3 günlük ulusal yas ilan edildi

Başbakan Davutoğlu, 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

3 günlük ulusal yas ilan edildi
3 günlük ulusal yas ilan edildi

  Başbakan Davutoğlu, 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Ankara'da “emek, barış, demokrasi” mitinginin toplanma yeri olan tren garı kavşağında terör saldırısı gerçekleşti. Saldırıya ilişkin son bilgileri, İçişleri ve Adalet bakanlarının da katıldığı basın toplantısında, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdi: 86 ölü, 186 yaralı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Saldırıyı "Cumhuriyet tarihimizin en acı olayı" olarak nitelendiren Davutoğlu, hayatını kaybeden 86 kişi için 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

"Bu saldırı ülkemizin bütünlüğüne karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Türkiye ateş çemberi üçerisinde istikrarını koruyan örnek bir ülkedir. Bu saldırı halkımızın her kesiminedir.

Bu saldırının acısını hissetmeyen, hiçbir vatandaşımız olduğu kanaatinde değilim. Sandıklara giderken böyle bir saldırı gerçekleştirilmesi demokrasiyi hedef edinmiştir. Bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Bu saldırıda hayatını kaybedenler için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. Bugün Ankara'da siyasi görüşleri ne olursa olsun, gösteri yürüyüşü yapan vatandaşlarızdan 86'sı hayatını kaybetti. Bu saldırının 2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine yönelik güçlü emareler var.

Bu saldırı kimin tarafından yapılmışsa, hangi örgüt desteklemişse  gereken yapılacaktır. İntikam dili kullananlara karşı birlik ve beraberliğimizi koruyacağız.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 20:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER