AFRİN DÜŞTÜ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin şehir merkezinin 08.30 itibarıyla tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.

AFRİN DÜŞTÜ!
 AFRİN DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin şehir merkezinin 08.30 itibarıyla tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de 18 Mart Stadyumu ve Şehitler Abidesi'nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı törenlerinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin şehir merkezinin 08.30 itibarıyla tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.


Erdoğan şunları aktardı:

"Afrin şehir merkezinde artık terör örgütünün paçavraları değil, huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanıyor. Şu anda orada Türk bayrağı dalgalanıyor, Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağı dalgalanıyor."
"(Afrin) Teröristlerin izlerini silerken aynı zamanda alt yapısından üst yapısına bölgeyi yaşanabilir hale getirecek tüm adımları atacağız. Halen ülkemizde veya diğer yerlerde yaşayan bölge halkının en kısa sürede yurtlarına, evlerine kavuşmaları için gereken her türlü adımı atacağız."



Afrin düştü, Yörükler deve kurban etti


Zeytin Dalı Harekatı'nın 58. gününde Afrin'in kontrol altına alınması üzerine çevre illerden Hatay sınırına gelen Yörük dernekleri deve kurban etti. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrin'in kontrol altına alındığını açıklaması üzerine vatandaşlar Hatay'ın sınır hattına akın etti. Hassa Belediyesi öncülüğünde Hatay ve çevre illerden gelen Yörük dernekleri, beraberlerinde getirdikleri deveyi kurban etti. Ellerinde bayraklarla slogan atan vatandaşlar, Afrin'in düştüğü haberini kutlayarak Mehmetçiğe olan desteğini gösterdi. 
Hatay Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ünal Kozak, "Biz buradan askerimizi Afrin'e yollarken Döndü teyzemiz kurbanlar keserek uğurlamıştı. Dualarımızla uğurladık. Çok güzel bir haber aldık. Cumhurbaşkanımızın ağzından Afrin'in düştüğünü duyduk, çok sevindik. Hemen Adana'daki arkadaşlarım develerini süslediler, buraya getirdiler. Afrin'in düşmesinin şerefiyle Allah'ın izniyle devemizi kurban edeceğiz. Dualar eşliğinde kurban edeceğiz" dedi.
Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel ise, "57. Alay'ın şehitlerinin çocukları, 57. gününde Afrin'i kuşattılar. Afrin düştü. Şer ocakları Allah'a hamdolsun Mehmetçiklerimizin dirayetiyle dağıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Çanakkale'nin 103. kurtuluş yılı münasebetiyle Çanakkale'deki törenlerde bu müjdeyi Türk milletiyle paylaştı. Biz kenetlendiğimiz müddetçe ordumuz daima muzaffer olacak. Bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi için yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109