Sektör İnşaat Ustası Çini Ustası Sıvacı
Yayınlama Tarihi 31 Ağustos 2010
Telefon numarası : 0539 810 32 54 Adres : Yenisahra Mahallesi Fatih Caddesi Öğütveren Sokak No : 5 Ataşehir İstanbulataşehirweb rehberi

0539 810 32 54
Ahmet COŞKUN
0537 224 71 35
Kahraman BEY

Sıvacı Sıva işleri İstanbulda Sıva yapma işi Adapazarı Sıvacılık işi

İstanbulda sıvacı hizmeti, dairenizin, binanızın tüm kaba ve ince sıva işlerini yapılmaktayız. Tüm sıva işlemleri için bizi dilediğiniz zaman arayabilirsiniz.

İnce kum, çimento ve kireç karışımından meydana gelen harçla ya da hazır sıvalarla, binaların iç ve dış yüzeyleriyle tavanlarını düzgün bir yüzey meydana getirmek üzere kaplayan kişiye sıvacı denir.

Dış sıvalar
    Binaların dış kısımları kar, yağmur, rüzgâr, donma, çözülme gibi tesirler altındadır. Bu nedenle kullanılacak malzemelerin bu gibi etkilere dayanıklı olması istenir. İçerisine çok su emen, poroz boşlukları fazla, asitlere karşı dayanıksız kalker taşlarından oluşan kum, çakıllı malzemeler, su etkisiyle şişen alçı gibi bağlayıcılar dış sıvalarda kullanılmamalıdır.

İnce sıvalar
    Kaba sıva tamamen kuruduktan sonra üzerine ince sıva yapılır. İnce sıva harcı, ince kumla temiz kirecin (kuyuda 3 hafta dinlendirilmiş) 1/3 oranında karıştırılmasıyla elde edilir. İnce harç büyük tahta sıva küreğine konarak duvara 60 derece açı ile yapıştırılarak yukarı doğru çekilir. Bu hareket neticesinde sıva ince bir kat hâlinde kaba sıva üzerine yapışır. Bu işlem kısım kısım yapıldıktan sonra yüzey önce mastarla sonra tahta mala ile (perdahlanarak) düzeltilir.

Rabitz sıvalar
    Bu sıvalar duvar yüzeylerine ve gereğinde tavanlara uygulanır. Her ikisinde de uygulama sistemi aynıdır. Çelik veya ahşap iskeletli yapılarda duvar veya tavan iskelet elemanları arasındaki boşluklu bölmelere, önce sıva tabanı olarak ızgara elemanları çakılır, sonra üzerine galvanizli rabitz teli veya plâstik esaslı file kaplanarak sıva uygulamalarına geçilir. Izgara elemanları ahşap latalardan veya metal çubuklardan olup, normalde 20x20 cm aralıklarla monte edilebilir. Rabitz teli veya file metal ızgara çubuklarına telle iyice bağlanır ve ahşap ızgara latalarına çivi ile çakılır. Bu uygulama yöntem ve tekniği metal yüzeylere sıva yapımında da kullanılabilir. Sıva malzemesi, içine keten katılmış çimento esaslı olmalıdır. Galvanizli de olsa rabitz teli üzerine alçı malzeme ile sıva yapılmamalıdır. Çünkü, alçı metallerde kuvvetli bir şekilde korozyonu artırır. Fakat plâstik esaslı file malzemesi üzerine alçı sıva uygulanabilir.

SIVACI NE YAPAR

- Çimento, kum ve kireç karıştırarak harç yapar ya da yaptırır,

- Binaların dış cephesini sıvamak için iskele kurar,

- Mala ile harcı duvara atarak kaba sıva yapar,

- Bina ahşap ise yüzeye bağdadi çıtalar döşer ve harcı bu çıtaların arasına uygular,

- Kaba sıvanın yüzünü mala ile çizerek ikinci kat sıvaya hazırlar ve ikinci kat sıvayı yapar,

- İkinci kat sıvanın kaba kısımlarını tesviye tahtası (mastar) ile düzeltir. Böylece sıvanın hem düzgün olmasını sağlar, hem de sıvayı sıkıştırır,

- Yapılan sıvanın üzerine fırça ile su serper ve perdah süngeri ile tesviye eder,

- İkinci kat üzerine ince bir perdah daha geçer ve bunu bir mala ile iyice tesviye eder,

- Köşe mastarı ile iç ve dış köşeleri meydana getirir.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER

- Hazır sıva imal makinesi, İskele malzemesi, Çelik mala, Tahta ya da plastik mastar,

- Tahta ya da plastik perdah malası, Perdah süngeri, Sıvacı fırçası, Harç tenekesi,

- Kürek, Su tenekesi, Metre, Sıva üstü mermertozu-çimento karışımı püskürtme makinesi,

- Kum, kireç, çimento vb. inşaat malzemesi kullanır.

banner110

banner109