Sektör Su Tesisatı
Yayınlama Tarihi 19 Temmuz 2017
Telefon 0538 937 67 11 - 0505 030 34 32
Resmi Web Sitesi www.kombiteknikbakimservisi.com
MALTEPE KOMBİ SERVİSİ

HALİL TÜRK

ATAŞEHİR - İSTANBUL


TEL. : 0216 324 00 50
TEL. :  0538 937 67 11 - 0505 030 34 32

www.kombiteknikbakimservisi.com



MALTEP KOMBİ SERVİSİ

SELVER TEKNİK KOMBİ SERVİSİ

Üsküdar Kombi Servisi
Tuzla Kombi Servisi
Ataşehir Kombi Servisi
Beykoz Kombi Servisi
Çekmeköy Kombi Servisi
Kartal Kombi Servisi
Kadıköy Kombi Servisi
Maltepe Kombi Servisi
Pendik Kombi Servisi
Sancaktepe Kombi Servisi
Sultanbeyli Kombi Servisi

KOMBİLERİNİZİN SAĞLIKLI SIHHATLİ TASARRUFLU ÇALIŞMASI İÇİN

YILLIK BAKIMINI YAPTIRDINIZMI


MAKİNE İLE RADYATÖR YIKAMA YAPILIR

 1.Kombi Nedir?


Kombi konutunuzun veya iş yerinizin ısıtma ve sıcak su gereksinimini karşılayan bir cihazdır. Bunedenle kısaca Kombi (İngilizcede Combined/Birleşik) olarak adlandırılır. 

2.Nasıl Bir Cihazdır?

Kombi duvara asılabilen, ebatları küçük, hafif, az yer kaplayan, gerektiğinde kolay taşınabilen, sessiz çalışan, kullanıcıya bağımsız ısınma konforu sağlayan bir cihazdır.

3.Kombi Yapımında Ne Tür Malzeme Kullanılır?


Kombi yapımında genel olarak Galvanizli çelik, DKP saç, bakır, alüminyum ve plastik malzemelerden yapılmış parçalardan oluşmaktadır.


4.Hangi Parçalardan Oluşmaktadır?


Kombi ana parçalar olarak elektronik kart, pompa, üç yollu vana, brülör, eşanjör, fan ve genleşme tankı kontrol elemanları olarak ta ntc, baca sensörü, akış şalteri gibi zorunlu sistem ve emniyet ekipmanlarından oluşmaktadır. 
Kombi

5.Kombinin Avantajları Nelerdir? 

Kombi kullanıcısına bireysel ısınma özgürlüğü sağlamakla beraber kullandığınız kadar ücret ödersiniz. Ayrıca sıcak su kullanım esnasında suyu konforlu ve kesintisiz kullanmanızı sağlar. Sıcak su kullanımı için ayrı bir cihaz kullanmanıza ve ücret ödemenize gerek kalmaz gerek kalmaz.

6.Kombi Nasıl Mekanlarda Kullanılır?

Kombi günümüze kadar tek daireli kullanımlar için üretilmiş bir cihazdı. Günümüz teknoloji ve sistemleri sayesinde kaskat uygulamaları ve büyük kapasiteli cihazlar sayesinde daha fazla alan ısıtılabiliy.

7.Çalışma Prensibi Nasıldır?


Kombi cihazları daha önce sadece sıcak su kullanımında kullanılan şofbenlerde olduğu gibi cihaz içerisindeki bakır borulardan sirkülasyon olan suyun eşanjör vasıtasıyla ısıtılması ilkesi üzerine çalışırlar.

8.Kombi Güvenli Çalışan Bir Cihaz mıdır?
Yeni nesil kombi cihazlar  atık gazın geri tepmesine , içerisinde bulunan suyun aşırı ısınmasına, alevin sönmesine, kış aylarında donmaya ve kullanım esnasında oluşa bilecek gaz kaçağına karşı TSE standartlarının ön gördüğü her türlü önlem ve tertibat alınmıştır
  

9.Kombi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?


Kombi alımı esnasında nasıl bir ürünalacağınız hakkında daha öncede bir izleniminiz yoksa araştırma yapın. Satışbüroları tarafından tavsiye edilen cihazın kapasitesinin kullanacağınız yeriçin yeterli olup olmadığı hakkında bilgi edinin. Sektörde söz sahibi,  geniş servis ağı olan ve güçlü firmalarınürünlerini tercih edin. TSE belgesinin olup olmadığı mutlaka öğrenin. Ayrıcakombi alımı sırasında tercihimiz kombinin maliyeti değil, cihazın yakıt tüketimbedeli ve arıza esnasında oluşabilecek servis maliyetlerinin de önemli olduğunu unutmayınız. 

10.Kaç Çeşit Kombi Vardır? 


Günümüz teknoloji ile üretimi yapılankombiler çalışma prensibine göre bacalı, hermetik ve yoğuşmalı olmak üzere üççeşittir.

11.Kombileri Birbirinden Ayıran Özellikler Nelerdir?

Günümüzde kullanılan kombiler çalışmaprensipleri ve istenilen şartlara göre aynı özelliklere sahip olmakla berabermarkaların kendilerine has geliştirdikleri kontrol sistemleri ve kullanıcılarahitap eden konfor özelliklerine göre değişmektedirler.

12. Bacalı Kombi ile Hermetik Kombi Arasındaki Fark Nedir?

Bacalı kombilerin atık gaz sistemlerindefan yoktur. Cihazda oluşan Atık gaz, sıcaklıktan dolayı genleşerek yükselir ve bacavasıtasıyla atmosfere atılır. Bu nedenle bacalı kombi cihazlarınınkullanılacağı ortamda standartlara uygun yapılmış bir bina bacası mutlakabulunmalıdır. Hermetik kombilerde ise cihazda oluşan atık gazı atmosfere atmakiçin içerisinde fan bulunmaktadır. Atık gaz fan yardımıyla bağlı bulunduğu bacaaparatı yardımıyla iç borudan atmosfere atılırken, dış borudan ise yanmasırasında kullanılan temiz hava yanma odasına çekilir.

13.Kullnım İçin Hangi Kombiyi Tercih Etmeliyim?

Cihazın kullnılacağı ortamın bulunduğu binadastandartlara uygun yapılmış müstakil baca mevcut ise bacalı kombiyide kullanbilirsinizfakat hermetik kombi her zaman daha güvenli ve kuruluş itibariyle daha pratiktir. 

14.Yoğuşmalı Kombilerin Özelliği Nedir?

 Yoğuşmalı kombilerin en önemli özelliği bacaeğimi sayesinde atık gaz içindeki su buharını yoğuşturarak ve baca gazı sıcaklığınıdüşürerek ilave verim artışı ve enerji kazanırlar. Bu özellikte biz kombikullanıcılarına az maliyetle çok verim almamızı sağlar. 

 

15.Maliyeti Diğerlerine Göre Yüksek midir?

Yoğuşmalı kombiler gerek cihazfiyatlarının yüksek olması, gerekse düşük sıcaklıkta çalışmasından dolayı sistemdetakılı olan radyatör fazlalığından dolayı ilk yatırım maliyeti yüksektir.


16.Kombi Kurulumu Çok Vaktimi Alır mı?

Kombinin kullanılacağı alanın tesisatıhazır ise çok fazla vaktinizi almaz. Kombinin montajı çok pratik bir cihazdır. 

17.Kombiler Yalnızca Doğal Gazla mı Çalışır?


Kombiler doğal gazın yanı sıra LPG ile deçalışabilen cihazlardır. 

18.Kombilerin Montajı Nerelere Yapılır?

Günümüzde kullanılan kombiler açık balkonave dış duvarlara monte edilemezler. Açık balkona monte edilecek kombi içinkombi dolabına ve bağlı olduğu tesisatın ısı yalıtımına ihtiyacı vardır.Montajıyapılmak istenilen meknın havalandırılması ile ilgili gaz kuruluşlarıtarafından belirlenmiş kurallar ve şartnameler yerine getirildiği taktirdekapalı alanlarada montajı yapılabilir. 

19.Kombiyi Kurduğum Balkonun Camekânlı Olması Gerekli midir?

Camekanlı ve plastik malzemelerlekapatılmış balkonlara kombi montajı yapılabilr ancak gaz kuruluşu tarafındanbelirtilen yeterli havalandırma yapılmalıdır.

20.Kombilerin Isı Kapasiteleri Nedir?

Ülkemiz şartlarında 100 – 200 m2 alan içinkullanılan kombiler 17000 kcal/h ile 28000 kcal/h olarak değişmektedir.

21.Kombinin Ömrü Ortalama Ne Kadardır?


Günümüz şartlarında kullanılan kombilerperiyodik bakım süreci geçirmek şartıyla, Sanayi Bakanlığı tarafından  15 yıl olarak belirlenmiştir. 

22.Kullanımı Karmaşık mıdır?

Kombiler kullanımı çok basit cihazlardır,kullanımı normal ev cihazları (çamaşır veya bulaşık makinesi) kullanımı kadarkolaydır. 

23.Kombim Arızalandığında Ne Yapmalıyım?

Kombiniz arızalandığı zaman arıza aşığıyanar veya çalışmadan beklemeye geçer bu durumda cihazınızın alımı sırasındaverilen kullanım kılavuzunu kontrol ederek müdahale etmeye çalışısınız. Müdahalesonucu cihazınızda değişiklik olmuyor iseçağrı merkezimizi arayarak canlıdestek alabilir, yinede cihazda değişiklik olmuyor ise servis çağırmanızıtavsiye ederiz. 

24.Yabancı Cihazlarla İlgili Sorunları Kime Bildirmeliyim?

Günümüz koşullarında kullanılan cihazlarıbir çoğu yabancı patentlidir. Bu cihazların kullnımıyla ilgili yaşadığınızsorunları ilk olarak aldığınız firmayabildirmelisiniz. Sorun çözülmüyor ve sizeyardımcı olunmuyor ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı il/ilçe hakemheyetlerine müracaat ederek haklarında şikayetçi olabilirsiniz.

25.Sadece Sıcak Su Kullanmak İstediğimdeNe Yapmalıyım?

Kombi cihazları yaz ve kış konumu olmaküzere iki farklı şekilde çalıştırılabilir. Sadece sıcak su kullanımı içincihazınızı yaz konumuna getirmeniz yeterli olacaktır.

26.Isınmanın En Ekonomik Yolu Kombi midir?

Kombi cihazı kullanıcılarına bağımsız ısınmakonforu sağlamaktadırlar. Kullanıcılar istedikleri sürede istedikleri kadarısınma sağlayabilirler. Merkezi olarak kullnılan sistemler büyük binalarolduklarında maliyet daha az olacak ama kişisel kullanım konforu olmayacaktır. 

27.Yatarken Kombi Kapatılmalımıdır?

Cihazınızın ısıttığı alanın dış hacmininsoğumaması için, geceleri en düşük seviyede ısı almak yeterli olacaktır. Yatarkenkapatılan kombiler çalışma sırasında kullanılan alanın duvarlarının ısınması veısının ortamda kalması biraz zaman alacaktır. Buna bağlı olarak enerji tüketimimizartacaktır.

28. Kombiyi Sürekli Kullanmak Zararlımıdır?

Kombinin kış aylarında sürekli kullanılmasınınherhangibir sakıncası yoktur. Aksine evimizin ısınması ve enerji tüketimiaçısından faydası vardır.

29.Sürekli Çalışan Ortamda Yeterli IsınmaSağlanamıyorsa Ne Yapılmalıdır?

Kombinin sürekli çalıştırıldığı ortamdayeterli ısınma sağlanamıyorsa kombinizin kapasitesi düşük olabilir, evinizin ısınmayönünden izolasyonu yeterli olmaya bilir, sistemde kullanılan radyatör büyüklükleriyeterli olmaya bilir, tesisatın sirkülasyonunu sağlayan pompa devri düşükolabilir. 

30. Kombimin Yaz Konumunda Çalışması İçin Su Basıncı Ne Olmalıdır?

Günümüzde kullanılan kombilerin içerisindebulunan basınç sensörleri sayesinde cihazın susuz çalışma emniyetisağlanmıştır. Fakat kullanıcıların en çok dikkat etmesi gereken husus kombininsu basıncıdır. Yaz konumu Kış konumu gözetilmeksizin kombinin su basıncı 1,5bar olmalıdır. 

32.Kombi Sadece Sıcak Su Amaçlı Kullanılabilir mi?

Kombiler ürerim esnasında yaz konumu ve kışkonumu olmak üzere iki konumda çalışmaya programlanmıştır. Merkezi ısıtmasistemi kullanılan bir konutta sıcak su kullanımı için kombi kullanılabilir. 

33.Isınma Esnasında Kullanılmayan Radyatör Kapatılabilir mi?

Kombi çalışma prensibi gereği sistemdekisuyu bir pompa yardımıyla ettirir. Devir daim pompasının sağlıklı çalışmasıiçin en az üç metre radyatörün çalışması önerilmektedir. Radyatörlerinkapatılmasının enerji tüketimi açısından fazla karlı olmayacağı bilinmelidir. 

34.Merkezi Sistemden Kullanılan Tesisata KombiMontajı Yapılır mı?

Teknik olarak kullanılmasında bir sakıncayoktur yalnız merkezi olarak çalışan sistemde var olan pislik ve pis sulartemizlendikten sonra kullanılması tavsiye edilir. 

35.Kombilerin Garanti Süresi ne Kadar dır?


Kombilerin Garanti süresi SanayiBakanlığının belirlemiş olduğu gibi minimum iki yıldır. Anacak satıcıfirmaların iki yıldan az olmamak şartıyla kendilerinin belirleyeceği garantisüreleri olabilir.  Kombi garanti süreleri cihazın montajından sonrayetkili servis tarafından gerçekleştirilen kontroller neticesinde devreye alımıyapılarak başlatılır.

36.Kombimin Bakımı Nasıl Olur?


Kombinizin sağlıklı çalışması için periyodikolarak cihazınızın bakımını yaptırmanız gerekmektedir. Periyodik bakım süreciyıl bir kez olmak kaydıyla yıl içerisinde Mart-Eylül ayları arasındayapılmaktadır.

37.Tesisatta Tıkanma Olursa Kombim Bozulurmu?

Tesisatınızdaki tıkanıklar kombinize zararvermemektedir. Tıkalı olan hattın ısı verimi düşer.

48.Kombinin Ortalama Isı Ayarı Kaç DerecedeOlmalıdır?

Kombi ısı ayarı cihazın bağlı olduğutesisatın türüne kullanılan boru çağlarının yeterliliğine, binanızın ısıyalıtımına ve tesisatta bulunan radyatörlerinizin büyüklüğüne göre değişkenlikgöstermektedir.

41. Kombinin Su Basıncı Sıfırlanırsa KombiÇalışır mı?

Günümüzde kullanılan kombilerin hemenhemen hepsinde su basıncını kontrol etmek için basınç sensörlerikullanılmaktadır. Buna bağlı olarak belirli bir seviyenin altında su bulunankombiler çalışmaz. İdeal su basıncı 1,5 bardır. 



42.Kombide Yaz / Kış Konumu ne Demektir?

Tüm kombilerde yaz ve kış konum düğmesimevcuttur. Kış konumunda iken  kombi  ayarlanan sıcaklıkta kalorifer tesisatınıısıtır sıcak su açıldığı anda kalorifer tesisatını ısıtmayı durdurarak sıcak suısıtmaya başlar.Yaz konumunda ise kombi sadece sıcak su açıldı anda devreyegirerek sıcak suyu ısıtmaya başlar. 

43.Bir Kombi Kullanılarak Kaç Daire Isıtılır?

Cihazınızın kapasitesine ve cihazınısıtacağı ortamın m2 sine bakılarak tabi ki ısıtabilir.

44.Türkiye'ye ilk Kombi Kullanımı ne ZamanBaşlamıştır?

Türkiye ilk olarak kombi kullanımına 1988yılında Ankara'da başlamıştır. 

45.Oda Termostatı Kullanmalı mıyım?

Kombi kullanılan yerlerde oda termostatıkullanımı her marka tarafından önerilmektedir. Oda termostatı kullanılmayancihazlarda cihaz radyatörlerinizin içerisinde bulunan suyun sıcaklığına göreçalışmaktadır. Oda termostatı kullandığınızda cihaz suyun sıcaklığı bir kenarabırakıp oda sıcaklığınıza göre çalışır buda cihazın gereksiz yere çalışmasayısını sıfıra indirmektedir. 

banner110

banner109