Antalya'da vurulan emniyet müdürü Uğur Gökcan şehit oldu

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunda tabancayla havaya ateş açan 50 yaşındaki Celal Gökçe, kendisini ikna etmeye çalışan İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ı ateş ederek vurdu. Emniyet Müdürü Gökcan, ambulansla götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunda tabancayla havaya ateş açan 50 yaşındaki Celal Gökçe, kendisini ikna etmeye çalışan İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ı ateş ederek vurdu. Emniyet Müdürü Gökcan, ambulansla götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Saldırgan Gökçe ise gözaltına alındı.

Emniyet müdürü şehit oldu

Konyaaltı’nın Liman bölgesindeki akaryakıt istasyonuna bugün saat 15.00 sıralarında 06 KYM 33 plakalı otomobil ile gelen Celal Gökçe, elindeki tabancayı gösterip istasyon görevlilerinden aracına yakıt doldurmalarını istedi.

Görevlilerle bağırarak konuşan Gökçe, belinden çıkardığı tabancayla havaya rastgele ateş etmeye başladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ulaştı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan da ekiplerle birlikte olay yerine geldi.

İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORDU, VURULDU

Gökcan, Celal Gökçe ile konuşarak, teslim olması konusunda ikna etmeye çalıştı. İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, sigara ikram ettiği Gökçe'ye doğru yaklaştı. Bu sırada polis müdürünü rehin almaya çalışan saldırgan ile müdahale eden polis memurları arasında arbede çıktı. Çıkan arbedede Gökçe'nin elindeki tabancanın ateş alması sonucu Emniyet Müdürü Uğur Gökcan yaralandı.


HAYATINI KAYBETTİ

Olay yerine gelen ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen Emniyet Müdürü Uğur Gökcan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan Celal Gökçe ise gözaltına alındı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, hastaneye gelerek konuyla ilgili bilgi aldı.


VALİ: ELİM BİR OLAY YAŞADIK

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, yaralı kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde şehit olan Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ın ailesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından hastanenin acil servis çıkışında açıklamalarda bulunan Vali Altıparmak, şunları söyledi:

MÜDÜR SALDIRGANIN SİLAHINI ALMAK İSTEDİ

"Malum olduğu üzere elim bir olay yaşadık. Alınan ihbar üzerine, bir petrol ofisinde diğer şahıslarla aralarında geçen tartışma neticesinde, ekiplerimiz ve İlçe Emniyet Müdürü arkadaşımız Uğuk Gökcan da olay yerine gidiyor. Şahsı ikna etme girişimleri son derece güzel bir şekilde seyrederken, bir anda müdürümüzün silah alma girişimiyle birlikte maalesef neticesiz kalıyor. Silahın ateş etmesi neticesinde Emniyet Müdürümüz yaralanıyor. Acil tıbbi müdahale yapılmasına, hemen hastaneye kaldırılmasına rağmen doktorlarımızın tedavisine cevap vermemesi neticesinde maalesef arkadaşımızı kaybediyoruz. Emniyet camiamızın, Türk milletinin, hepimizin başı sağ olsun."

Saldırganın kimliğinin belli olduğunu ve adının Celal Gökçe olarak açıklayan Vali Altıparmak, olayın adli bir vaka olması dolayısıyla hakkında çok bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Saldırganın alkollü olup olmadığına yönelik soruları da "Bilmiyorum" diyerek yanıtlayan Vali Ahmet Altıparmak, şehit İlçe Emniyet Müdürü Gökcan’ın defnedileceği yerin eşinin kararı doğrultusunda belirleneceğini söyledi. Vali Altıparmak, "Eşinin kararı doğrultusunda ya Kütahya’da ya da Antalya’da defnedilecek. Ama her halükarda yarın İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören yapılacak" dedi.

BAŞBAKAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e başsağlığı mesajı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Gökcan'ın vefatı nedeniyle Bakan Şahin'e başsağlığı mesajı göndererek, üzüntülerini bildirdi.

Antalya'da çevreye rastgele ateş açan kişiyi ikna etmek için yanına giden Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, çıkan arbede sırasında bu kişinin elindeki tabancanın ateş alması sonucu yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.                          
  Kaynak: www.internetsonhaber.com

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2012, 23:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER