Ahmedinejad için vur emri çıktı

Ahmedinejad için vur emri çıktı

Ahmedinejad için vur emri çıktı
Ahmedinejad için vur emri çıktı


İran lideri Ahmedinejad'ın Lübnan ziyareti İsrail'i çılgına çevirdi. İsrailli vekilin önerisi ortalığı karıştıracak


İsrail'de bir milletvekili, Lübnan'daki Ahmedinejad'ın İsrail'in ateş hattına girmesi durumunda öldürülmesini istedi.

İsrail parlamentosunun sağ kanat milletvekillerinden Arye Eldad, bugün Lübnan'a gelen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın, İsrail sınırında ateş alanına girmesi halinde öldürülmesini istedi.

CANLI DÖNMESİNE İZİN VERİLEMEZ

İsrail Kanal 10 televizyonunun haberine göre, Ulusal Birlik Partisi milletvekili Arye Eldad, Ahmedinejad'ın Beyrut'a gelmesine tepki gösterdi ve "Eğer 1939'da bir Yahudi asker bir şekilde Hitler'i öldürmeyi başarabilseydi, insanlık tarihi çok farklı olurdu" diye konuştu.

Eldad, "Bize taş fırlatacağı günde Ahmedinejad eğer İsrail Silahlı Kuvvetlerinin ateş alanı içine girerse, ülkesine canlı dönmesine izin verilemez" şeklinde konuştu.

Ahmedinejad'ın yarın, İsrail ile Lübnan sınırı yakınında bulunan ve 2006'da İsrail ile Hizbullah arasındaki savaş sırasında İsrail uçaklarının ağır bombardımanı altında kalan köylere de ziyarette bulunması bekleniyor.

İran Cumhurbaşkanı'nın burada bir etkinlikte, İsrail askerlerine sembolik olarak taş atacağı bazı Arap gazetelerinde iddia edilmiş, sonradan bunun doğru olmadığı belirtilmişti. Ahmedinejad'ın İsrail ile sınıra ne kadar yakınlaşacağı henüz bilinmiyor.

ÜST DÜZEY YETKİLİLER AHMEDİNEJAD'I İRAN KARŞITI ARAPLARA HAVALE ETTİ

İsrailli üst düzey yetkililerin, Mahmud Ahmedinejad'ın Lübnan ziyaretiyle ilgili genellikle sessiz kaldıkları gözlendi.

Maariv gazetesi de konuyla ilgili haberinde, "İsrail, Ahmedinejad'ın ziyaretine değinmemeye dikkat ediyor ve bu konudaki eleştirileri Arap ülkelerine ve Lübnan'daki karşıt çevrelere bırakıyor" dedi.

Gazeteye açıklama yapan bir İsrailli siyasi yetkili “Arapların tepkileri o kadar sert ki bizim susup işi bozmamamız daha iyi olur" diye konuştu.


Kaynak : internethaber.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109