Anadolu yakası metroya kavuşuyor

Anadolu yakası metroya kavuşuyor

Anadolu yakası metroya kavuşuyor
Anadolu yakası metroya kavuşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yapımı süren Kadıköy-Kartal Metro hattında çalışacak vagonlardan dört araçlık ilk dizi, metroya indirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Anadolu yakasının en önemli toplu taşım hizmeti olan Kadıköy-Kartal Metrosu için geri sayımın başladığı, 14 ayda imal edilen vagonlardan 4 araçlık ilk dizinin teslim alınarak metroya indirildiği ve her ay yapılacak sevkıyatlarla 2012 yılı Şubat ayında 120 vagonun teslimatının tamamlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, tüm araçlarla sürücüsüz işletme yapabileceği, sefer sonrası parklanma, tamir-bakım atölyesine intikal gibi operasyonların kontrol merkezindeki bir operatör vasıtasıyla ve sürücüsüz yapılabileceği aktarıldı.

Vagonlar arasında birbirine geçiş imkanı sağlayan ara geçiş yolları sayesinde yolcuların bir tren içerisinde homojen dağılımının mümkün olacağı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Tüm vagonlarda ısıtma, soğutma ve havalandırma mevcut olup yolcu güvenliği için araç içi ve dışı kapalı devre kamera sistemi ile izlenecek. Aracın dışında hangi yöne gittiğini gösteren ekranlar olacak. Kapı üzerlerinde aracın hangi istasyona doğru gittiğini, hangi istasyonları geride bıraktığını, online bilgi ile farklı ışıklarla gösteren 'Dinamik Yol Haritası' bulunacak. Bu yol haritası üzerinde diğer ulaşım sistemlerine aktarma noktaları gösterilecek. Her araçta yolcuları bilgilendirmek için 6 adet yolcu bilgilendirme ekranı olacak. Araçlarda hangi yöndeki kapıların açılacağını gösteren dijital ok göstergesi bulunacak. Yolcular ile makinist arasında aktif iletişim sağlanabilecek. Konforlu bir yolculuk için titreşim ve ses izolasyonu ile yangın izolatörleri olacak.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER