ARDAHAN'DA ATATÜRK'ÜN SİLÜETİ GÖZÜKTÜ

ARDAHAN'DA ATATÜRK'ÜN SİLÜETİ GÖZÜKTÜ

ARDAHAN'DA ATATÜRK'ÜN SİLÜETİ GÖZÜKTÜ
Ardahan'ın Damal ilçesindeki Karadağ sırtlarına yine Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün silueti vurdu. Türkiye'nin dört bir tarafından Ardahan'a gelenler bu muciziye alkışlarla izledi.

Bu yıl 14. düzenlenen 'Atatürk'ün Gölgesinde ve İzinde Damal Şenlikleri' Damal'ın Ata mahallesinde düzenlendi. Mucize şenliğe Vali Yardımcısı Ali Fuat Atik, Kaymakam Kadir Taner Eser, Ardahan AK Parti Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Damal Belediye Başkanı CHP'li Gülcemal Fidan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demircihazır ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Askeri Bando konserinin ardından her yıl 15 Haziran- 15 Temmuz arasında olduğu gibi Atatürk'ün silueti yine saat 18.00 sıralarında belirdi. Vatandaşlar, 'doğa mucizesi' olarak nitelendirdikleri bu olayı alkışlarla izlediler. Vatandaşlar atanın Karadağ sırtlarına yansıyan silueti ile hatıra fotoğrafı çekildiler.

Siluetin ilk kez 1954 yılında çobanlık yapan öğrenci Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Atatürk siluetinin ilk fotoğraflarını ise Hürriyet Gazetesi Damal Muhabiri Erdoğan Kumru'nun çektiğini belirtti. 'Atatürk'ün izinde ve gölgesinde Damal Şenlikleri'ni her yıl Temmuz ilk haftasında kutladıklarını belirten Fidan, "Atamızın dünyada bir eşi daha olmayan bu doğa harikası siluetini kutlamak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu milli ve manevi güç bizlere şunu ifade ediyor, Bu bizim olmazsa olmazımızdır. 1954 yılında iletişimin bu kadar iyi olmadığı dönemde Atatürk'ün gölgesi halkımızın önderi ve zaman dilimi olmuştu, Saat yerine Atatürk'ün gölgesinin çıktığı zaman esas alınmıştı" dedi.

(kaynak Deniz BAŞLI - ARDAHAN / DHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER