Sektör Dernekler
Yayınlama Tarihi 19 Kasım 2015
Telefon (0216) 999 98 42
Resmi Web Sitesi http://www.istanbulkoruyucuaile.org.tr/
İSTANBUL KORUYUCU AİLE DERNEĞİ

Adres: Kadir Has Caddesi, Çınar Mah.Sakızlı Sokak. No:18/A Küçükyalı İSTANBUL

Telefon: (0216) 999 98 42(0216) 999 98 42

(Hafta İçi Mesai Saatleri içerisinde)



Biz Kimiz?

Çocukların sıcak, sevgi dolu bir ailede büyümelerinin onların en doğal yaşam hakkı olduğuna inanan biz koruyucu aileler, bir araya gelerek 13.12.2012 tarihinde İstanbul Koruyucu Aile Derneği’ni kurduk.

BM Çocuk Hakları Sözleşmesinde de yer alan, ‘Çocuğun kişiliğinin tam ve uyumlu olarak gelişebilmesi için mutluluk, sevgi ve anlayış içerisindeki bir aile ortamında yetişmesinin gerekliliğine inanıyoruz.

Yapılan araştırmaların da gösterdiği gibi sevgi dolu bir ailede büyümek çocuğun hem psikolojik hem de zihinsel gelişiminde çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu nedenle nitelikli koruyucu aileliğin  tanıtılması ve  yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yapmaktayız.

Varolan koruyucu ailelerimizin bir araya getirilmesini koordine edip bilgi ve paylaşım grupları oluşturmaktayız. Koruyucu aile yanındaki çocukların  eğitim ve sosyal alanlarda yaşadıkları ortak sorunların çözümüne yönelik üniversiteler, STK’lar, okullar ve diğer ilgili kurumlar  ile işbirliği yapmaktayız.

Çocukların topluma entegre olmasını kolaylaştırmak ve sosyal gelişimlerine yardımcı olabilmek için çeşitli aktiviteler düzenlemekteyiz.



Siz ne yapabilirsiniz?

KORUYUCU AİLELİK

Uygun koşullara sahip iseniz siz de koruyucu aile olabilirsiniz. Detaylı bilgi için http://www.koruyucuaile.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 
DERNEK ÜYELİĞİ

Koruyucu aile olmasanız da derneğimize üye olup, çocuklarımızın daha mutlu bir geleceğe yürümesi için bizim yanımızda olabilirsiniz.

GÖNÜLLÜLÜK

Proje gruplarımızda görev alabilirsiniz.

Çocuklarımız için oluşturulacak sanat ve eğitim atölyelerinde eğitmen olabilirsiniz.

Etkinliklerimizde görev alabilirsiniz.

Tanıtım ve farkındalık çalışmalarımıza destek verebilirsiniz.

SPONSORLUK

Tanıtım, eğitim, lojistik ihtiyaçlarımızla ilgili konularda sponsorumuz olabilirsiniz.

BAĞIŞ

Koruyucu aileliğin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması için gerekli tüm çalışmalar için derneğimize katkıda bulunabilirsiniz.

HESAP NO: TEB, SUADİYE

IBAN  TR73 0003 2000 0000 0012 2994 68

SOSYAL MEDYA DESTEĞİ

Facebook, Twitter hesaplarımızı takip edin, etkinliklerimizden, projelerimizden çevrenizi haberdar ederek Türkiye’de koruyucu aileliğin yaygınlaşması için iletişim destekçimiz olabilirsiniz.