Ağaçlandırma tamam...Uşak, Göletiyle de ekonomik kalkınma hedefleniyor

Ağaçlandırma tamam...Uşak, Göletiyle de ekonomik kalkınma hedefleniyor

Ağaçlandırma tamam...Uşak, Göletiyle de ekonomik kalkınma hedefleniyor
Türkiye'nin yeşille kalkınacak ili!

Ağaçlandırma tamam...Göletiyle de ekonomik kalkınma hedefleniyor.Uşak Valisi Özdemir Çakacak, ağaçlandırma seferberliği kapsamında 2009 yılında il genelinde 7 milyon 500 bin adet fidan dikildiğini ifade ederek ağaçlandırmada Türkiye ikincisi olduklarını söyledi. son 7 yılda Uşak’ta 38 milyon fidan dikildiğini de ifade eden Vali Çakacak “Mümkün olan her yeri ağaçlandırmaya devam edeceğiz. Ağaçlandırma seferberliğini ilimizde aynı ciddiyetle sürdüreceğiz”dedi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Kızılcasöğüt göletinin temel atma töreninde kentin ağaçlandırma çalışmalarını ve sulanabilir arazilerini değerlendirdi. Kızılcasöğüt’e yapılacak göletin bölgeye ekonomik ve sosyal anlamda canlılık katacağını ifade eden Vali Çakacak, sulanabilir arazilerin artmasıyla ürün kalitesinin de artacağını çiftçilerin yılda iki ürün alabilecek duruma geleceğini ifade etti. Ağaçlandırma seferberliği, gölet ve barajların inşası, suyun tarımda ve enerjide kullanılması gibi konularda Türkiye’nin altın çağını yaşadığını kaydeden Vali Özdemir Çakacak, “Gerek suyun tarımda kullanımı, gerek enerjide kullanımı, amacıyla yapılan göletler, barajlar yapımı itibariyle dünya sıralamasına giren barajlar ve başlatılan ağaçlandırma seferberliğiyle 80 yılda dikilen ağaç sayısından daha fazla ağaç dikilmesi ve örneklerini daha da çoğaltacağımız hizmetlerde ülkemiz altın çağını yaşamaktadır. Uşak ilimizin su ihtiyacını karşılayacak içme suyu projesi 2007 yılında başladı ve 9 milyon 500 bin TL harcanarak bitirildi. Yine 2009 yılında başlayan ve bir kısmı bitirilen, ilave olarak bu yıl başlanan ve devem eden göletler ve gölet sulamaları, yer üstü sulamaları, yer altı sulamaları, taşkın koruma işleri ile sadece DSİ’nin bu hizmetlerinin yatırım maliyeti 33 milyon 325TL’dir. Bu ilimiz için sevindirici bir yatırımdır”dedi.

Kızılcasöğüt göleti tamamlandığında 262 hektar arazinin sulanacağını da belirten Vali Çakacak şunları söyledi; ’’Sulu tarıma geçtikten sonra köylümüzden, çiftçimizden bizim tek istediğimiz bunun verimli bir şekilde kullanılması, sulu tarımla elde edilecek ve katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeleri ve buna bağlı olarak modern hayvancılık işletmelerinin kurulması. Bu noktada da tarım teşkilatımıza iş düşüyor ve bunu sağlayacak bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapmalarını istiyoruz.

İlimizde Cumhuriyet kurulduktan sonraki 80 yılda 32 milyon 460 bin fidan dikilmiş, buna karşılık sadece son beş yılda 38 milyon 709 bin 346 adet fidan dikilmiştir. İlimizde sadece 2009 yılında dikilen fidan sayısı 7 milyon 500 bin adettir. Ağaçlandırma seferberliğindeki ağaçlandırma çalışmalarında Çevre İl Müdürlüğümüz Türkiye 2.liği elde etti. Ben başta il müdürümüz olmak üzere emeği geçen tüm personele, yardımcı olan muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bunlar sadece ve sadece vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için yapılan önemli yatırımlardır. Vatandaşımıza hizmet etmenin ibadet olduğunu düşünüyor ve o niyetle hükümetimizin verdiği imkanları çalışma arkadaşlarımla birlikte vatandaşımızın hizmetine sunma gayreti içerisindeyiz. Çünkü bizim insanımız hizmetin en iyisine en güzeline layıktır. Yol haritamızda önümüzdeki dönem için Bahadır Barajı, Dikendere Barajı gibi dev yatırımlar var. Veren el, alan elden üstündür sözünden hareketle Çevre ve Orman Bakanlığımızın bu hizmetler için bize her türlü desteği vereceğini biliyoruz”

internet haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER