ABD BULAMADI MTA 2-3 YILLIK DEDİ AMA KÖYLÜLER 22 YILDIR KULLANIYOR

Samsun`un Bafra ilçesi Doğanca Beldesi'nde yaşayan Niyazi Elverdi, 1990 yılında bahçesine su sondaj kuyusu açarken, kuyudan su yerine doğalgaz çıktı. Araştırma sonucu, çıkan gazın bataklık (metan) gazı olduğu, gazın 2 haneye ancak 2-3 yıl yetebileceği, daha sonra da tükeneceği rapor edildi.

Samsun`un Bafra ilçesi Doğanca Beldesi'nde yaşayan Niyazi Elverdi, 1990 yılında bahçesine su sondaj kuyusu açarken, kuyudan su yerine doğalgaz çıktı.

ABD BULAMADI AMA KÖYLÜLER 22 YILDIR KULLANIYOR

Elverdi`nin durumu yetkililere haber vermesi üzerine Maden Tetkik Arama (MTA) beldede araştırma yaptı. Araştırma sonucu, çıkan gazın bataklık (metan) gazı olduğu, gazın 2 haneye ancak 2-3 yıl yetebileceği, daha sonra da tükeneceği rapor edildi.

MTA`nın tükeneceğini belirttiği kuyu halen kullanılırken, aynı bölgede bulunan 20 hane de bahçelerine kuyu açarak doğalgaz çıkardı.

Kendi kuyularından çıkardıkları doğalgazı borularla evlerine kadar götürdü.
Bedava doğalgazı ısınma, mutfak tüpü ve sıcak su ihtiyacının giderilmesinde kullanan aileler yaşamlarını kolaylaştırdıklarını söyledi.

DAHA ÖNCE de Karadeniz'de TPAO'nın getirdiği dünyanın büyük ABD'li şirketleri, doğalgaz ve petrol aramış herhangi bir bulguya ulaşamayınca sondaj çalışmalarına son vermişti.                                   
Kaynak: İnternetsonhaber

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2012, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109