5 Mayıs Corona virüs son durum

Corona virüs son durum Türkiye günlük tablosu: Kaç vaka var, son ölüm sayısı ne kadar? 5 Mayıs Covid 19 (koronavirüs) risk haritası

5 Mayıs Corona virüs son durum
 5 Mayıs Corona virüs son durum 

 Corona virüs son durum Türkiye günlük tablosu: Kaç vaka var, son ölüm sayısı ne kadar? 5 Mayıs Covid 19 (koronavirüs) risk haritası
Corona Virüsü dünya geneli vaka sayısı 3.598.324 olurken, toplam iyileşen kişi sayısı 1.171.569 oldu. Dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 251.832 kişi oldu.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle can kaybı 250 bini aşarken yaklaşırken, iyileşenlerin sayısı 1 milyon 145 bini geçti.

CORONA VİRÜSÜ HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

Corona virüs son durum bilgileri 5 Mayıs Corona günlük tablosunda belli oldu. 4 Mayıs Corona günlük tablosu gündeme gelirken dünyada ülkelere göre koronavirüs vaka ve ölüm sayıları da değişti. Corona Virüsü (koronavirüs) dünya geneli vaka haritasında son güncelleme yapıldı. Avrupa'nın bazı ülkelerinde olumlu gelişmeler yaşanırken Amerika'da vaka ve ölüm sayısı her geçen gün artıyor.

Corona Virüsünün en çok etki gösterdiği bir diğer ülke ise İngiltere. Son günlerde artan vakaların dikkat çektiği Rusya'da toplam vaka sayısı çok kısa bir sürede 155 bine ulaştı. Rusya'da toplam ölüm sayısı ise 1.451 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ülkemizdeki son verileri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile değerlendirdi. Türkiye'de vaka ve ölüm sayısında düşüş yaşanırken, iyileşen hasta sayısında da yaşanan artış dikkat çekti.

Peki dünya geneli Corona virüs haritasında son gelişmeler nedir? Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurduğu 4 Mayıs Türkiye tablosundaki son durumu vatandaşlar ile paylaştığı.İşte 4 Mayıs, Corona Virüsü risk haritası ve covid-19 dünya ve Türkiye'de anlık ve güncel veriler..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü son durum tablosunu açıkladı. Bakan Koca, Twitter adresinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Yoğun bakım hasta sayısı, entübe hasta sayısı ve vefat sayısında düşüş devam ediyor. Yeni iyileşen hasta sayısı, başarının diğer göstergesi. Vaka sayısında, seyirde görülebilecek kısmi bir artış var. Yeni bir dönemdeyiz. Salgına fırsat tanımamalıyız.

Corona virüsü günlük tablosunda son 24 saatte 33 bin 283 test yapılırken, yeni vaka sayısı bin 832 oldu. Bugün 59 kişi vefat ederken toplam can kaybı 3 bin 520 oldu. Bugün iyileşen kişi sayısı se 5 bin 119 oldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 00:39

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER