Sektör SİGARA BIRAKMA MERKEZLERİ
Yayınlama Tarihi 16 Eylül 2011
Telefon 0216 337 08 20
Resmi Web Sitesi www.iqsturkey.com
IQS  SİGARA BIRAKMA Merkezleri


IQS Türkiye

Bağdat Caddesi No:47 Bağdat İş Merkezi D:6
Kızıltoprak - Kadıköy - İstanbul

Tel: 0216 337 08 20

Web: www.iqsturkey.com

E-posta: [email protected]



IQS İSTANBUL

IQS Nişantaşı

Adres : Valikonağı Cad. No. 171 Efe Apt. Kat
2 D. 10 Nişantaşı - İstanbul
Tel : 0212 343 05 52 - 343 05 53
Faks : 0212 343 05 54
E-posta : [email protected]

IQS Çapa

Adres : Millet Cad. Rudiye Apt. No.147 kat.5
Şehremini - İstanbul
Tel : 0212 586 49 88

IQS Bağdat Caddesi
Özel Medidea Polikliniği

Adres : Bağdat Caddesi No:389/11 Feza Apt.
Şaşkınbakkal - İstanbul
Tel : 0216 368 43 32 pbx

IQS Bahçelievler

Adres : Eski Londra Asfaltı
Adnan Kahveci Bulvarı
No:73/35 - Bahçelievler - İstanbul
(Yaşam Hastanesi Karşısı)
Tel : 0212 441 05 97

IQS ANKARA

Adres : Bestekar Sokak No:44/2 KAVAKLIDERE/ANKARA
Tel : 0312 444 1 401 - 0533 474 42 97

IQS BURSA

Adres: Kükürtlümah.Kükürtlü cad.No:44/2
Osmangazi/BURSA
Tel: 0224 2336001
Fax: 0224 2336011

IQS KONYA

Adres : Hastahane cad.Doktor Ziya Paşa Sok.
Numune İş Merkezi Kat:1 D:105
Selçuklu - Konya
Tel : 0332 351 49 65
Faks : 0332 351 49 66

IQS KAYSERİ

Adres : Sahabiye Mah. Ahmetpaşa Cad.
Bor Sok. No:2/14
(Adliye yanı - Beyaz Plaza)
Kocasinan - KAYSERİ
Tel : 0352 222 51 99 - 0530 608 96 94



IQS Programı


IQS Programının altında yatan amaç, beynin kendini 'nikotinsizlik' durumuna adapte etmesi sırasında yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırarak, bağımlının sigaranın fizyolojik ve psikolojik bağımlılığından çok kolay bir şekilde kurtulmasını sağlamaktır.

IQS Programı üç aşamadan oluşur:

1. Psikolojik Görüşme:
Bu görüşme sırasında terapist tarafından bağımlının fizyolojik ve psikolojik bağımlılık profili çıkarılır.

Fagerstrom Nikotin Bağımlılığı Testinin sonuçları, Quit Smoking International Ltd. şirketi tarafından geliştirilmiş olan NoSmoke® adlı bilgisayar yazılım programına kaydedilir.
Yazılım programı, şirketin intranet sistemindeki veri bankasında yer alan verilerden yararlanarak, bağımlıya uygulanacak tedavinin parametrelerini belirler.

Bağımlının sigarayı bırakma motivasyonu ölçülür.
Sigaranın vücuttaki tahribatı bağımlıya kısa ve etkili bir şekilde anlatılarak bağımlının sigarayı bırakma motivasyonu pekiştirilir. Burada amaç, bağımlının sigaraya ve diğer tütün ürünlerine karşı kesin bir tavır almasını sağlamak, sigarayı bırakma motivasyonunu artırmaktır.

2. R.I.S.E. Cihazı:

Binlerce yıldan bu yana uygulanan ve belirli hastalıkların tedavisinde işe yaradığı kanıtlanmış olan "refleksoloji" biliminin modern teknolojiye uygulanmasıyla geliştirilmiş olan patentli R.I.S.E. (Reflection Instrument Scanning Electro-pulse) cihazı, NoSmoke® yazılım programı tarafından programlanır.
POD adı verilen bir sonda yardımıyla bağımlının kulağındaki refleks noktaları elektrik pulslarıyla uyarılır. Uyarılacak refleks noktaları, noktaların ne kadar süreyle uyarılacağı, uygulanacak elektro pulsların şiddeti ve diğer parametreler bilgisayar tarafından belirlenir.

Uygulamadan yaklaşık 2 saat sonra beta-endorfinler salgılanmaktadır. Beta-endorfinler vücudumuzun doğal morfinidir. Sıkıntılı anlarımızda bizi yatıştırırlar, ağrımızı, acımızı hafifletirler, bize mutluluk verirler.
R.I.S.E. cihazıyla yapılan uygulamadan sonra endorfin salgısı 3 gün boyunca artarak, 7 gün boyunca azalarak sürer. Endorfinler, beynimizin kendini nikotinsizlik durumuna fizyolojik olarak adapte etmesi sürecinde ortaya çıkan sersemlik hali, stres, sinirlilik, tedirginlik, endişe, depresyon, uyku bozukluğu, iştah açılması, nikotin isteği gibi sıkıntıları ortadan kaldırır. Böylece nikotine fizyolojik bağımlılığımız sona erer.

3. Destek ve Takip

Fizyolojik bağımlılığın sona erdirilmesinden sonra sıra psikolojik bağımlılığın ortadan kaldırılmasına gelir.

Psikolojik bağımlılık, sigarayla ilgili öğrenilmiş hatalı davranışlar bütünüdür. Sabah ilk kahvenizi içerken, işe gitmek için arabanıza bindiğinizde veya durakta otobüs beklerken, birine telefon etmeden veya gelen telefona cevap vermeden önce, eşinizle tartıştığınızda, sinemada 10 dakika ara verildiğinde, televizyonda reklamlar çıktığında, toplantıya girmeden önce, toplantının kahve molasında, toplantıdan çıktıktan sonra, bir işe başlamadan önce, bir işin ortasında, bir işi bitirdikten sonra sigara yakmayı öğrendiniz. Kendinizi cezalandırmak, kendinizi ödüllendirmek için sigara yakmayı öğrendiniz. Canınız sıkıldığında oyalanmak için sigara yakmayı öğrendiniz. Yemeklerden sonra sigara yakmayı öğrendiniz.
İlk tedaviyi izleyen 6 aylık süre, tersine öğrenme sürecidir. Diğer bir deyişle, psikolojik bağımlılıktan kurtulma sürecidir.

Bu süreçte, yukarıda örnekleri verilen günlük hayatınızda karşılaştığınız olay, durum ve haller karşısında sigara yakmamayı öğreneceksiniz. Sigarayı bıraktıktan sonra eşinizle tartıştığınızda veya beklediğiniz bir siparişi alamadığınızda sigara yakmak yerine gerçek çözüm üzerinde düşünmeye başladığınız anda tersine öğrenme süreci tamamlanmış olacaktır. Aynı durumla bir daha karşılaştığınızda sigara aklınıza gelmeyecektir.
Bu süreçte zorluklarla karşılaştığınızda terapistinizden veya kişisel danışmanınızdan telefonla veya merkeze gelerek yardım isteyebilirsiniz.

6 aylık iyileşme süresince R.I.S.E. cihazına 4 kere daha girebilirsiniz. Bu ilave uygulamalar ücrete dahildir.

2-4 aylık sigara giderinizle IQS sigara Bırakma programına kaydolarak 660 YTL'yi kredi kartına 6 taksit olarak ödeyerek sağlığınızı kazanabilirsiniz.

Sigarayı bıraktıktan sonraki sigaraya ödeyeceğiniz PARANIZ CEBİNİZDE KALSIN!


Soru ve Cevaplar

IQS® programının diğer sigara bırakma yöntemlerinden farkı nedir?

Diğer sigara bırakma yöntemleri ya sadece nikotine fiziksel bağımlılığın ortadan kaldırılmasına yöneliktir (örneğin akupunktur, luksopunktur, hipnoz, nikotin bantları, nikotin sakızları, anti-depresan ilaç), ya da sadece nikotine psikolojik bağımlılığın ortadan kaldırılmasına yöneliktir (örneğin Allen Carr metodu, Bibson yöntemi). IQS® programı ise nikotine hem fiziksel, hem de psikolojik bağımlılığın ortadan kaldırılmasına yöneliktir.

IQS® programı kaç seanstan oluşuyor?

IQS® programı toplam 5 seanstan oluşuyor. 1. ve  2. seans zorunlu diğerleri kişinin durumuna bağlıdır.

IQS® programı ne kadar sürüyor?

IQS® programı 6 ay sürüyor.

Uygulama süresi niçin 6 ay?

Dünyada yapılan çalışmalarda, 6 ay sonundaki sigara bırakma oranının iki yıl sonra da aşağı yukarı aynı olduğu görülmüştür. Bu nedenle uygulama süresi 6 ay olarak belirlenmiştir.

R.I.S.E. cihazından kaç kere yararlanabilirim?

6 aylık süre içinde  5 kere yararlanabilirsiniz.

IQS® programıyla sigarayı bırakabilmek için sigarayı bırakmayı istemek gerekli mi?

Evet. Çünkü sigara bırakma isteği sigaraya olan psikolojik bağımlılığın ortadan kaldırılmasında önemli bir motivasyon görevi üstlenmektedir.

Sigarayı bırakmak kolay mıdır?

Evet, sigarayı bırakmak kolaydır, ama asıl zor olan içmemeyi sürdürmektir. Bu zorluk insanların nikotin canavarıyla nasıl başa çıkacaklarını bilmemelerinden kaynaklanmaktadır. Sigarayı bırakmak yüzmeyi öğrenmek gibidir. Yüzme bilmeyen biri için yüzmek zordur, hatta imkansızdır, ama tekniğini öğrenince çok kolaylaşır ve ömür boyu unutulmayan bir beceri haline dönüşür.

R.I.S.E. cihazıyla yapılan uygulamanın yan etkisi var mı?

R.I.S.E. cihazı pille çalışan bir cihazdır ve uyguladığı elektrik akımının insanlara herhangi bir zarar vermesi mümkün değildir. R.I.S.E. cihazı ‘auriculotherapy’ bilimine dayanmaktadır ve ‘auricular’ noktaların herhangi bir yöntemle (akupunktur iğneleri, ışın, elektro-stimülasyon) uyarılmasının hiçbir yan etkisinin olmadığı bilim dünyasında genel kabul görmüştür.

R.I.S.E. cihazından kimler yararlanamaz?

Kalp pili taşıyanlar, epilepsisi olanlar, hamileler ve depresyon tedavisi görenler R.I.S.E. cihazından yararlanamaz.

R.I.S.E. cihazıyla yapılan uygulamadan sonra sigara isteği ortadan kalkıyor mu?

Fiziksel istek ortadan kalkar, ama psikolojik istek bir süre daha devam edebilir. Fiziksel istekle psikolojik istek arasındaki farkı bir örnekle açıklayalım: Acıktığımız zaman vücudumuz buna fiziksel olarak tepki verir. Yani bir şeyler yemeye fiziksel olarak istek ve ihtiyaç duyarız. Öte yandan, aç olmadığımız halde canımız çikolatalı pasta çekebilir. Bu, psikolojik istektir ve birkaç dakika sonra geçer.

Nikotine fiziksel bağımlılık ne kadar sürer?

Nikotineolan fiziksel bağımlılık 15 gün içinde minimuma düşer.

Nikotine psikolojik bağımlılık ne kadar sürer?

Nikotine psikolojik bağımlılığın ne kadar süreceği kişiden kişiye değişir, ama genel olarak 3 ay süreceğini söyleyebiliriz. 3 aydan sonra sigara isteği sadece bir düşünceden ibaret olur.

İnsanlar sigarayı bırakmakta neden isteksizdirler?

Sigara içenlerin yüzde 90’ı 20 yaşından önce nikotine bağımlı hale gelmektedir. Nikotin bu kişilerin hayatta tattıkları belki de ilk gerçek hazdır. Erken yaşlarda alınan bu haz bilinçaltının en derinlerine işlenir ve yıllar içinde kişinin bütün duygu ve davranışlarını denetim altına alır. Bu nedenle içiciler nikotinin kolayca ulaşılabilen hazzından yoksun kalmakta isteksizdirler.
Laboratuar ortamında fareler üzerinde yapılan bir deneyde aşağıdaki ilginç sonuç elde edilmiştir. Farelerin beyinlerinin haz bölgesine elektrik elektrotları bağlanmış ve bir butona basıldığında haz bölgesi elektrik akımıyla uyarılarak farelerin yoğun bir haz yaşaması sağlanmıştır. Bu butonun işlevini öğrenen fareler sürekli butona basarak haz yaşamaya devam etmişler, öyle ki yemek yemeyi bile ihmal ederek açlıktan ölmüşlerdir. Nikotin de haz veren bir madde olduğu için, nikotinin hazzına alışan insanlar hastalanmak pahasına, hatta ölmek pahasına ne yazık ki sigara içmeyi sürdürmektedirler.


Madem IQS® programı bu kadar başarılı, neden herkes hâlâ sigara içiyor?

Bunun iki nedeni var. Birincisi, sigarayı bırakmayı herkes istemiyor. İkincisi, şu anda Türkiye’de yaklaşık 17 milyon kişinin sigara içtiği tahmin edilmektedir. IQS® Türkiye olarak hedef kitlemiz 1.7 milyon kişidir. Türkiye’de 40 IQS® merkezi açmayı hedefliyoruz. Bu 40 merkez tam kapasiteyle (ayda 100 kişi) çalışsa, 1.7 milyon kişiye sigarayı bıraktırmak için gerekli süre 35 yıldır. IQS® programından haberdar olanlar bir anda IQS® merkezlerine hücum etseler, son gelen kişiye en erken 10 yıl sonrası için randevu verebiliriz.

Sigara bana zarar vermeye başlayana kadar içmeyi düşünüyorum, bir mahzuru var mı?

Yapılan istatistiklere göre içiciler genelde 50’li yaşlarında sigarayı bırakmaya teşebbüs etmektedirler, ancak bu yaşa gelinceye kadar sigara vücutta yeterince tahribat yapmış olmaktadır. İşin acı yanı, bu tahribatın geri döndürülemez olmasıdır. Diğer bir deyişle, sigaranın doğrudan sebep olduğu hastalıkların (akciğer, beyin, kalp, damar hastalıkları) tedavisi pek mümkün değildir. Bu nedenle, zararın neresinden dönülse kârdır.

Annemin teyzesi 70 yaşında ölene kadar sigara içti, demek ki sigara erken yaşta ölüme sebep olmuyor?

Annenizin teyzesinin doğal ölüm yaşı belki de 80-90 yıldı, ama sigara yüzünden erken yaşta öldü. Olaya bir de bu açıdan bakmak gerekir.

70 yaşından sonra yaşasak ne olacak ki?

Amerikalı bayan Veronica Spitzer 60 yaşında emekli olduktan sonra dağcılığa başladı. 90 yaşında ölene kadar dünyanın ikinci yüksek zirvesine tırmanan en yaşlı insan unvanını kazandı.

Valla başıma ne gelecekse gelsin, bırakmaya niyetim yok.

Bunu söylemeden önce, bir kalp-damar ve göğüs hastalıkları hastanesinde iyileşmeyi umarak çile çeken insanlarla bir görüşün. Hastanenin başhekimine sorarsanız, oradan yatan insanların neredeyse tamamının sigara yüzünden orada olduklarını öğrenirsiniz.

Sigara içmeyenler de kanser oluyor.

Dünyada kanser ölümlerinde birinci sırayı akciğer kanseri almaktadır ve akciğer kanserine yakalananların yaklaşık yüzde 90’ı sigara içicisidir. Akciğer kanserinden daha kötüsü amfizemdir. Amfizemle kıyaslandığında akciğer kanseri bir lütuf bile sayılabilir. Buraya dikkat: sigara içen her 10 kişiden 9’unda amfizem başlangıcı vardır.

Yaşım olmuş 60, bu yaştan sonra sigarayı bıraksam ne olur, bırakmasam ne olur?

Uzmanlar, hangi yaşta olursanız olun, sigarayı bıraktığınız anda hastalanma riskinin yarı yarıya azaldığını söylüyorlar. Bu bile bir şeydir. Vücudun kendini toparlama gücü inanılmazdır. Hem belki de hayat sizin için 60’ından sonra başlayacak.

Şu anda işlerim çok stresli, sigarayı bırakmak için uygun zamanı beklesem daha iyi.

Sigarayı bırakmak için en uygun zaman şimdidir, yarın çok geç olabilir. Stres sadece bir duygudur. Sizde strese yol açan şey işleriniz değil, işleriniz hakkındaki düşüncelerinizdir. Sigaranın strese iyi geldiği inancı bir yanılsamadır, gerçekle hiçbir alakası yoktur. Eğer bu inanç doğru olsaydı, dünyanın en sakin insanları sigara içenler olurdu. Oysa gerçekte sigara içenler içmeyenlere oranla daha streslidir.

Sigarayı bıraktığımda kilo alır mıyım?

Günde iki paket sigara içmek metabolizmayı yaklaşık yüzde 10 hızlandırır. Bunun sebebi nikotinin merkezi sinir sistemini uyarıcı etkisidir. Sigarayı bıraktıktan sonra metabolizmanız yavaşlar ve enerji ihtiyacınız azalır. Aynı miktarda yeseniz bile bir miktar kilo alabilirsiniz.

Ama bunun bir çözümü var. Artık sigara içmediğiniz için dayanıklılığınız artacak ve ciğerleriniz daha sağlıklı olacaktır. Bu sayede daha sık, daha güçlü ve daha uzun süre egzersiz yapabilirsiniz. Her gün yirmi dakika hızlı tempoda yürüyüş yaparsanız aradaki farkı kapatabilir ve kilonuzu muhafaza edebilirsiniz.

Öte yandan, özellikle de bayanlar, kilolarını sigara içmeyi sürdürerek koruma eğilimindedirler. Oysa bu yöntem bedeli çok ağır bir yöntemdir. Sigarayı bıraktıktan sonra birkaç kilo alsanız bile bunu dert etmeyin, çünkü bu fazla kiloları daha sonra rahatlıkla verebilirsiniz.

Bize e-mail'le göndereceğiniz sorulara yanıtları bu sayfada bulabilirsiniz






istanbul,sigara bırakmamerkezleri,ataşehir,levent,kadıköy,bostancı,bakırköyADALAR,ÇEKMEKÖY,SİLİVRİARNAVUTKÖY,ESENLER,SULTANBEYLİATAŞEHİR,
ESENYURT,SULTANGAZİAVCILAR,,EYÜP,ŞİLEBAĞCILAR,FATİH,ŞİŞLİBAHÇELİEVLER,GAZİOSMANPAŞA,TUZLABAKIRKÖY,GÜNGÖREN,ÜMRANİYE,
BAŞAKŞEHİR,KADIKÖY,ÜSKÜDARBAYRAMPAŞA,KAĞITHANE,ZEYTİNBURNUBEŞİKTAŞ,KARTAL,BEYLİKDÜZÜ,KÜÇÜKÇEKMECE,BEYOĞLU,MALTEPE,
BÜYÜKÇEKMECE,PENDİK,BEYKOZ,SANCAKTEPE,ÇATALCA,SARIYER, istanbul,sigara bırakmamerkezleri,ataşehir,levent,kadıköy,bostancı,bakırköyADALAR,ÇEKMEKÖY,SİLİVRİARNAVUTKÖY,ESENLER,SULTANBEYLİATAŞEHİR,
ESENYURT,SULTANGAZİAVCILAR,,EYÜP,ŞİLEBAĞCILAR,FATİH,ŞİŞLİBAHÇELİEVLER,GAZİOSMANPAŞA,TUZLABAKIRKÖY,GÜNGÖREN,ÜMRANİYE,
BAŞAKŞEHİR,KADIKÖY,ÜSKÜDARBAYRAMPAŞA,KAĞITHANE,ZEYTİNBURNUBEŞİKTAŞ,KARTAL,BEYLİKDÜZÜ,KÜÇÜKÇEKMECE,BEYOĞLU,MALTEPE,
BÜYÜKÇEKMECE,PENDİK,BEYKOZ,SANCAKTEPE,ÇATALCA,SARIYER, istanbul,sigara bırakmamerkezleri,ataşehir,levent,kadıköy,bostancı,bakırköyADALAR,ÇEKMEKÖY,SİLİVRİARNAVUTKÖY,ESENLER,SULTANBEYLİATAŞEHİR,
ESENYURT,SULTANGAZİAVCILAR,,EYÜP,ŞİLEBAĞCILAR,FATİH,ŞİŞLİBAHÇELİEVLER,GAZİOSMANPAŞA,TUZLABAKIRKÖY,GÜNGÖREN,ÜMRANİYE,
BAŞAKŞEHİR,KADIKÖY,ÜSKÜDARBAYRAMPAŞA,KAĞITHANE,ZEYTİNBURNUBEŞİKTAŞ,KARTAL,BEYLİKDÜZÜ,KÜÇÜKÇEKMECE,BEYOĞLU,MALTEPE,
BÜYÜKÇEKMECE,PENDİK,BEYKOZ,SANCAKTEPE,ÇATALCA,SARIYER, istanbul,sigara bırakmamerkezleri,ataşehir,levent,kadıköy,bostancı,bakırköyADALAR,ÇEKMEKÖY,SİLİVRİARNAVUTKÖY,ESENLER,SULTANBEYLİATAŞEHİR,
ESENYURT,SULTANGAZİAVCILAR,,EYÜP,ŞİLEBAĞCILAR,FATİH,ŞİŞLİBAHÇELİEVLER,GAZİOSMANPAŞA,TUZLABAKIRKÖY,GÜNGÖREN,ÜMRANİYE,
BAŞAKŞEHİR,KADIKÖY,ÜSKÜDARBAYRAMPAŞA,KAĞITHANE,ZEYTİNBURNUBEŞİKTAŞ,KARTAL,BEYLİKDÜZÜ,KÜÇÜKÇEKMECE,BEYOĞLU,MALTEPE,
BÜYÜKÇEKMECE,PENDİK,BEYKOZ,SANCAKTEPE,ÇATALCA,SARIYER, istanbul,sigara bırakmamerkezleri,ataşehir,levent,kadıköy,bostancı,bakırköyADALAR,ÇEKMEKÖY,SİLİVRİARNAVUTKÖY,ESENLER,SULTANBEYLİATAŞEHİR,
