Sektör FAYDALI SİTELER
Yayınlama Tarihi 19 Şubat 2016
Telefon 0 (212) 577 66 99
Resmi Web Sitesi http://www.konyaseker.com.tr/
 TORKU, Konya Şeker Sanayi A.Ş.


 TORKU, 
Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Adres:Beyşehir Yolu Üzeri No : 47 42080 Meram, KONYA
Telefon:+90 (332) 324 03 53
Fax:+90 (332) 324 03 45 - 46

 TORKU, MERKEZ
Adres : 42500 , Çumra / KONYA
Telefon : +90 (332) 221 73 00
Fax : +90 (332) 221 73 04
E-mail : [email protected]

 TORKU, GENEL DAĞITIM
Adres :
Hocapaşa Mahallesi, Ankara Caddesi, No:48 Mustafa Rüştü Argıt İş Hanı 
Kat: 1-2-3-4-5, Sirkeci, Fatih, 34112/İstanbul
Telefon : +90 (212) 577 66 99
Fax : +90 (212) 577 66 96
Biz, Konya Şeker’iz
Biz, Anadolu’nun verimli topraklarını işleyen, doğal üretim yapan 900 bin çiftçiyiz ve kendi ürettiğimizi yine kendi fabrikalarımızda işleyerek kendi markamızla sizlere ulaştırıyoruz. Markamız Torku ile evlerinize, sofralarınıza geliyoruz.
Üreticimizin emeğini tarladan sofranıza getiriyoruz.
Tohumumuzu kendimiz üretiyoruz, gübremizi yemimizi kendimiz üretiyoruz. Güvenle tüketin diye araya kimseyi sokmadan kendi fabrikalarımızda doğallığı, sağlığı ve kaliteyi her şeyin üzerinde tutarak Anadolu toprağının bereketini, emeğimizi sizlere ulaştırıyoruz.
Bereketli toprağımız bizim en kıymetli hazinemiz. Sadece bugünü düşünerek hareket etmiyor, bu hazineyi yarınlara, çocuklarımıza daha da güzelleştirerek bırakmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla hem tohumumuzu hem toprağımızı koruyoruz. Yarını da düşünerek Konya Ovası’na 18 milyon ağaç diktik dikmeye devam ediyoruz.
Biz, Torku’yuz, biz Konya Şeker’iz.
Torku, geniş bir ürün yelpazesini tohumdan çatala Konya Şeker güvencesiyle sunuyor
Bugün geniş bir ürün yelpazesini Konya Şeker güvencesiyle tüketiciye sunan Torku markası, adını Türkçenin bilinen en eski sözlüğü Divan-ı Lügat’ı Türk’ten aldı. Kelime anlamı “ipeksi, ipek gibi sağlam” olan Torku, 2007 yılında çikolata ürünleriyle tüketiciye merhaba dedi ve kısa sürede Torku markası altında unlu mamullerden,çikolata kaplamalı ürünlere, şekerlemeye, dondurulmuş gıdadan süt ve et ürünlerine geniş bir yelpaze oluştu. Bu yelpaze her geçen gün büyümeye, ürün çeşitliliği artmaya devam edecek. Örneğin çok yakında; 2014 yılında, et ürünleri de bu gruba katılacak.
Tüm Torku ürünleri, Konya Şeker güvencesiyle sizlere geliyor. Torku markasıyla üretilen ürünler , tohumdan sofranıza, çatalınıza kadar her aşamada güvenilir bir gıda zinciri sistemi ile sunuyor. Şekerden çikolataya, bisküviden gofrete, sütten et ürünlerine hatta dondurulmuş gıdaya kadar her ürünün çoğu hammaddelerini çiftçilerimiz tarafından üretiyor. Torku markası altındaki tüm ürünler doğal ve yüksek kalite standartlarında Konya Şeker güvencesiyle tüketiciye ulaşıyor.
Torku, doğal şeker pancarının en tatlı halini Konya Şeker güvencesiyle sunuyor. Güvence, Konya Şeker tarafından üretilen GDO’suz şeker pancarı tohumlarıyla başlıyor ve pancarın yetişmesi süresince çiftçiye verdiği eğitimlerle ve desteklerle devam ediyor. En önemlisi bu süreç, yüksek teknolojinin hâkim olduğu üretim tesislerinde tamamlanıyor. Türkiye’de mevcut şeker üretiminin dörtte birini, yüksek teknolojiye sahip iki fabrikasıyla Konya Şeker gerçekleştiriyor. Torku şekerin, özenle yetiştirilmiş doğal şeker pancarından bu tesislerde üretiliyor, el değmeden paketleniyor ve sizlere ulaşıyor.
Torku, doğal şeker pancarının en tatlı halini Konya Şeker güvencesiyle sunuyor. Güvence, Konya Şeker tarafından üretilen GDO’suz şeker pancarı tohumlarıyla başlıyor ve pancarın yetişmesi süresince çiftçiye verdiği eğitimlerle ve desteklerle devam ediyor. En önemlisi bu süreç, yüksek teknolojinin hâkim olduğu üretim tesislerinde tamamlanıyor. Türkiye’de mevcut şeker üretiminin dörtte birini, yüksek teknolojiye sahip iki fabrikasıyla Konya Şeker gerçekleştiriyor. Şekerin en saf ve kalitelisi, özenle yetiştirilmiş doğal şeker pancarından bu tesislerde üretiliyor, el değmeden paketleniyor ve Torku markasıyla raflara, sizlere ulaşıyor.
Torku markası, bu güvenceyi sadece şekerde değil bu şekeri hammadde olarak kullandığı ve şekerlemeden çikolataya, bisküviden ,keke ve gofrete geniş bir yelpazede sunduğu tüm ürünlerde de sağlıyor. Şeker dışındaki diğer hammaddelerde de yüksek kalite standartlarından asla ödün vermiyor. Örneğin; gerçek çikolata kakao yağından üretilir, böylece ağızda hemen erir ve muhteşem bir tat bırakır. Konya Şeker, ürettiği tüm çikolatalarda kakao yağı kullanıyor; çünkü çikolatanın en mükemmel tada ancak bu şekilde ulaştığına inanıyor. Torku markalı ürünler, kaliteli hammaddenin ve üretim tesislerinde yüksek teknolojinin yanı sıra deneyimli Ar-Ge uzmanları tarafından geliştirilen çok özel tariflerle üretiliyor.
Dondurulmuş gıda ürünlerinde de Konya Şeker güvencesi
Üretici ortaklarının her türlü ürününe katma değer sağlamayı ve bunu yaparken de tüketiciye sağlıklı, güvenilir ve yüksek kalitede ürünler sunmayı amaçlayan Konya Şeker,ürettiği parmak patates çeşitleri,soğan halkası , patates kroket gibi özel ürünleri dondurarak yüksek kalite standartlarında tüketiciye sunuyor. Şeker pancarı gibi tohumundan itibaren her aşaması Konya Şeker’in kontrolünde olan bu ürünler, hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanılmadan çok hızlı bir biçimde dondurularak tarladaki tazeliğini koruması sağlanıyor. Konya Şeker’in Torku markasıyla tüketiciye sunduğu bu ürünler, aralarında uluslararası markaların da bulunduğu önemli restoran zincirlerinin menülerinde yer alıyor.
Et ve süt ürünlerinde Torku Güvenilir Gıda Zinciri
Arkasında 900 bin çiftçi ortağıyla Konya Şeker’in bulunduğu “Torku güvenilir gıda zinciri”, iki temel üzerinde yükseliyor; eğitimli, sertifikalı çiftçilerden oluşan hammadde tedarik modeli ve yüksek teknolojinin kullanıldığı, en üst düzeyde hijyenin sağlandığı akıllı üretim tesisi.
Öncelikle Konya Şeker, özel eğitimlerden geçmiş “sertifikalı çiftçilerinden” güvenilir hammadde tedarik ediyor.
Sertifikalı çiftçilerden alınan sütler düzenli olarak analiz edilerek kontrolden geçiriliyor, ayrıca Konya Şeker’in veteriner hekimleri de hayvan sağlığı ve refahı açısından düzenli kontrollerde bulunuyor.
Torku et ürünleri için ise çiftçilerin hayvanları Konya Şeker veterinerleri tarafından detaylı kontrollerden geçiriliyor ve hayvanların menşei, aşı geçmişi inceleniyor. Bu kontrollerde belirli standartları sağlayan çiftçiler Torku Tedarikçisi oluyor.
Yüksek teknoloji ve hijyen standartlarıyla Akıllı Üretim Tesisi
Torku güvenilir gıda zincirinde, hammadde tedarik sürecindeki özen ve hassasiyet üretim tesislerinde artarak devam ediyor. Üretim tesisi içinde, akıllı havalandırma sistemi ve hepa filtreler sayesinde bir ameliyathane ortamı kadar temiz hava bulunuyor. Tesise giriş ancak kontrollü hijyen alanlarından yapılabiliyor. Ayrıca Türkiye’de bir ilk bu tesiste uygulandı. El değmeden yapılan geleneksel beyaz peynir üretim teknolojisi burada kullanıldı. Ette ise ekolojik dezenfeksiyon adı verilen sistemle karkas et hiçbir kimyasal kullanmadan sadece su ve tuz ile sağlanan özel bir yöntemle dezenfekte ediliyor.
Sizlerin sağlığı için üretim sürecinde gösterilen hassasiyet çevreye karşı da gösteriliyor ve atık sular değerlendirilerek tarım arazilerinin sulanmasında kullanılıyor.

Sizler ve sevdikleriniz “Torku güvenilir gıda zinciri” ile güvende.

Tüketici için doğal ve sağlıklı ürünler, üretici için de hasadına talep garantisi
Üreticinin tarımsal faaliyetlerini tohumdan sofraya kadar bir zincir olarak gören Konya Şeker, öncelikli olarak bu zincirin tamamının gelişmesini sağladı. Torku markasıyla nihai tüketiciye doğal ve sağlıklı ürünler ulaştırmayı hedeflerken üreticinin hasadına da talep garantisi oluşturmayı başardı.
TORKU; lezzette yeni bir başlangıç, yeni bir eşik
Torku markası, bir üretici kooperatifi olan Konya Şeker’in vizyoner bakış açısının sonucu olarak 2007 yılında ortaya çıktı. Arkasında 900 bin çiftçinin yer aldığı Konya Şeker’in şekerle başlayan çikolata çeşitlerine, bisküviye, lokuma, sert şekerlemeye, helvaya, et ve süt ürünlerine hatta dondurulmuş gıdaya kadar uzanan geniş bir ürün yelpazesini Torku markası altında üretmeye başlamasının temel iki amacı vardı. Konya Şeker, Torku markasıyla hem üretici ortaklarının refahını artırmayı hem de tüketicilere tohumundan ambalajına her adımını kontrolü altında tuttuğu yüzde 100 doğal, güvenli, kaliteli ürünler sunmayı hedefledi. Konya Şeker’de, 1999 yılında Recep Konuk’un başkanlığa seçilmesiyle tarım ve sanayi entegrasyonunda sağlam adımlar atılmaya ve bu hedefe yönelik yatırımlar tek tek hayata geçmeye başladı.
İlk adım 1950’li yılların en zorlu şartlarında kurulup ülke ekonomisine yıllarca büyük bir özveriyle hizmet etmiş Konya Şeker Fabrikası’nda atıldı. Fabrika, 50 milyon dolarlık yatırımla rehabilite edildi ve üretimin verimliliği artırıldı. 2003 yılında dünyanın en modern şeker fabrikalarından biri olan Çumra Şeker Fabrikası ile birlikte toplam 11 tesisten oluşan Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nin temeli atıldı ve bu dev yatırım 2004 yılında faaliyete girdi. Bu adımlarla Konya Şeker, iki fabrikasında Türkiye’deki toplam şeker üretiminin yüzde 25’ini gerçekleştirmeye başladı. Bu üretim gücü, yönetimin vizyoner bakışıyla birleşerek katma değerli son tüketiciye yönelik yeni ürünlerin çoğalmasını ve hepsinin tek bir çatı marka altında toplanmasını sağladı.
Torku, verimliliğini artıran ve hızla büyüyen bu üretici kooperatifinin meyvesi; yüzde 100 doğal, güvenli ürünlerin çatı markası oldu.

Torku; hiç durmayan büyümenin ve ürün yelpazesinde genişlemenin hikâyesi
Konya Şeker’in tohumundan başlayarak her şeyiyle kendi ürettiği şekeri, katma değerli ürünlere dönüştürmek kararlığı önce Çumra Şeker Entegre Tesisleri bünyesinde, Çikolata Üretim Tesisi’nin kurulmasını sağladı. Çikolata Üretim Tesisi, 2010 yılında tamamlanan yeni tesislerle birlikte dünyadaki en modern teknolojiye sahip fabrikalardan biri haline geldi. Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde büyüme hiç durmadı, 2012 yılında Unlu ve Şekerli Mamuller, Çikolata, Bisküvi, Kek, Gofret Üretim Tesisleri eklendi. 2013 yılında da topraksız üretimin yapıldığı modern seralar genişletildi.
Konya Şeker etliye de sütlüye de karıştı
Konya Şeker, ülkemizdeki et ve süt üretiminde yaşanan sorunların çözümü için elini taşın altına koyması gerektiğine inanarak hareket etti. Et ve sütte aracılar nedeniyle oluşan, hem üreticinin hak ettiği geliri elde edemediği hem de tüketicinin başka ülkelerle kıyaslandığında çok yüksek fiyatlar nedeniyle satın alma güçlüğü yaşadığı tabloya dur demek için kolları sıvadı, etliye de sütlüye de karışma kararı aldı. Konya Şeker, 2011 yılında dünyanın en büyük et-süt entegre tesisinin; Panagro’nun temelini attı. “Tarladan Sofraya Torku Güvenilir Gıda Zinciri” ismi verilen tedarik modeli ile faaliyet gösteren Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi’nde süt bölümünde üretime 2013 yılında başlandı. Tesis, tam kapasite çalıştığında günlük 2 bin ton çiğ sütün işlenmesiyle 500 ton ambalajlı süt, 250 ton yoğurt, 100 ton ayran, 100 ton peynir, 100 ton süt tozu ile birlikte yan ürünler üretecek. Et ürünlerinde ise üretim 2014 yılında başlayacak. Günlük bin 200 büyük, 3 bin küçük baş işleme kapasites ine sahip Et ve Et Ürünleri Tesisi faaliyete geçtiğinde, 120 ton şarküteri ürünü, 25 ton donuk ürün, 20 ton işlenmiş taze et ürünleri ve 75 ton değerli et üretimi gerçekleştirilecek. Konya Şeker, Torku markasıyla Türkiye’nin taze et tüketiminin yüzde 15’ini tek başına karşılayabilecek.
Konya Şeker’in gurur tablosu
Torku, 2007 yılında tüketiciye merhaba demiş yeni bir marka olmakla birlikte bir üretici kooperatifi olan Konya Şeker’in 61 yıllık birikimi üzerinde 900 bin üretici ortağın emeğiyle ortaya çıktı. Konya Şeker, tüketicilerine yüzde 100 doğal, güvenli, kaliteli ürünler sunmak için tohumundan ambalajına her adımını kontrolü altında tuttuğu büyük bir sistem oluşturdu ve ürettiği tüm ürünleri Torku çatı markası altında topladı.
Bugün tüketicilerimize anılarında kalan, çocukluklarında yemeğe doyamadıkları tüm lezzetleri Torku’da bulacakları ve kendi çocuklarıyla birlikte afiyetle, ağız tadıyla tüketecekleri ürünler sunmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.
DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN
Hazreti Mevlana’nın topraklarından yükselen bir kurum olarak, her vatandaşın, her kuruluşun gücü ve bilgisi oranında topluma katkıda bulunması, sosyal sorunların bir tarafından tutması gerektiğine içtenlikle inanıyoruz. Bunu, vicdani, ahlaki ve toplumsal sorumluluğun gereği olduğu kadar, sürdürebilir bir ekonomik gelişme için de gerekli görüyoruz. Kuruluşumuzdan beri sahip olduğumuz bu anlayışla pek çok alanda sosyal sorumluluk projeleri yürüttük; eğitim, spor, sağlık ve çevreyi öncelikli alanlar olarak gördük ve bu alanlara her zaman özel bir önem verdik. Her dört alanda da sürdürdüğümüz projelerin yarattığı toplumsal yararın sonuçlarıyla da gurur ve huzur duyuyoruz.
Torku Ormanları 
Konya Ovası’na 18 milyon ağaç diktik, hedefimiz; Türkiye nüfusu kadar ağaç! 
Ağaçlandırma çalışmalarımızın temelinde, doğadan aldığını doğaya verme ilkesi yer alıyor. Konya nüfusu kadar ağaç dikme hedefiyle yola çıktık. Bugüne kadar 18 milyon ağaç diktik ve bundan sonraki hedefimiz Türkiye nüfusu kadar, 75 milyon ağaç dikmek. Ağaçlandırma alanlarımızı ise Torku Ormanları olarak adlandırdık. Amacımız; küresel ısınma ve kuraklık gibi son yıllarda somut etkilerini hissettiren ve tarımsal üretim aleyhine değişen çevre şartlarını değiştirmek. Bu çalışmalarımız ilk sonuçlarını vermeye başladı ve ağaçlar sayesinde oluşan doğal iklimleme, çiftçilerimizin üretiminde verime, elde edilen ürünlerin kalitesine ve lezzetine yansıyor.
Diktiğimiz fidanlara, kendi kendilerine gelişimlerini sağlayacak düzeye gelinceye kadar biz bakıyoruz 
Torku ormanlarını oluştururken genel olarak akasya, dişbudak, akçaağaç, karaağaç, çınar, meşe, katalpa, ceviz, badem, iğde, gladiçya, ahlat, alıç, ıhlamur, at kestanesi, sedir, karaçam mavi selvi gibi fidanlar dikiyoruz. Bu fidanların bakımını ve sulamasını, kendi kendilerine gelişimlerini sağlayacak yaşa, boya gelene kadar biz yapıyoruz.
Sağlıklı gelecek nesiller için spora tam destek
Torku olarak spora destek vermek, gençlerin sportif faaliyetlere katılarak sağlıklı yetişmelerini sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Konya Torku Şekerspor Kulübümüz, geleceğin sporcularının yetişmesine olanak sağlamak için çalışıyor, bisiklet ve güreş branşlarında faaliyet gösteriyor. Bisiklet takımı büyük başarılar elde eden kulübümüz, 2013 yılında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda şampiyonluğu elde ederek hem Konya’ya hem de Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı. Konya’da sporunun yükselmesi için Bisiklet Takımımızın yanı sıra sponsor olarak Torku Konyaspor Futbol Takımı’nı da destekliyoruz. Konya’yı en iyi şekilde temsil eden Torku Konyaspor, 2013-2014 sezonunda Süper Lige çıktı. Torku Konyaspor’un, Süper Lig’de bizi ve Konya’yı gururlandıracak başarılara imza atacağına inanıyoruz.

Konya Şeker “sağlık” alanında da topluma dokunan projeler hayata geçiriyor 
Ağaçlandırma, eğitim, spor gibi sosyal sorumluluk projelerimizin yanı sıra organ bağışı, kan bağışı ve engellilere yönelik sosyal sorumluluk projelerinde de her yıl etkin bir şekilde yer alıyoruz. Önemi her geçen gün daha iyi anlaşılan organ bağışı, kan bağışı ve ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak ekipmanların temini konusunda da örnek projeler gerçekleştiriyoruz. Konya Şeker olarak, “hayatın içinde ve her alanında varlık göstermeye, her kim olursa olsun yardım bekleyen herkese elini uzatmaya ve derde derman olmaya çaba harcayan bir kurum olma” misyonunu kararlılıkla sürdürüyoruz.
Konya Şeker Ailesinin Rekor Sayıdaki Organ Bağışı Kampanyası Sağlık Bakanlığı'nca Ödüllendirildi 
Özellikle ülkemizde eksikliği hissedilen ve binlerce insanın umutla beklediği organ bağışı gibi önemli bir konuda, Konya Şeker çalışanlarının gösterdiği hassasiyet sonucu başarıya ulaşan bir kampanyayla bin 811 kişi organ bağışında bulundu. 2008 yılından bu yana devam eden kampanyamıza kurum çalışanlarımızın yaklaşık yüzde 80’i gönüllü olarak katıldı. Konya Şeker’in bu önemli projede hedefi, yüzde yüz katılım sağlamak. Konya Şeker’in çalışanlarına yönelik düzenlediği organ bağışı çalışması Sağlık Bakanlığı’nca da bir ödül ile taçlandırıldı. Konya Şeker'in organ bağışı kampanyası, tek bir kurum çatısı altında düzenlenen kampanyayla ulaşılan bağışcı sayısı açısından Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor. Çalışanlarımızın kampanyaya gösterdiği hassasiyetle diğer kurumlara örnek olmayı ve organ bağışı konusunda ülkemizde yaşanan sorunların azalmasını amaçlıyoruz.
Konya Şeker, Cana “Kan” katıyor 
Ülke tarımının büyümesi ve tarımsal sanayinin geliştirilmesi adına birbirinden önemli yatırımlar gerçekleştiren Konya Şeker olarak Kızılay ile birlikte Kan Bağışı kampanyası da düzenliyoruz. Konya Şeker yöneticisi ve çalışanlarının geniş katılımıyla düzenlediğimiz bu ortak çalışma kapsamında Kızılay’a bugüne kadar toplam 408 ünite kan bağışı yaptık.

Torku Şeker
Torku Şekerli Mamüller
Torku Çikolata
Torku Unlu Mamüller
Torku Dondurulmuş Ürünler
Torku Süt ve Süt Ürünleri
Torku Et ve Et Ürünleri
Torku Modern Seracılık
Torku Bitkisel Yağ
Torku Torku İçecek

banner110

banner109