AMBULANS GEÇ GELİNCE SKANDAL YAŞANDI

AMBULANS GEÇ GELİNCE SKANDAL YAŞANDI

AMBULANS GEÇ GELİNCE SKANDAL YAŞANDI
Ataşehir’de meydana gelen motosiklet kazasında bir kadın yaralandı. Çağrılan ambulans geç gelince, olay yerinde toplanan onlarca kişinin müdahale çabası ilk yardım skandalına neden oldu.

Olay, Ataşehir Kayışdağı Caddesi üzerinde, saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aysun Türkan isimli kadın, erkek arkadaşının kullandığı motosikletle evine gitmek için yola çıktı. Kayışdağı Caddesi üzerinde kaza yapan motosikletten düşen Türkan, başını yere çarparak yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar, durumu hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Yerde yaralı olarak yatan Aysun Türkan’ın başına bir anda onlarca kişi toplandı. Vatandaşlar çağrılan ambulansın bir türlü gelmemesi üzerine defalarca 112’yi aradı.

Olay yerinde toplanan vatandaşlardan her biri kendi bildiği şekilde yaralı Türkan’a müdahale etmeye çalıştı. Vatandaşlardan biri yaralı kadına su dökülmesini isterken bazı vatandaşlar da ağzının açılması gerektiğini söyledi. Türkan’la birlikte kaza geçiren erkek şahıs ise yaralı kadını yoldan çevirdiği bir otomobile bindirmek istedi.

Yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı kadına müdahale etti. Sedyeye konularak ambulansa taşınan Türkan, ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı kadının hayatı tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

(kaynak www.stargazete.com)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER