilinci eğitimleri verilecek… Doğal afetlerde artık daha çok hayat kurtulacak!

Ataşehir Belediyesi ile AKUT’tan büyük işbirliği… Türkiye için kaçınılmaz bir gerçek olan deprem felaketine karşı “sosyal bilinç” anlayışıyla hareket eden bu iki kurum, Afet ve Acil Durum Eğitim Enstitüsü kuruyor. Enstitü Türkiye’nin ilk kez özel afet eğitim ve araştırma merkezi olacak…

FOTO GALERİ  İÇİN TIKLAYINIZ

AKUT Ataşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Eğitim Enstitüsü’nün temel amacı,
- Risk ve afet eksenli bilimsel araştırmalar gerçekleştirmek,
- Farklı bilimsel disiplinlerden bu eksende çalışanları bir araya getirerek bilgi üretmek,
- Türkiye Afetler ve Kazalar Arşivi oluşturmak,
- Eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermek olacak.

İstanbul’da unutulmaya başlanan ancak Van’da yaşanan felaket sonrasında yeniden canlanan deprem hassasiyetini ve bilincini en üst seviyede tutarak, sürekli kılmak isteyen Ataşehir Belediyesi’nin AKUT ile gerçekleştirdiği işbirliği sonucu kurulan enstitüde ayrıca;

- Ataşehir’deki 60 ilköğretim okulunda eğitim gören tüm öğrencilere temel afet bilinci eğitimi verilecek,
- Ataşehir’in makro ve yerel afet - acil durum planları hazırlanacak,
- Risk analizleri ve kentsel risk planlaması yapılacak,
- Kent meydanı içinde oluşturulacak alanlarda halka açık eğitimler düzenlenecek,  Ataşehir Belediyesi bünyesinde afet arama-kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere profesyonel bir ekip oluşturulacak.

Bu eğitimler çerçevesinde 2012 yılı içinde Ataşehir’de yaşayan 5 bin kişiye afet ve acil durum eğitimi verilmiş olacak. Ataşehir Emniyet Müdürlüğü karşısındaki ek hizmet binasında eğitim çalışmalarına başlayacak enstitüde, bir enkaz simülasyon alanı da yer alacak.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER