AKUT Ekipleri Operasyondaydı

AKUT İstanbul ekibimiz, Genel Merkez’de 13 lojistik gönüllüsü, sahadaki altışar kişilik 12 gönüllüsü ile destek sağlamıştır.

AKUT Ekipleri Operasyondaydı
 AKUT Ekipleri Operasyondaydı

AKUT İstanbul ekibimiz, Genel Merkez’de 13 lojistik gönüllüsü, sahadaki altışar kişilik 12 gönüllüsü ile destek sağlamıştır.

06.01.17 Cuma günü başlayan ve hızlanarak devam eden kar yağışından dolayı yollarda mahsur kalan vatandaşlarımıza lojistik destek sağlamak ve güvenli bölgeye nakillerini gerçekleştirmek üzere operasyona çıkan AKUT İstanbul ve AKUT Bursa ekiplerimiz, 08.01.17 Pazar saat 04:00’a dek aralıksız olarak çalışmalara devam etmiştir.

Çalışmalarımızın İstanbul ayağında, 2 ekibe ayrılan gönüllülerimiz; hava muhalefetinin yoğun olarak yaşandığı Hadımköy, Arnavutköy, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Anadolu Yakası gidiş istikameti, Belgrad Ormanı, Çatalca ve Büyükçekmece’de, 10 farklı olaya müdahale etmiş ve 20 kişinin güvenli bölgelere naklini sağlamıştır. Bu çalışmalar sırasında, donmak üzere iken rastlanan 2 sokak köpeği belediye ekiplerine teslim edilmiş, 2 mahsur kalma olayında Offroad grubundan destek istenmiştir. 30'u aşkın vatandaşa telefonla bilgi aktarımında bulunulmuş, bir vakada ise kişilerin yer tespitinden sonra, yakınlarında yürüme mesafesinde bir benzin istasyonu olduğu gözlenmiş, kişilerin yürüyerek benzinciye sığınmaları noktasında yönlendirme yapılmıştır. 

AKUT İstanbul ekibimiz, Genel Merkez’de 13 lojistik gönüllüsü, sahadaki altışar kişilik 12 gönüllüsü ile vatandaşlarımızın yardımına koşmuştur.

Susurluk-Bandırma arasında mahsur kalan ve 3000’i aşkın olduğu tahmin edilen araçlarda donma tehlikesi yaşayan vatandaşlarımız için operasyona çıkan AKUT Bursa ekibimiz ise sahada 26, idari merkezde 20 kişilik gönüllü kadrosu ile saatler süren bir operasyona imza atmıştır.

AFAD ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, yolda kalan vatandaşlara temel gıda desteği sağlamış, ekiplerimiz gıda dağıtımında AFAD ve Belediye ekiplerine destek vermiştir. Hipotermi riski olan vatandaşlara ilk yardım desteği veren ve sağlık kuruluşlarına sevklerini sağlayan gönüllülerimiz, yaşanan kargaşadan dolayı müdahale ettikleri araç ve kişi sayısını kayıt altına alamayacak kadar yoğun bir çalışma sarf etmiştir. Tüm bu çalışmalar sırasında, hava muhalefetinin yol açtığı bir can kaybı meydana gelmemiştir.

AKUT ailesi olarak, 28 saat süren ve onlarca araç ile yüzlerce insana destek verdiğimiz operasyonlarımız boyunca ekiplerimizle beraber olan ve imkânlarını seferber eden, başta TSK, JAK ve AFAD olmak üzere NAK, 112, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hudoff Offroad, Anatolia Offroad, 4X4 Dünyası Grubu, BAKUT, Nilüfer ATV Grubu'na teşekkür ederiz.

Vatandaşlarımızın meteorolojinin uyarılarını dikkate almalarını, zorunlu haller dışında araç kullanmamalarını önemle hatırlatırız.

Gücünü vatan ve insan sevgisinden alan AKUT, tamamı gönüllülük esasıyla geçekleşen arama-kurtarma çalışmalarına aralıksız olarak devam edecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER