“Artık daha çok hayat kurtulacak”

Ataşehir Belediyesi ile AKUT arasında ilçede Afet Eğitim ve Araştırma Enstitüsü kurulması için ilk adımlar atıldı.

“Artık daha çok hayat kurtulacak”
Ataşehir Belediyesi ve AKUT arasında ilçede Afet Eğitim ve Araştırma Enstitüsü kurulması için karşılıklı protokol imzalandı. Protokol imza törenine Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Belediye Başkanı Battal İlgezdi, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, AKUT Eğitim Kurulu Başkanı Dündar Şahin ile belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

AKUT Eğitim Kurulu Başkanı Dündar Şahin’in AKUT’un çalışmaları ve bundan sonra yapacaklarına ilişkin sunumunun ardından başlayan protokol imza töreninde konuşan Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, “Bize sürekli ilkleri yaşatan belediye başkanımızın AKUT’la gerçekleştireceği enstitünün kurulması ve amaçlarına ulaşması için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” dedi

Ataşehir’deki binaların büyük bölümünün depreme karşı risk taşıdığına dikkat çeken Belediye Başkanı Battal İlgezdi de konuşmasında şunları söyledi:
“Depremle ilgili belediyeler olarak tek başımıza bizim bir çalışma yapmamızla bu iş olmaz. Merkezi yönetim, il yönetimi ve ilçe yönetimleri birlikte hareket etmeliyiz. 1999 depreminden sonra bir deprem yönetmeliği çıkarıldı. Bu yönetmelikte yapılan binaların denetimi ile ilgili maddeler var. Ancak denetimler ne kadar sağlıklı yapılıyor, şüpheli. Depremle ilgili daha ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Biz Ataşehir Belediyesi olarak ilçemizde bunun için ilk adımları atıyoruz.”

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de eğitimin önemine değinerek, “Ülkemizde afetlere karşı önlem almak yerine afetlerden sonra neler yapılacağına yönelik çalışmalar yapılıyor. Mühim olan afetler olmadan çalışmalar yapmak, en az zararla afetleri atlatmak” diye konuştu.

FOTO GALERİ  İÇİN TIKLAYINIZ





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER