ŞAMPİYON GALATASARAY

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray, Göztepe'yi 1-0 yenerek şampiyonluğunu resmen ilan etti.

ŞAMPİYON GALATASARAY

 ŞAMPİYON GALATASARAY

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray, Göztepe'yi 1-0 yenerek şampiyonluğunu resmen ilan etti.




Ve Galatasaray bir kez daha tarih yazdı! İmparator bir kez daha tarih yazdı! Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de Göztepe’yi deplasmanda Gomis’in penaltı golüyle 1-0 yendi ve lig tarihindeki 21. şampiyonluğunu elde etti.

İki senelik şampiyonluk hasretini sonlandırmak için sezona 10 yeni transferle giren Galatasaray’da UEFA Avrupa Ligi Ön Elemsinde Östersunds karşısında alınan sonuçlarla belki hayal kırıklığı yaratmıştı. Sezona 8’de 7 ile girilerek yapılan harika başlangıç, sonrasında yerini form düşüklüğüne bırakınca da Türkiye Futbol Tarihini neredeyse tek başına yazan Fatih Terim, 16. hafta sonunda koltuğa oturdu.

Ve Galatasaray, Fatih Terim ile birlikte çok farklı bir hava yakaladı. Özellikle ligin ilk yarısında büyük maçlar konusunda sıkıntı yaşayan ve Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir yenilip Fenerbahçe ile berabere kalan Aslanlar, Fatih Terim önderliğinde şampiyonluk yolundaki direkt rakiplerinden istediği sonuçları almayı bildi. 28. haftada Gençlerbirliği’ne son dakika golüyle 1-0 yenildikten sonra ligin geri kalanında Fatih Terim ve öğrencilerini büyük bir sınav bekliyordu.

Galatasaray bu periyotta final yapma geleneğini bir kez daha ortaya koydu. 5’te 5 ile gelinen Göztepe deplasmanında Bafetimbi Gomis’in 66. dakikada kaydettiği penaltı golü şampiyonluğu müjdeledi.  

Galatasaray böylece şampiyonluk sayılarında en yakın rakibine ilk defa 2 fark atarken Fatih Terim de 7. kez şampiyon olma mutluluğunu yaşadı. Türk Telekom Stadyumu’nun açıldığı 2011 yılından beri 4. kez yeni mabedinde mutlu sona ulaşan sarı-kırmızılılarda Bafetimbi Gomis de Türkiye futbol tarihine geçmeyi başardı. Gomis, Göztepe deplasmanında attığı gol ile hem 29 golle gol kralı oldu hem de Türkiye Futbol Tarihinin Bir Sezonda En Çok Gol Atan Yabancı Oyuncusu unvanı eline geçirdi. Fransız futbolcu ayrıca lig tarihinde Galatasaray’ın çıkarmış olduğu 16. gol kralı olurken Galatasaray da bu istatistikte en yakın rakibi Fenerbahçe’yi geride bırakmayı başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Müsabakanın 7. dakikasında sağ taraftan bindiren Linnes yerden ortaladı ama Göztepe savunması kritik müdahaleyle tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın 11. dakikasında Rodrigues, Tayfur'un müdahalesiyle ceza sahasının hemen dışında yerde kaldı. Kaleyi karşıdan gören pozisyonda topun başına geçen Garry Rodrigues'in vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

Maçın 15. dakikasında Gouffran ceza sahası dışından kaleyi yokladı ama top auta gitti.

Dakika 20'de Göztepe gole çok yaklaştı. Selçuk Şahin'in ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Muslera gole izin vermedi. Ardından Gouffran'ın kafa vuruşunda top direkten döndü.

Mücadelenin 23. dakikasında Demba Ba'nın uzak mesafeden sert vuruşunda kaleci Muslera topu kontrol etti.

Kritik müsabakanın 25. dakikasında hakem Cüneyt Çakır su molası verdi.

Mücadelenin 36. dakikasında savunmanın arkasına atılan topa iyi hareketlenen Gomis'in vuruşunda kaleci Beto gole izin vermedi. Hemen ardından gelişen Göztepe atağında ise Demba Ba'nın vuruşunda Muslera kalesini gole kapattı.

Dakika 41'de sol kanattan Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşundan gelen topa iyi yükselen Donk'un kafa vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

Maçın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle noktalandı.

Karşılaşmanın 53. dakikasında Rodrigues'in vuruşunda top dışarı çıktı.

Müsabakanın 64. dakikasında Demba Ba savunmadan geri gelen topa gelişine vurdu ama hedefi tutturamadı.

Galatasaray'ın hocası Fatih Terim ilk hamlesini yaptı. Feghouli 64'te oyundan çıkarken, Sinan Gümüş oyuna girdi.


Bafetimbi Gomis, 66. dakikada attığı golle Galatasaray'ı öne geçirdi. Kendi kazandırdığı penaltıda topun başına geçen Fransız yıldız hata yapmadı ve fileleri havalandırdı: 0-1.

Dakika 70'te hakem Cüneyt Çakır bir kez daha su molası verdi.

Mücadelenin 81. dakikasında Göztepe kaleyi karşıdan gören pozisyonda serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Demba Ba'nın vuruşunda top üstten auta çıktı.

Kalan dakikalarda skoru koruyan Galatasaray, Göztepe'yi 1-0 mağlup ederek 21. şampiyonluğunu ilan etti.




TAKIM KADROLARI

GÖZTEPE: Beto, Leo, Reis, Kosanovic, Rotman, Castro, Selçuk, Tayfur, Gouffran, Ghilas, Ba.

YEDEKLER: Günay, Traore, Hakan, Scarione, Ngando, Erol, Serkan, Doğanay, Muhammed, Ömer.


GALATASARAY: Muslera, Linnes, Serdar, Denayer, Nagatomo, Donk, Fernando, Feghouli, Belhanda, Rodrigues, Gomis.

YEDEKLER: Eray, Mariano, Maicon, Ahmet, Ozan, Yasin, Selçuk, Celil, Eren, Sinan.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2018, 01:06

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109