Sektör Çocuk Yuvaları - Kreşler
Yayınlama Tarihi 29 Kasım 2011
Telefon 0216 - 388 13 77
Resmi Web Sitesi http://www.amerikananaokulu.com/index.html
Özel Küçükyalı Amerikan Anaokulu


Süreyyapaşa Sokak, No:6, Küçükyalı/İSTANBUL
Tel (Phone) 0216 - 388 13 77
Faks (Fax) 0216 - 388 81 17
E-mail [email protected]

[email protected]


Hakkımızda
Picture

Amerikan Anaokulu  Michelle ve Gökay Kalpakçı çifti tarafından kurulmuştur. Michelle Amerika Birleşik Devletleri doğumlu olup, hem Amerika hem de Türkiye'de anaokulu tecrübesine sahiptir. Gökay İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü ve Amerika'dan MBA mezunudur. 


Misyonumuz
Amerikan Anaokulu çalışanları, öğrencileri ve aileleri birlikte bir takım gibi çalışırlar. Bizler, çocuklarımızın toplumda paylaşımcı vesorumlu birer birey olmaları yolunda onları cesaretlendirecek temel akademik ve hayat becerilerini öğretmeyi ve birer model olma sorumluluğunu paylaşıyoruz.

Bizler, her çocuğumuzun güçlü yönlerinigeliştiriyor ve kendi kişisel karakter özelliklerini bulmalarında cesaretlendiriyoruz.  
Tüm çalışanlarımız olarak inanıyoruz ki tüm çocuklar benzersizdir ve her çocuğun güçlü yönleri ve kabiliyetleri geliştirildiği takdirde o çocuk iyi bir öğrenci olabilir.

Bizler inanıyoruz ki, tüm çocuklar eğitimli, şefkatli ve sorumlu çalışanların bulunduğu sevecen, güvenli ve tutarlı bir ortamda öğrenirler.

Çocuklar dil, matematik, düşünme becerileri, sosyal beceriler ve kas gelişimlerini destekleyen küçük ve büyük grup aktivitelerinde bulunma deneyimlerine ihtiyaç duyarlar.

Bizler inanıyoruz ki, cesaret veren ve rehber olabilen yetişkinler eşliğindeki çocuklar, kendi dünyalarını keşfetme fırsatlarını yakaladıklarında her şeyi en doğru şekilde öğrenme yeteneğine sahiptirler.

Amacımız çocuklarımızın öğrenimine destek olmada, ailelerin ve öğretmenlerin beraber çalışacakları ev/okul işbirliğini
yaratmaktır.


About Us
Amerikan Kindergarden was  founded by a husband and wife team. Michelle, is an American preschool teacher with experience in America, as well as Turkey. Gökay
graduated from İstanbul University and has a masters degree in business from America.

Mission Statement

The Amerikan Kindergarden community of staff, students, and families work together as a team.

We share the responsibility of modeling and teaching the essential academic and life skills necessary to encourage our students to become responsible,
contributing members of society.

We strive to cultivate each student's strengths and to encourage his or her own positive character traits.

Our staff believes that children are unique individuals and by building upon each child's strengths and abilities, all children can be successful learners.

We believe that children learn in an engaging, safe, and consistent environment supported by a trained, caring, and responsive staff. Children need a variety of
experiences that include daily opportunities to participate in small and large group activities which encourage language, math, thinking skills, social skills,
and muscle development. We believe that children learn best when they have opportunities to explore their world with adults encouraging and guiding growth
and development.

Our goal is to create a home/school partnership where parents and teachers work together to support children's learning.


Sistemimiz
Amerikan Anaokulu tam zamanlı, iki dilli okul öncesi eğitim kurumudur. Tüm sınıflarda, tüm aktivite ve oyunlar Türkçe ve İngilizce olarak öğretilir. Çift dilli okulumuzda her sınıfta Türkçe ve İngilizce öğretmeni bulunur.  Öğretmenlerden biri bir konu hakkında konuşurken diğer öğretmen aynı şeyi ingilizce olarak açıklar. Bu yöntemle öğrenciler farkında olmadan, iki dil ile de hızlı ve kolay bir bağlantı kurarlar. Bu doğal öğrenim şekli ile çocuklarımız çift dilli ailelerin çocukları gibi ikinci bir dili kolayca öğrenebilmektedirler.
Her sınıfta bulunan Türkçe ve İngilizce öğretmenlerimiz günlük aktivitelerin uygulamalarında, ders anlatımlarında ve oyun zamanlarında beraber çalışır ve dil öğrenimini desteklerler. Çocuklarımıza başka bir dil öğrenmenin kolay ve eğlenceli olduğunu hissettirmek en büyük amacımızdır.


Our System
Amerikan Kindergarden is a full time, bilingual preschool for students aged 3-6. All classes, activities and games are taught in Turkish
and English. Our dual language school has an Turkish and English teacher for each class.

When one eacher explains something, the other teacher explains the same thing in the other language. This way, the students enguage in two languages and don't evenrealize it.

This natural learning method is the same as bilingual families...

Our language immersion technique involves an all day Turkish teacher, and an all day English teacher, in each class.

The teachers work together to explain daily activities, teach lessons, and encourage playtime in both languages. We want our students to feel that learning another language is easy and not a chore.