Amerika'nın 4. Murat'ı: New York'ta açık alanlarda sigara içme yasağı!

Amerika'nın 4. Murat'ı: New York'ta açık alanlarda sigara içme yasağı!

Amerika'nın 4. Murat'ı: New York'ta açık alanlarda sigara içme yasağı!
Amerika'nın 4. Murat'ı: New York'ta açık alanlarda sigara içme yasağı!

California'nın ardından kapalı alanlarda sigara içilme yasağı uygulayan New York'ta sigara yasağının kapsamı daha genişletilerek, açık alanları da kapsadı. Kentte artık bundan sonra, aralarında Central Park ve Times Meydanı da olmak üzere bir çok açık alanda sigara içme yasağı uygulanacak.


California'nın ardından kapalı alanlarda sigara içilme yasağını uygulayan New York'ta, yasağın kapsamına bundan sonra açık alanlar da dahil olacak.

New York'ta sağlıklı yaşam için büyük bir mücadele veren ve bu amaçla başta restaurantlarda yağ ve tuz kullanımında sınırlamalar getiren şehrin Başkanı Michael Bloomberg, ABD'de kapalı alanlarda ilk California'da başalayan sigara yasağı uygulamasını daha da genişletti. New York'un en uzun süreli seçilmiş başkanı olan Bloomberg, kapalı alanlardaki sigara içme yasağını New York'ta bazı açık alanalara da taşıyarak, ABD'de kapalı alanlardaki en kapsamlı sigara yasağını getiren ilk isim oldu. Bloomberg ara ara evinden işe giderken metro binerek halkın arasına karışan Bloomberg, sağlıklı yaşam konusunda şehirde aldığı kararlarla, özellikle de sigara içme yasağı konusunda getirdiği yasaklarla adeta Osmanlı Padişahı 4. Murat'ı andırıyor.

New York Belediyesi tarafından sigarayla mücadele kapsamında alınan yeni önlemler çerçevesinde artık aralarında ünlü Central Park'ın ve Times Meydanı'nın da olduğu alanlarda, yaya kaldırımları ve plajlarda sigara içilemeyecek.

Günde yüzbinlerce kişiyi ağırlayan ünlü Central Park'ın tamamında sigara içilemezken, Times Meydanı'nda da, araçların geçişine kapalı olan bölümü ve yaya kaldırımlarında sigara içilmesi yasaklanıyor.

New Yor Belediye Başkanı Michael Bloomberg, sigara yasağıyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Sigaranın insan sağlığına yaptığı zarar bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bilinen bu gerçeğe karşı bir şeyler yapmak için bu kararı aldık'' diye konuştu.

Öte yandan, daha önce eşçinsel olduğunu açıklayan ancak bu özelliğiyle değil de, daha çok demokrat tavrı ve siyasi kariyeriyle anılıp, öne çıkan Bloomberg'in İrlanda asıllı Belediye Meclisi üyesi Christine Quinn de, kanunun başarılı bir şekilde uygulanması halinde, New York'luların parklarda ve plajlarda sigara dumanı solumadan bir gün geçirme imkanına kavuşacaklarını ifade etti.

NEW YORK (Turksih Journal)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109