AMB satın aldığı kilise binasını camiye dönüştürüyor

AMB satın aldığı kilise binasını camiye dönüştürüyor

AMB satın aldığı kilise binasını camiye dönüştürüyor
New York merkezli Amerika Müslümanlar Birliği, Kuzey Amerika genelindeki camilerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Birliğin son olarak Cami yapmak üzere satın aldığı bina ise eski bir Kilise.


New York merkezli Amerika Müslümanlar Birliği, Kuzey Amerika genelindeki camilerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Birliğin son olarak Cami yapmak üzere satın aldığı bina ise eski bir Kilise. Ohio eyaletinin Youngstown şehrindeki St Rocco Kilisesini satın alan Amerika Müslümanlar Birliği, binayı daha sonra cami olarak yeniden dizayn etmeye başladı.

29 Mayıs 1980 tarihinde bir grup Türk tarafından New York Brooklyn’de kurulan Amerika Müslümanlar Birliği böylece kıta genelindeki şube sayısını da 34’e çıkarmış oldu.

Ohio da yaşayan müslümanların Amerika Müslümanlar Birliği Başkanı Fatih Demirci'ye müracaat ederek Ohio’da bir cami ve dini eğitim merkezi açmaları talebi üzerine harekete geçen birlik yetkilileri, bu amaçla kısa süre önce bir kampanya başlatarak Amerikalı müslümanlardan topladıkları yardımlarla söz konusu kiliseyi satın alarak camiiye çevirdiler.

Amerikan Müslümanlar Birliğinden yapılan açıklamada, camiinin Ramazan ayında hizmete girmesi için büyük bir gayretle çalışamaların yürütüldüğü ifade edilerek, iftarlar için bir de yemekhane hazırlandığı kaydedildi. Amerika Müslümanlar Birliği, projeye katkı yapmak isteyenlerin www.unitedamericanmuslim.org adresini ziyaret etmesini istedi.

(Turkish Journal)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER