Antika bilgisayar! Türünün ilk örneği fahiş fiyatla açık arttırmada

Antika bilgisayar! Türünün ilk örneği fahiş fiyatla açık arttırmada

Antika bilgisayar! Türünün ilk örneği fahiş fiyatla açık arttırmada
Antika bilgisayar!
Türünün ilk örneği fahiş fiyatla açık arttırmada


Üretilen ilk Apple bilgisayar, bu ay Londra'daki Christie's Müzayede Evi tarafından  yapılacak açık artırmada satılacak. Christie's tarafından ''antika eser'' olarak nitelendirilen Apple-1, 1976'da üretilmişti.

Tıpkı bizim ilk Tofaş arabaların aynasının opsiyonel olması gibi bu bilgisayar da klavyesi, ekranı, elektrik aksamı olmadan satışa sunulmuştu. Anakartı tamamen Apple üretimi olan cihazın diğer eksik parçalarını ise kullanıcı kendisi tamamlıyordu

Steve Jobs ve Steve Wozniak'ın o zaman 666.66 Dolar'a sattıkları bu ilkel bilgisayarın müzayede de 240 bin dolar gibi bir rakama alıcı bulması bekleniyor.

Apple-1, tüm kartları içinde bulunan ilk hazır (toplama olmayan) kişisel bilgisayardı (PC). O dönemde PC'ler hazır olarak satılmıyor ''toplama bilgisayar'' şeklinde elde ediliyordu.

Bu bilgisayarı "özel" yapan sadece türünün ilk örenkelrinden olması değil, satış paketinin eksiksiz bulunması. Tüm parçalarının orijinal kasasının içinde ve ilk sahibine Apple şirketinin CEO'su Steve Jobs imzalı bir mektupla birlikte verilmiş tabi ki bu da bilgisayarı ''nadir bir parça'' yapıyor.

Günümüz bilgisayarları ile pek alakası olmayan cihaz aslında gelişmiş bir hesap makinası performansında. Cihazın 23 Kasım'da açık arrtımaya sunulacağı duyuruldu.
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER