Antik Mısır Kedilerini satmaya çalışan 3 kişi Ankara'da göz altına alındı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mısır dönemine ait 3 adet mumyalanmış vaşak ile tarihi el yazması Kur'an-ı Kerim'i satmaya çalışan 3 kişiyi gözaltına aldı.

Antik Mısır Kedilerini satmaya çalışan 3 kişi Ankara'da göz altına alındı
Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda bazı kişilerin illegal yollardan temin ettikleri tarihi eserleri Ankara'ya araç ile getirerek satmak istedikleri belirlendi. Yapılan çalışmaların ardından şüpheliler takibe alındı.

Zanlıların Yenimahalle ilçesi Hurdacılar sitesi bölgesine gelmeleri, satılan tarihi eserleri pazarlık ve keşif maksadıyla getirmeleri üzerine jandarma ekipleri operasyon düzenledi.

Operasyonda şüpheli A.Ç.K. ve M.K.'nın bulunduğu otomobilde yapılan aramada Mısır dönemine ait tarihi eser olduğu değerlendirilen 3 adet mumyalanmış vaşak olduğu değerlendirilen hayvan fosili, M.S.K. isimli şahıs üzerinde ise 630 sayfa dış kabı ceylan derisi ile kaplı olan Arapça el yazması Kuran-ı Kerim kitabı ele geçirildi.

Zanlılar A.Ç.K., M.K. ve M.S.K. gözaltına alınırken ele geçirilen hayvan fosilleri ile el yazması Kuran-ı Kerim Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109