1 şiddetine düşen Earl Kasırgası New England’a ilerliyor

1 şiddetine düşen Earl Kasırgası New England’a ilerliyor

1 şiddetine düşen Earl Kasırgası New England’a ilerliyor
1 şiddetine düşen Earl Kasırgası New England’a ilerliyor

Cuma sabahı North Carolina kıyılarına ulaşarak şiddetli yağışa ve büyük hasara neden olan Earl kasırgası yönünü kuzey doğuya dönderdi. Kategori 1 şiddetine düşen kasırga New England eyaletlerine doğru ilerliyor.


ABD’nin Doğu kıyılarını tehdit eden Earl Kasırgası Cuma sabahı Nort Carolina kıyılarını vurdu. North Carolina eyaletine yaklaşırken 4 şiddetinde olan kasrıga, Perşembe gecesinden itibaren hızla şiddetini kaybederek kategori 2’ye düşmüştü. Kasırgalar en şiddetlisi 5 olmak üzere 5 kategoriye ayrılıyor.

Cuma günü öğle saatlerinde şiddeti 1’e düşen Earl, ABD’nin kuzey doğusundaki 5 eyaleti kapsayan New England bölgesine doğru ilerliyor.

New York’un Long Island bölgesi ve şehir merkezi için tropik fırtına alarmı ise geçerliliğini koruyor. New York’ta Cuma günü öğle saatlerinde başlayan rüzgarın, akşam saatlerinde daha da şiddetlenerek saatte 55 mile kadar çıkması bekleniyor. New York ve Long Island’ta şiddetli yağış da bekleniyor.


North Carolina eyaleti sahil kasabaları cuma sabahı Earl kasrıgasının getirdiği sular altında kaldı.

Kasırganın merkezindeki rüzgarın şiddeti ise saatte 70 mil civarında. Long Island’ın doğu yakası olan Suffolk County tarafında akşam saat 17:00 sıralarında fırtınanın en şiddetli olarak hisedilmesi bekleniyor.

Cuma günü saat 14:00 itibarı ile kasırganın gözü Massachusetts eyaletinin Nantucket adasının 450 kilometre güneyinde bulunuyor. Kasırga saatte 20 mil hızla kuzeydoğuya hareket ediyor.

Yetkililer New York ve New England bölgesindekileri, kopabilecek enerji nakil hatlarına ve devrilecek ağaçlara karşı dikkatli olmaları konusunda halkı uyarıyor. Long Island’ta 1600 işçi, enerji hatlarının devrilecek ağaçlarla kopması halinde anında müdahale etmek için alarmda bekliyor.


Long Island'ın doğu ucundaki Monteauk kasabasında Cuma sabahı kasırgadan kaçma telaşı yaşandı.

Kasırganın, New York’ta milyonlarca kişinin tatile çıkacağı Emek Günü (Labor Day) haftasonuna denk gelmesi, ulaşımı da etkiliyor. Earl Kasırgası, 1991 yılındaki Bob Kasırgasından beri ABD'nin Kuzey Doğusunu tehdit eden en şiddetli tropik fırtına.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER