ABD'ye gidecekler dikkat! Yeni bir güvenlik uygulaması başladı.

ABD'ye gidecekler dikkat! Yeni bir güvenlik uygulaması başladı.

ABD'ye gidecekler dikkat! Yeni bir güvenlik uygulaması başladı.
ABD'ye gidecekler dikkat!
Yeni bir güvenlik uygulaması başladı.


Amerika Birleşik Devletleri, ülkeye uçakla seyahat edecek yolcuların kimlik bilgilerinin 72 saat önceden bildirilmesi zorunluluğunu getirdi. ABD'nin 1 Kasım'dan itibaren tüm ülkelerde bu uygulamaya geçileceğini bildirmesi üzerine, Türk Hava Yolları, Amerika'ya gidecek yolcularını konuyla ilgili uyardı.

British Airways, ABD'de uçak yolcularına uygulanan güvenlik önlemlerinin aynen İngiltere'de de uygulanmasına karşı çıkarken, Amerika yeni bir güvenlik uygulamasını daha yürürlüğe koyuyor.

Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Güvenlik Yönetimi birimi, 1 Kasım 2010 tarihi itibarıyla Amerika'ya veya Amerika'dan yapılacak uçuşlarda uçuş saatinden 72 saat önce, yolcuya ait "ad, soyad, cinsiyet, doğum tarihi" bilgilerinin gönderilmesini talep etti.

Türk Hava Yolları da Amerika'dan gelecek ve Amerika'ya gidecek yolcularını, yaptığı bir duyuru ile uyardı. THY, "1 Kasım 2010'dan sonra Amerika'ya veya Amerika'dan uçuşu olan yolcularımızın bu bilgileri tamam değilse uçuşlarını gerçekleştiremeyebilirler. İlgili tüm yolcularımızın 1 Kasım öncesinde mutlaka Türk Hava Yolları ofislerine ya da rezervasyon yaptırdıkları (veya biletlerini temin ettikleri) acentelere başvurarak bu bilgileri tamamlatmalarını önemle rica ederiz" duyurusunda bulundu.

Gökhan ARTAN/AHT

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER