Sektör Ev Yemekleri
Yayınlama Tarihi 10 Şubat 2015
Telefon 0 212 215 21 70 - 215 22 72
Resmi Web Sitesi http://www.matruskabistro.com/tr-TR/
Matruşka Bistro

Astoria Avm
Adres     : Astoria Avm ,Büyükdere Cd. No : 127 Esentepe - Şişli / İSTANBUL

Telefon : +90 212 215 21 70 - 215 22 72

E-mail     : [email protected]



Matruşka Bistro


1930 yılında  Bolşevik ihtilalinden kaçan Beyaz Rus ların İstanbul Galatasaray da açtıkları REJANS adında Rus lokantası vardı. 70 lerde Rejans a gider Borş çorbası , Piroşki, dana StroganoV ,  tavuk katlet Kievski , Ördek yerdik. Sevilen özel bir mekandı.

Bu sektöre olan sevgim, 80 li yıllarda açtığım ve işletmecisi olduğum Şişli deki ALTIN SAAT PUB BİSTRO , Sultan Ahmet de SULTAN , Levent de CB PUB  ve  FEDO , Kartal da EAGLE SURFING  deniz klübü , Arnavutköy  MERHABA , Ortaköy MEMOS ...gibi  tanınan ve sevilen ondan çok mekanla çoğaldı.

Tecrübelerimi 1992 den itibaren Bakü merkezli olmak üzere  Avrasya denilen Türk cumhuriyetleri ne, Kafkaslar a ,  SSCB diye bilinen eski Sovyetler birliği ülkelerine taşıdım. Leningrad dan Moskwa dan Batum ve Tiflis e ,  Almata , Astana ya Çin sınırına kadar bütün coğrafyada   incelemeler yaptım insanlarını , mutfaklarını gözlemledim  otuz a yakın Restoranlar , müzikholllar kurdum.
Bu coğrafyaya gelen buralarda çalışan insanlarımızın adı geçen yerlerin yemeklerine olan sevgilerine tanık oldum.

Yirmi iki yıl süresinde gittiğim çalıştığım bütün yerlerde neredeyse her yerde gördüğüm beni yalnız bırakmayan bir şirin sembol vardı   MATRUŞKA BEBEKLERİ .
Uzun zaman bu şirin  sembolü Türkiye getirip bu coğrafya da olmayan insanlarımıza her zaman merak ettikleri KAZAK , ÖZBEK ,  AZERBAYCAN, GÜRCÜ , UKRAYNA, RUS ....MUTFAKLARININ  lezzetlerini tanıtmak ve tattırmayı planladım..

Azerbaycan dan ortağım Türkiye den bütün bu coğrafyaya yayın yapan ve en çok seyredilen müzik kanalı , TÜRKVİZYON  yarışmasının sahibi  TMB (TÜRK MÜZİK BİRLİĞİ ) TV ile birlikte TMB . TV MUSIC POINT CAFELERİN yanında , MATRUŞKA BİSTRO ve daha büyük formu olan  müzikli restoran şeklinde  MATRUŞKA TAVERN konseptlerini kurduk.
MATRUŞKA BİSTRO 'lar  AVM lerde ve kalabalık muhitlerde açık büfe şeklinde calışan mini retoranlar ,
MATRUŞKA TAVERNALAR ise yine aynı menü ile daha büyük mekanlarda akardiyonlar , balalaykalar,  gitaralar çalınan neşeli ,  insanların yüzlerini güldüren ucuz müzikli restoranlar olacaklar.
Bahsettiğim bu büyük coğrafyanın yemekleri cok lezzetli , sağlıklı ve  vitamin doludur.
Sizleri MATRUŞKA LEZZETLETLERİ  dünyasında gezintiye davet ediyoruz.
Bekliyoruz.