ESENYURT,SULTANGAZİAVCILAR,,EYÜP,ŞİLEBAĞCILAR,FATİH,ŞİŞLİBAHÇELİEVLER,GAZİOSMANPAŞA,TUZLABAKIRKÖY,GÜNGÖREN,ÜMRANİYE,
BAŞAKŞEHİR,KADIKÖY,ÜSKÜDARBAYRAMPAŞA,KAĞITHANE,ZEYTİNBURNUBEŞİKTAŞ,KARTAL,BEYLİKDÜZÜ,KÜÇÜKÇEKMECE,BEYOĞLU,MALTEPE,
BÜYÜKÇEKMECE,PENDİK,BEYKOZ,SANCAKTEPE,ÇATALCA,SARIYER, istanbul,sigara bırakmamerkezleri,ataşehir,levent,kadıköy,bostancı,bakırköyADALAR,ÇEKMEKÖY,SİLİVRİARNAVUTKÖY,ESENLER,SULTANBEYLİATAŞEHİR,
ESENYURT,SULTANGAZİAVCILAR,,EYÜP,ŞİLEBAĞCILAR,FATİH,ŞİŞLİBAHÇELİEVLER,GAZİOSMANPAŞA,TUZLABAKIRKÖY,GÜNGÖREN,ÜMRANİYE,
BAŞAKŞEHİR,KADIKÖY,ÜSKÜDARBAYRAMPAŞA,KAĞITHANE,ZEYTİNBURNUBEŞİKTAŞ,KARTAL,BEYLİKDÜZÜ,KÜÇÜKÇEKMECE,BEYOĞLU,MALTEPE,
BÜYÜKÇEKMECE,PENDİK,BEYKOZ,SANCAKTEPE,ÇATALCA,SARIYER, istanbul,sigara bırakmamerkezleri,ataşehir,levent,kadıköy,bostancı,bakırköyADALAR,ÇEKMEKÖY,SİLİVRİARNAVUTKÖY,ESENLER,SULTANBEYLİATAŞEHİR,
ESENYURT,SULTANGAZİAVCILAR,,EYÜP,ŞİLEBAĞCILAR,FATİH,ŞİŞLİBAHÇELİEVLER,GAZİOSMANPAŞA,TUZLABAKIRKÖY,GÜNGÖREN,ÜMRANİYE,
BAŞAKŞEHİR,KADIKÖY,ÜSKÜDARBAYRAMPAŞA,KAĞITHANE,ZEYTİNBURNUBEŞİKTAŞ,KARTAL,BEYLİKDÜZÜ,KÜÇÜKÇEKMECE,BEYOĞLU,MALTEPE,
BÜYÜKÇEKMECE,PENDİK,BEYKOZ,SANCAKTEPE,ÇATALCA,SARIYER, istanbul,sigara bırakmamerkezleri,ataşehir,levent,kadıköy,bostancı,bakırköyADALAR,ÇEKMEKÖY,SİLİVRİARNAVUTKÖY,ESENLER,SULTANBEYLİATAŞEHİR,
ESENYURT,SULTANGAZİAVCILAR,,EYÜP,ŞİLEBAĞCILAR,FATİH,ŞİŞLİBAHÇELİEVLER,GAZİOSMANPAŞA,TUZLABAKIRKÖY,GÜNGÖREN,ÜMRANİYE,
BAŞAKŞEHİR,KADIKÖY,ÜSKÜDARBAYRAMPAŞA,KAĞITHANE,ZEYTİNBURNUBEŞİKTAŞ,KARTAL,BEYLİKDÜZÜ,KÜÇÜKÇEKMECE,BEYOĞLU,MALTEPE,
BÜYÜKÇEKMECE,PENDİK,BEYKOZ,SANCAKTEPE,ÇATALCA,SARIYER, istanbul,sigara bırakmamerkezleri,ataşehir,levent,kadıköy,bostancı,bakırköyADALAR,ÇEKMEKÖY,SİLİVRİARNAVUTKÖY,ESENLER,SULTANBEYLİATAŞEHİR,
ESENYURT,SULTANGAZİAVCILAR,,EYÜP,ŞİLEBAĞCILAR,FATİH,ŞİŞLİBAHÇELİEVLER,GAZİOSMANPAŞA,TUZLABAKIRKÖY,GÜNGÖREN,ÜMRANİYE,
BAŞAKŞEHİR,KADIKÖY,ÜSKÜDARBAYRAMPAŞA,KAĞITHANE,ZEYTİNBURNUBEŞİKTAŞ,KARTAL,BEYLİKDÜZÜ,KÜÇÜKÇEKMECE,BEYOĞLU,MALTEPE,
BÜYÜKÇEKMECE,PENDİK,BEYKOZ,SANCAKTEPE,ÇATALCA,SARIYER,

banner110

banner109