Sektör Oto Parçacıları
Yayınlama Tarihi 27 Ekim 2011
Telefon 0 216 454 15 52
Resmi Web Sitesi http://www.opar.com
OPAR

Adres: Büyükdere Caddesi No: 145 Tofaş Han Zincirlikuyu 34394 İstanbul/TÜRKİYE

Opar Çağrı Merkezi
Tel : 0 216 454 15 52
Çalışma Saatleri / Hafta içi : 08:30 - 18:00






Tarihçe
Türkiye’nin yedek parça konusunda lider firması OPAR A.Ş, 2 Mayıs 1973 yılında İstanbul–Ercan Han’da kurulmuştur. İlk kuruluşunda şirket, mavi ve beyaz yaka olmak üzere 25-30 kişilik bir ekipten oluşmuştur. Kısa zamanda gelişerek, 1 Ocak 1977 yılında İstanbul-Pendik’te şirketin kendi arazisi üzerine inşaa edilen yeni yönetim ve depo binasında faaliyete geçmiştir. Pendik’deki yeni binasında mavi ve bayaz yakalı personel sayısı işteki büyümeye orantılı olarak artmış ve 95 kişiye ulaşmıştır.

Yeni yerinde artan kadrosuyla OPAR, TOFAŞ yedek parçalarının yanında, Otokar firmasının ürettiği, Magirüs otobüs ve minibüslerin yedek parçaları ve Otoyol AŞ’nin ürettiği, çekici, kamyon ve otobüslerin yedek parçalarının da tüm Türkiye çapında satışına başlamıştır. Bunun dışında Ürün Gamını büyütmeyi hedefleyen şirket, aynı dönemde Fiat Ricambi’den de ilk ithalatını gerçekleştiriyordu. Artan araç parkı ve yedek parça pazarına orantılı olarak hem fiziki hem de iş sonuçları olarak hızlı bır büyüme yakalayan OPAR 7400 m2 kapalı ve 10,000 m2 açık alanı ve her yıl katlanan cirosuyla otomotiv yedek parça sektöründe öncü ve sağlam bir marka olarak yerini almıştır. Bu günde sektördeki yerini aynı şekilde korumaktadır.

Daha ilk kuruldugu yıllardan itibaren parca bulunabiliriğini yaygınlaştırmayı hedefleyip ve bu amaçla şehirler ve kasabalarda TOFAŞ ana bayiliklerinin dışında kendi bayiliklerini de oluşturdu. “TOFAŞ Yedek Parçası her yerde bulunur” imajını oluşturan ve bunu belleklere kazıyan OPAR, Tofaş’ın araç satışındaki başarısına büyük katkı sağladı. Bu ortak yakalanan Sinerji, sektörde satış sonrası ve yedek parçanın öneminin anlaşılması açısından aynı zamanda bir ilkti.

Bir müddet sonra, önce Otokar parçaları satışını bıraktı. 1992 tarihinde de Otoyol Pazarlama AŞ’nin kuruluşu ile birlikte Otoyol-İveco parçalarının satış ve pazarlamasını bu şirkete devreden OPAR bu tarihten sonra yanlızca Fiat ve Tofaş üretimi araçlara ait parça ticaretine devam etmiştir. 2000 li yıllarda Alfa Romeo ve Lancia’nın Türkiye pazarına girmesi ile birlikte bu markalara ait araçların yedek parçalarının satışını da üstlendi. Yedek Parca Pazarında lider konumda ve yeniliklerin öncüsü olan OPAR bir ilki daha gercekleştirerek 2007 yılında Diğer Marka Araçların da yedek parçalarının satışına başladı.

Kuruluşundan itibaren 1997 yılına kadar %100 Koç Holding sermayeli olan şirket, 1997 yılında Fiat ile hisselerini eşitlemiş ve ardından Tofaş Oto Ticaret A.Ş ile şirket birleşmesine gidilmiştir. Şirket birleşmesindeki mevcut personel sayısı mavi ve bayaz yaka olmak üzere 192 kişiden oluşmaktaydı. 2000 yılında Tofaş Oto Ticaret A.Ş ile Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş birleşiminden sonra şirketin tescilli markası olan OPAR, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ bünyesinde marka değerini korumakta ve 21.000 m2’de, 150 mavi ve beyaz yaka personeli, 6 bölgede çalışan bölge yöneticileri ve orijinal, eşdeğer, servis, aksesuar, oto bakım ve diğer marka araçlara ait yaklaşık 85.000 adet mamül çeşidi ile, 7 gün 24 saat tüm Türkiye’de siz değerli müşterilerimize hizmet vermeye devam etmektedir.


Hakkımızda

Opar markası, Fiat Ricambi ve Fiat Accessori markaları ile birlikte Orijinal ve eşdeğer parçalarda, Diğer Marka, Akü, Aksesuar ve Yağ markaları ile birlikte Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ bünyesinde ve güvencesinde; 20.000 m2 depo alanı, 150 mavi ve beyaz yaka çalışanı ile 7 bölgede 77 ana bayisi ve 80.000’in üzerinde ürün çeşidi ile hizmet vermektedir.


Ürünler
Opar” markası; Fiat Ricambi, Fiat Accesori markaları ile birlikte, 1970 yılından bugüne kadar şirketimiz tarafından satılmış ve halen trafikte olan tüm araçlarımızın yedek parçalarını, hizmet anlayışımız ile birlikte kanuni yükümlülüklerini de yerine getirecek şekilde sunmaktadır.

Şirketimiz, yedek parça işini salt ticari olarak görmemekte, verdiği hizmeti öncelikli olarak ön planda tutarak birçok modelde kanuni yükümlülüklerimizin bitmiş olmasına rağmen, hizmet anlayışımız gereği ortaklarımızdan tedarik edebildiğimiz her Yedek Parçayı bulundurmaktadır. Bu bağlamda, şirketimiz her bir model için ortalama 3.000-4.000 adet olmak üzere toplamda 80.000'in üzerinde çeşit yedek parça ile hizmet vermektedir.
 
 
Orijinal Parça Kullanımı
 
Araçlarımızın performans ve verimliliğinin sürekli olmasını sağlamak için Orijinal Yedek Parça kullanılması
önem taşımaktadır. Fiat ve Opar tarafından temin edilen Fiat orjinal yedek parçaları, aracınızın ömrünü uzatıp, araçtan alınacak maximum performansı garanti etmektedir.

Orijinal Yedek Parça, aracınız için en uygun yedek parçadır. Dayanıklılık, verimlilik ve güvenlik gibi noktalar daha tasarım aşamasında düşünülmüş ve üretim buna göre gerçekleştirilmiştir. Orijinal Yedek Parça ile aracınızın ilk günkü değeri korunur. Daha sağlam ve kaliteli olduğu için kullanım süresi daha uzundur ve uzun vadede çok daha ekonomik olmaktadır.

Tüm Fiat modellerimiz için, Orijinal Yedek Parçalarımız TOFAŞ garantisi altındadır. Yedek Parça ürün gamımız, pazara sunulan yeni modeller, satış sonrası gelen müşteri talepleri ve ihtiyaçlarına göre düzenli olarak güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Fiat ve Opar markaları ile satılan Fiat Orijinal Yedek Parçaları, Fiat otomobillerinin teknik özelliklerine tam anlamıyla cevap verir ve yüksek malzeme kalitesi prensibiyle üretilir. Bu sebeplerden dolayı orijinal parça kullanımı oldukça önem taşımaktadır. 

Ayrıca, bazı ürün gamlarımızda kalite kontrol birimimiz tarafından test edilmiş ve onaylanmış, orijinal parça ile benzer nitelikte eşdeğer parçalarımız Opar marka güvencemiz ile hizmet vermektedir. Bu parçalar ile orijinaline eş kalitedeki yedek parçaları daha ekonomik koşullarda talebi olan müşterilerimize sunmaktayız.
Opar ve Fiat markaları altında sunulan tüm parça ve aksesuarlar, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. güvencesindedir.