Sektör OTO YAKIT TASARRUF SİSTEMİ
Yayınlama Tarihi 04 Ocak 2012
Telefon 0 312 395 23 34
Resmi Web Sitesi http://www.mekatron.net/index.html
Mekatron Mühendislik Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti.
 YERLİ ELEKTRİKLİ TAKSİ

1452. sokak No: 94 İvedik Organize Sanayi Ankara

TEL. : 0 312 395 23 34
FAX : 0 312 395 23 54


[email protected]
www.mekatron.net




2012 ortalarında Hyundai Accent Araçların elektrikli araca dönüşümü Seri olarak başlayacaktır

2010 yılı Aralık ayında Sanayi Bakanlığı Kosgeb Ar-Ge desteği alınarak firmamız tarafından başlatılan "İçten Yanmalı Motorlu Araçların Elektrikliye Dönüştürülmesi" projemiz tamamlanma aşamasına gelmiş ve Dönüşümü yapılan ilk aracın yol testlerine başlanılmıştır. Tip/Onay Belgesinin alınmasını takiben Elektrikli Seri Araç Dönüşüm faaliyetlerine 2012 yılı başında başlanılacaktır.

ilk dönüşüm Hyundai Accent'e
Firmamız ilk Dönüşümü yapılacak olan aracı Hyundai Accent olarak seçmiştir. Bu seçimdeki amacımız bu aracın ülkemizde satışı en çok yapılan araç modellerinden biri olmasıdır. Takip eden yıllarda diğer modeller için de dönüşüm yapılacaktır.


Dönüşüm maliyetleri ekonomik olup 6 ila 12 ay içinde kendini amorti edecektir.
Bankalar üzerinden elektrikli araca dönüşüm kredisi çıkarılacaktır.

2010 yılı Aralık ayında Sanayi Bakanlığı Kosgeb Ar-Ge desteği alınarak firmamız tarafından başlatılan "İçten Yanmalı Motorlu Araçların Elektrikliye Dönüştürülmesi" projemiz tamamlanma aşamasına gelmiş ve Dönüşümü yapılan ilk aracın yol testlerine başlanılmıştır. Tip/Onay Belgesinin alınmasını takiben Hyundai Accent modeli araçların Elektrikli Araca seri Dönüşüm faaliyetlerine 2012 yılı ortalarında başlanılacaktır.

Artan fosil yakıt maliyetleri, çevre kirliliği son yıllarda elektrikli araçlara olan ilgiyi arttırmıştır. Elektrikli araçlar sıfırdan üretilebileceği gibi, trafikte mevcut araçlarında elektrikli araca dönüştürülmesi mümkündür.

Sanayi Bakanlığının 2010 yılında yayınladığı yönetmelik ile ilgili testleri (Tip/Onay testleri) yapmak kaydıyla 2. el araçlarında elektrikli araca dönüşümüne izin verilmiştir. Münferit dönüşüme izin verilmemektedir.

Firmamız ilk Dönüşümü yapılacak olan aracı Hyundai Accent olarak seçmiştir. Bu seçimdeki amacımız ülkemizde satışı en çok yapılan araç modellerinden biri olması ve alacağımız Tip/Onay Belgesi ile tüm Hyundai Accent çevirebilecek olmamızdır. Takiben diğer araçların modellerinin araç, minibüsler, kamyonet hatta otobüsler dahil dönüşüm çalışmalarına da başlanılacaktır.

Dönüşüm maliyetleri taksitler şeklinde kullanıcılardan tahsil edilecektir. Ortalama aylık taksit maliyetleri, fosil yakıta ve aracın bakımına aylık ödenen bedeller civarlarında olacak ve 6 ila 12 ay içinde yatırım kendisini amorti edecektir.


AVANTAJLŞARI

    2. El araçların Elektrikli hale getirilmesi ile kullanıcı ve ülke ekonomisine kazanç.

    1 km'de 2 kuruş sarfiyat. Ankara-İstanbul 9 lira (Hızlı Şarz istasyonları 150 km’de bir olmak şartı ile).

    Araçdan sökülen içten yanmalı motor, şanzıman, difransiyel, şarz dinamosu, marş motoru, baskı/balata (debriyaj) radyatör,egsoz sistemlerinin getirdiği bakım maliyetlerinden tasarruf imkanı. Elektrik motoru, motor kontrol cihazı, piller ve elektrikli aracın diğer aksesuarlarında çalışan, aşınan mekanikparça adedi çok az olmasından dolayı yüksek güvenilirlik ve çok düşük bakım maliyetleri

    Vites değiştirme olmadığından daha konforlu sürüş imkanı

    Aracın kullanımı Sessizdir.

    Doğaya her hangi bir gaz salınımı olmadığından dolayı çevrecidir.




banner110

banner109