Alışveriş merkezleri (AVM) Müşteri servisine son!

Alışveriş merkezleri (AVM) Müşteri servisine son!

Alışveriş merkezleri (AVM)  Müşteri servisine son!
Müşteri servisine son!
Alışveriş merkezleri (AVM) ve marketlerin müşterilerine yönelik ücretsiz servis hizmeti, ticari taksi ve minibüs işletmecilerinin mağdur edildiği gerekçesiyle durduruldu
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası ile Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği’nin talebi doğrultusunda kasım ayında aldığı karar dün hayata geçirildi.

Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, yaptıkları araştırmaların servis hizmetlerinden yararlananların yüzde 60’ının alışveriş için değil, ya bir ziyaret için veya metro güzergâhına gitmek için araçlara bindiğini ortaya koyduğunu söyledi. Bu durumun marketlere kendi imkânlarıyla gidenler ile taksi ve minibüsçüler için haksızlık olduğunu savunan Yiğiner “Ankara’da 7 bin 701 taksi, 2500’e yakın minibüs ve 600 civarında özel halk otobüsü var” dedi.

ÜCRET ÖDENECEK
Bundan sonra servislerin ücretsiz olarak müşteri taşımayacağını belirten Yiğiner, uygulamanın marketlerdeki müşteri sayısını etkilemeyeceğini öngördü. Yiğiner “Marketler servis ücretini ürün fiyatlarına yansıtıyordu. Servis uygulamasını devam ettirmek isteyen market ve AVM’ler minibüslerde 500, midibüslerde 100 ve otobüslerde 1500 bilet karşılığında ücret ödeyecek’’ dedi.

TESK BAŞKANI OLUMLU KARŞILADI
TESK Başkanı Bendevi Palandöken HABER TÜRK TV'ye konuyla iligli değerlendirmelerde bulundu. Palandöken uygulamadan son derece memnun kaldıklarını belirterek "Bu hizmet vatandaşa kolaylık olsun değil daha çok harcasınlar diye sunuluyor. Ankara Meclis'inin aldığı bu kararı kutluyorum ve örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.
htekonomi


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER