Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümünde olaylar var

İzinsiz gösterilerin devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde AK Parti binasına yönelik molotoflu saldırı girişimi, polis ekipleri tarafından engellendi. İstanbul'da ise terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümünü bahane eden gruplar, Bağcılar'da hareket halindeki halk otobüsü ile bir markete molotofkokteyli attı.

Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümünde olaylar var
Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıldönümünü bahane eden örgüt yandaşları, AK Parti binasına saldırmak istedi. Olay yerine yakın bir noktada bulunan Şehit Murat Akançay Karakolu'ndaki polislerin, erken müdahalesi ile saldırganlar, saldırı için yanlarında getirdikleri molotofkokteyllerini bırakarak kaçtı. Yaşanan olaydan sonra güvenlik güçleri, bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

İstanbul'da da olaylar var
  Edinilen bilgiye göre, Demirkapı Mahallesi Yonca Sokak üzerinde toplanan yüzleri maskeli kalabalık bir grup, hareket halindeki Ateştuğla-Eminönü seferini yapmakta olan 34 ZD 7226 plakalı özel halk otobüsüne molotofkokteylleri attı. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda, otobüsteki yolcular büyük panik yaşadı. Camları kırılan otobüste, çıkan küçük çaplı yangın nedeniyle de hasra oluştu.
  Otobüs sürücüsü Zihni Ünaldı, " Olay saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Çiftlik Meydanı'ndan çıktım. Birden bire saldırıya uğradık. Yaklaşık 50 kişiye yakın bir gruptu. O anda yolcularla birlikte kendimizi son anda aşağı attık" dedi. 
 Yine saat 22.00 sıralarında Bağcılar Asfaltı üzerinde bir markete molotofkokteylleri atıldı. Yüzleri maskeli grubun molotofkokteylleri ile saldırdığı marketin çatı katında, manav tezgahında ve market dahilinde maddi hasar oluştu. Olay sırasında markette kimsenin bulunmadığı öğrenildi.
  Eş zamanlı gerçekleştirilen her iki saldırının ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerlerinde uzmanlarca incelemeler yapıldı ve deliller toplandı. 
  Bölgede polis ekipleri tarafından güvenlik önlemi alınırken, saldırılarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Star

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER