10 yllık Kart aidatını geri alın

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ise Yargıtay'ın kararının emsal niteliğinde olduğunu belirterek, kredi kartı kullanım ücretinin 10 yıl geriye dönük olarak talep edebileceklerini kaydetti.

10 yllık Kart aidatını geri alın

Yargıtay'ın son kararı tüketicilere umut oldu. Bir kredi kartı için 10 yılda ortalama 500 lira olan alacak için dilekçeler hazırlanıyor

Kart aidatını geri alın

Yargıtay'ın kredi kartı aidatlarını 10 yıl geriye doğru alınabileceği yönündeki kararından sonra TAKVİM bir kart için tüketicinin ortalama 50 lira olan aidat ücretinde toplam alacağın 500 lirayı bulabileceğini gündeme getirdi.

Uzmanlar alınan aidat ve kart sayısına göre alacağın artabileceğini mahkemelerin bunun için faize de hükmedebileceği uyarısında bulundu. Yargıtay'ın almış olduğu ve diğer sorunlara emsal olacak kararını duyan vatandaşlar dilekçelerle gerek hakem heyetlerine gerekse bankalara başvururken Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, 300 liraya kadar çıkan aidat ücretlerinin insafsızlık olduğunu BDDK'nın devreye girmesi gerektiğini söyledi.

DERNEKLER HAZIRLIKLI

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ise Yargıtay'ın kararının emsal niteliğinde olduğunu belirterek, kredi kartı kullanım ücretinin 10 yıl geriye dönük olarak talep edebileceklerini kaydetti. Çakar, isteyen vatandaşlara yardımcı olunacağını ifade ederek, "Tüketiciler geriye dönük 10 yıllık üyelik aidatlarının defaten kendilerine iade edilmesini istemeli. Ödenmeyen bedellerin, faizi ile tahsili için yasal yollar tüketicilere açık" dedi.

DİLEKÇE İLE HEYETE GİDİN

Bankalar ile anlaşmazlık olduğunda kaymakamlıklardaki hakem heyetleri davalara bakıyor. Buralara müracaat ücretsiz olarak kabul ediliyor ve matbu dilekçeler bulunuyor. Aidat kesildiğine dair kart ekstreniz ve banka ile sözleşmenizi alarak gerekli müracaatta bulunabilirsiniz.
                                            Kaynak: internetsonhaber

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2012, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109