ARAÇ MUAYENE BİLGİLERİ NEDİR ve GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR

ARAÇ MUAYENE BİLGİLERİ NEDİR ve GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR

ARAÇ MUAYENE BİLGİLERİ NEDİR ve GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR
Araç Muayenesi Nedir?
Araç muayenesi, trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların teknik yeterliliklerinin muayene edilerek tespit edilmesidir.

Araç Muayenesinin faydaları nelerdir?
Araç kusurundan kaynaklanan trafik kazaları azalır, trafik güvenliği artar. Düzenli muayene sayesinde araç ömrü uzar ve ikinci el değeri artar. Egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliği azalır. Egzoz emisyonunun denetlenmesiyle gürültü kirliliği azalır. Araçların performansının artmasıyla yakıt sarfiyatı azalır. Aracınızın muayenesinin düzenli ve eksiksiz olması sadece sizin ve ailenizin değil başkalarının hayatı ve güvenliği için de önem taşımaktadır. Muayenesi düzenli olan bir aracın kullanım ömrü artacağından sağlıklı muayene, bütçeniz için de artı bir değer oluşturur.

MUAYENEDE ÖZEL CIHAZLARLA YAPILAN İŞLEMLER     araç muayene bilgisi
FREN TEST: Bu işlemde aracınız fren test icin özel olarak kullanılan merdaneli sistem bir test cihazı üzerinde teste tabi tutulur. Bu test sonucunda aracın sol ve sağ tekerlerindeki fren kuvvetleri ölcülür (N) ve aralarındaki sapma farkına bakılır. Ancak bu kriteri sağlayan araçların bile 2. bir kriter olan yavaşlama kriterinden dolayı muayeneden kalabilmektedir. Yavaşlama kriteri, aracın ağırlığının ölçülen fren gücüne oranlanması ile ortaya çıkan bir değerdir, aracın yeterli mesafede durup
duramayacağına bakılır.
FAR AYARI: Araç farlarının seviyeleri, sağ sol ayarları ve far gücünün kuvvetleri bilgisayarlı far ayar makinaları tarafından ölçülmektedir. Far ayarının bozuk ya da farın ışık gücünün yetersiz olması birinci ağır kusurdur.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLA



TÜV TÜRK MUAYENE RENDEVÜ İÇİN TIKLA



TÜV TÜRK İÇİN TIKLA


TÜV TÜRK ÇALIŞMA SAATLERİ İÇİN TIKLA



TÜV TÜRK HIZLI KOLAY ARAÇ MUAYENESİ İÇİN TIKLA




TÜV TÜRK ÇAĞRI MERKEZİ İÇİN TIKLA



GECİKME BEDELİ İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER