Sektör Özel Okullar
Yayınlama Tarihi 13 Ekim 2015
Telefon 0 216 455 26 26
Resmi Web Sitesi http://www.neiatasehir.com/
NEŞE ERBERK İLKOKULU, ATAŞEHİR

Özel Ataşehir Neşe Erberk İlkokulu, Ataşehir


Atatürk Mah. Erzincan Sok. No:30 Ataşehir - İSTANBUL

TELEFON : +90 216 455 26 26
TELEFON : +90 216 455 26 94-95-96


Email : [email protected]



KURUCUMUZ
14 Ekim 1964 , İstanbul doğumlu Neşe ERBERK, ortaokul ve liseyi Robert Kolej’de bitirdi. 1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. 1983 Türkiye Güzeli, 1984 yılında da Avrupa Güzeli seçildi ( Badgastein- Avusturya ) . Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra, 1987’de kendi adını verdiği kast ve mankenlik ajansını kurdu. 2005 yılına kadar önce Erberk Kast Prodüksiyon Tic.ve Ltd. Şti. adı altında, daha sonraları Neş’e Erberk Model Ajansı Tanıtım ve Organizasyon Ltd. Şti. olan ajansının yöneticiliğini yaptı. 11 Aralık 1999’da Alin, Selin, Lara isimli üçüz kızları doğdu. Kızlarının doğumuyla çocuklara yönelik bir eğitim merkezi açma hayalini gerçekleştirmeyi düşündü. Yaptığı araştırmalarla klasik bir anaokulu açmamaya, çocukların yetenek ve ilgi alanlarının keşfedilip ortaya çıkarılabileceği bir merkez olmasına karar verdi. Eylül 2002 tarihinde Joyfull House ismiyle, 1.5 - 6 yaş çocukları hedefleyen Türkiye’nin ilk Yetenek Geliştirme programlı anaokulunu kurdu. Franchising sistemiyle yayılmakta olan Joyfull House- Neşe Erberk Anaokullarının , bugün İstanbul’da (Etiler, Balmumcu, Kemerburgaz,  Beylikdüzü ,Florya, Bahçeşehir, Ataşehir,Çekmeköy, Halkalı ) 9, İstanbul dışında ise ( İzmir-Karşıyaka, İzmir-Bornova, Konya, Trabzon, Samsun, Zonguldak, İzmit, Eskişehir, Aydın, Denizli, Çorlu, Ankara-Oran, Ankara-Yapracık, Diyarbakır,Malatya, Tekirdağ, Bursa ) olmak üzere tüm Türkiye’de 26 şubesi vardır. Eylül 2013’de ise Etiler’de Neşe Erberk İlkokulu açılmıştır.



HAKKIMIZDA
 Yeni İlkokulumuz , Ataşehir adresinde , 4+4+4 sistemine göre Hazırlık + ilk 4 yılı kapsayan , yeşillikler içerisinde doğa dostu bir bina ...

Sınıflarımızda, anaokulumuzdaki gibi branş çalışmalarına göre ekipmanlı olarak ve rotasyon yapılarak akademik çalışmalar uygulanmaktadır. Buna göre Türkçe Sınıfı, İngilizce Sınıfı, Matematik Sınıfı, Hayat Bilgisi - Fen Sınıfı, Sanat Sınıfı, Müzik Sınıfı, Drama-Dans Sınıfı, Kütüphane ve Bilgisayar Odası olarak sınıflarımız ayrı ayrı kullanılmaktadır. Bahçemizde ise oyun parkı, spor sahası, Botanic Garden ve mini çiftlik bölümleri bulunmaktadır.

Akademik eğitimle birlikte İngilizce ve Yetenek Geliştirme programı yoğun olarak uygulanmaktadır. Sanat-Drama-Müzik-Spor çalışmaları da ingilizce ile desteklenmektedir. Ders planlamaları farklı öğrenme modellerine göre ve eğlenceli kılmak adına oyunlarla ( Global Games for Kids ) , şarkılarla, tekerlemelerle, hikayelerle, drama ve teknoloji kullanımı ile zenginleştirilerek uygulanmaktadır.

Çalışan anne-babaları rahatlatacak etüd programı ile çocuklar hafta içi eve ders götürmeden tüm çalışmalarını okulumuzda yapabilmektedirler, ihtiyaç duydukları derslerle ilgili destek alabilmektedirler.


VİSYONUMUZ
    Kendine güvenen, iletişim kurabilen, mutlu
    Yeteneklerinin farkında ve bunları geliştirmek isteyen
    Artistik-Atletik-Akademik hedefli eğitim ve öğretime yatkın
    Doğaya, insana ve inançlarına saygılı, değer veren
    Atatürk ilkelerinin anlam ve amacını anlayıp onları bilinçli uygulayan
    Örf ve adetlerini öğrenip, geçmişi ve geleceği sorgulayan
    Meraklı, keşfetmeye ve öğrenmeye açık
    Hem bireysel, hem de grup çalışmasına uyumlu, sorumluluk sahibi
    Takdir etmeyi bilen ve takdir edilmeyi de hak eden
    Önce bulunduğu toplumu-şehri- ülkeyi tanıyıp daha sonra dünya insanı olmanın bilincini geliştiren
    Bir hatta ikinci yabancı dili akıcı olarak öğrenmenin önemini fark edip bunu geliştirmek için severek ve eğlenerek çalışan
    Okulunu hayatın minyatür bir yansıması olarak görüp, elinden geldiğince güzel tecrübeler edinmeye çalışan bireyler yetiştirmek istiyoruz…

Misyonumuz

Akademik başarısı yüksek, etik ve estetik değerlere sahip, bilgi ve yeteneklerini kullanan, yaşam boyu öğrenen, çağına karşı sorumlu bireyler yetiştirmektir.