Sektör Dersaneler
Yayınlama Tarihi 22 Aralık 2011
Telefon 0532 216 92 18
Resmi Web Sitesi http://www.kucukdokunuslar.com/
KÜÇÜK DOKUNUŞLARIN BÜYÜK ETKİSİ

GSM : 0532 216 92 18

Anadolu Yakası:
Kent Plus Sitesi A1/39 Batı Ataşehir

Avrupa Yakası:
Akatlar Mah.Zeytinoğlu Cad.Demirhisar apt.No.19/6 Etiler

[email protected]




Sevgili Veliler,

Sevgili Öğrenciler,

Ben Feride Jeyan Yayın.

Sizlere rengarenk hayatımın,en canlı renklere sahip,en cıvıl cıvıl bölümü olan eğitmenlik maceramdan ve biraz da kendimden bahsetmek istiyorum.

Bursalıyım. Ilk ve orta öğretimimi Bursa’da Özel Inal Ertekin Okulunda tamamladım. Ardından Işık Üniversitesi Endüstri Mühendisliğini bitirdim. Lise yıllarına kadar vasat denilebilecek bir öğrenciydim. Çocukluk yıllarında herşeyin karşılığında bir “ödül” bekleyen, ergenlik döneminde ise en son düşündüğü şey ders olan bir çocuktum. Her ne kadar köklü ve çok iyi bir özel okulda okusamda, sıradanlık kelimesinin içinde boğulmuş bir öğrenci diyebiliriz. Taa ki lise zamanına kadar…

Lise yıllarımda benimle birebir ilgilenen ve adeta dışarıdan bir itici güç olan eğitmenlerim farkındalığımı arttırmamda büyük katkı sağladılar.Ders çalışmanın ve başarının zevkini ilk o zamamlar tattım. Zulüm değil keyfe dönüşmüştü benim için artık ders çalışmak.

Artık,ailemin isteğiyle değil de bireysel karar ve isteklerimle sosyal olmaya başlamıştım. Sosyal hayatım ve başarılarım birbirini öyle olumlu yönde tetikledi ki, bunun peşini hiç bırakmadım…Her alanda aşırıya kaçmadan başarılı olmayı, bir fikir sahibi olmayı, güzelliklerin birer tutamda olsa tadına bakmayı benimsedim bu sayede.

Piano çalmak, bale yapmak, eskrim yapmak, rotaract olmak,koçluk yapmak,özel ders vermek, ve bunların yanında üniversite ve iş hayatlarımdaki başarılarım rengarenk bir bütünün parçaları oldu benim için.Ama bunlar arasında “küçük dostlarım” diye bahsettiğim özel ders maceramdaki canlılığın , keyfin yeri hep bir başka.

Kişiliği, hayattaki duruşu yeni yeni şekillenen bir çocuğun rol modeli olabilmek, ona örnek olabilmek hele birde derslerindeki başarısının hızla yükselişini seyretmek,dersden keyif aldığını farketmek tarif edilemez bir mutluluk benim için.

Hayata bir iz bırakmalı insan.Ben kişiliğimin şekillenmesinde, rol modellerime çok şey borçluyum.Şimdi ise sıra onlardan öğrendiklerimi geleceğin yıldızları olacak öğrencilerime aktarmakta. Otuzu aşkın öğrencimin hayatında güzel izler bıraktım ve bırakmaya devam ediyorum.

Sevgilerimle,

Feride Jeyan YAYIN



Adım adım başarıya doğru...
İlk olarak veli ile telefonda yaptığımız ön görüşmenin ardından ,öğrenci adayımızla  birlikte kendilerini tanışma amaçlı ofisimde ağarlamaktayım.Görüşmemizin ardından bir saatlik tanışma dersi yapmaktayız.

Öğrencimin sınıfına,eksikliğine ve isteklilik durumuna paralel ölçüde haftada kaç kez görüşmemiz gerektiğini velim ile karar vererek çalışma günlerimizi ve saatlerimizi belirlemekteyiz.

Öğrencilerim 1.sınıf ve 10.sınıflar arasında değişmektedir.Öğrencimin eksiğine göre şekillendirdiğimiz derslerimiz genellikle matematik,fen,türkçe,ingilizce ağarlıklı olmaktadır.Öğrencimin sadece bir dersine değil,tüm derslerine destek vermekteyim.Bu şekilde daha hızlı ve daha etkili bir sonuç almaktayız. Web sitemde bulunan “başarı hikayeleri” bölümümden bazı öğrencilerimin hikayelerini incelemenizi tavsiye ederim.

Birebir yapmış olduğumuz çalışmalarımızı Batı Ataşehir’de veya Etiler’de bulunan ofisimde yapmaktayım ve Bir dersimizin süresi iki saat/120 dakikadır.

Bu iki saat içerisinde öğrencinin o anki ihtiyacına uygun şekilde çalışma yapıyor,konumuzun ağırlığına uygun olarak da 15-20 dakikalık kek ve sohbet molası veriyoruz.Ders işleyişimiz  kadar,  molalarımıza da çok önem vermekteyim.

Küçük dostlarım diye adlandırdığım öğrencilerimin motivasyon eksikliği,stres gibi problemlerini çözüme ulaştırabilmemiz için veya öğrencilerimin sosyal aktivitelerinden,yaptıkları spora,katıldıkları etkinliklere kadar birebir sohbetlerimizin rolünün büyük olduğunu düşünmekteyim.

Bir rol model olarak gördükleri,zaman geçtikçe  sevgi beslemeye başladıkları,çekindikleri ama korkmadıkları ,aile dışından bir büyüğün söyledikleri,önerileri veya kendinden verdiği örnekler bir çocuk için çok büyük önem taşımakta ve onu olumlu yönde etki etmekte.

Önem verdiğim bir diğer konuda, öğrencim ve velim ile sık sık iletişim halinde olabilmek.Bu iletişimi ne kadar yüksek tutabilirsek o kadar hızlı sonuca ulaşmaktayız.Ders günlerimiz dışında öğrencim ve velim ile yaptığımız görüşmeler sayesinde gidişattan düzenli olarak haberdar olabilmek hızımıza hız katan ayrıntılardan.

Dersimizin işleyişi,yumuşaklığı veya sertliği ,ödev çalışmalarımız öğrencimin yapısına ve okul yoğunluna uygun olarak değişmektedir.

Çalışmamız esnasında okul kaynaklarının yanında birçok farkılı yayının test kitaplarından yararlanıyor,belli periyotlarda deneme sınavları yapıyoruz.Ders konusuna göre bazen derslerimizi yazı tahtasında,bazen video izleyerek , bazen yarışmalarla,bazen bilgisayar ortamındaki  testlerle renklendiriyor,efekt müziklerimizle de çalışmamızı hep canlı tutuyoruz.

Bunların yanında kendimizi ödüllendirmeyi de unutmuyoruz.Puan tablolarımız oluyor,panomuzda puanlarımızı biriktiyor ve belli periyotlarda öğrencilerim yaşlarına göre farklı ödüller kazanıyorlar.Başarılarıyla ve gelişimleriyle doğru orantılı olan bu süprizler  motive kaynağımız oluyor.