Ankarada 1 Mayıs Kutlamalarında Olaylar Çıktı

Ankarada 1 Mayıs Kutlamalarında Olaylar Çıktı

Ankarada 1 Mayıs Kutlamalarında Olaylar Çıktı
Sıhhıye Meydanı'nda kutlamalar sonunda bazı gruplar arasında çatışma çıktı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlamak üzere Sıhhiye Meydanı'na girmek isteyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na mensup emekçiler polis aramasından geçmek isterken BDP'li bir grubun saldırısına uğradı.

Ankara Adalet Sarayı önünde gerçekleşen kavgada sendikaya bağlı 5 kişi yaralanarak ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Sıhhiye Meydanı'nda saat 14.00'de gerçekleştirilecek kutlamalar çerçevesinde Tren Garı önünde 1 Mayıs Tertip Komitesi öncülüğünde toplanan emekçiler, yürüyerek Sıhhiye Meydanı'na giriş yaptı. Birçok sendika ve sivil toplum örgütünün polis aramasından geçerek alana giriş yapmasının ardından Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı bir grup emekçi de alana girmek üzere arama noktasına geldi.

FLAMA VE SOPALARLA DÖVÜLDÜ

Ancak grubun önünü BDP'li bir grup kesince arbede yaşandı. BDP'liler sendikaya bağlı işçilere saldırarak alana girişlerine engel olmaya çalıştı. Saldırıya uğrayan sendikalılar Adalet Sarayı'na doğru kaçarken, BDP'liler de arkalarından koşarak yakaladıkları bir grup sendika mensubunu, ellerinde bulunan flamaların sopaları ile dövdü. Saldırıda ayrıca, bir basın mensubu da başına gelen taşla yaralandı. Yaralanan işçiler olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Saldırının ardından alana alınmayan sendikalılar adına açıklama yapan Birleşik Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Şahin Dokucu kendilerinin alana girmelerine izin verilmediğini belirterek, "BDP ve KESK daha önce 1 Mayıs Tertip Komitesi'ne bizim de alana giriş yapacağımızı söylememize rağmen bize saldırarak alana giriş yapmamıza izin vermediler. Çok sayıda arkadaşımız ve hastaneye kaldırıldı" diye konuştu.

Adalet Sarayı önünde polis ablukası altına alınan Birleşik Kamu-İş'e bağlı emekçiler daha sonra polis çemberi içerisinde güvenli bir şekilde Sıhhiye Meydanı'na giriş yaptı. İşçiler olayların ardından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan attı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER