Sektör Çiçekçi
Yayınlama Tarihi 04 Temmuz 2010
Telefon 470 41 52
Resmi Web Sitesi http://www.ikizlercicek.com/
İKİZLER ULUSLARARASI ÇİÇEKÇİLİK
SAN. TİC. LTD. ŞTİ.


 MERKEZ / ÇAMLICA
 Alemdağ Cad. No :101/C
 Namazgah - Çamlıca / İSTANBUL
 Tel : (216) 329 88 02 (pbx) Gsm : (555) 519 17 00
 Fax: 0 216 461 26 60
 (Çamlıca Hospitalium ve Medicana Hastaneleri arasındadır.)

ŞUBE 1 / ÜMRANİYE NİKAH SARAYI
İnkilap Mah. Küçüksu Cad. No:68 Ümraniye / İSTANBUL
Tel : (216) 630 18 80 (Ümraniye Carrefour yanı)

Şube 2 / BATI ATAŞEHİR
Barbaros Mah. Halk Cad. No: 97 Batı Ataşehir / İSTANBUL
Tel : (216) 470 41 52 Gsm : (506) 477 98 99
(Palladium Alışveriş Merkezi yolu üzeri)

[email protected]      
     


Çiçekçilik sektörüne 1984 yılında adım atan İkizler Çiçek, 1987 yılında da şirketleşti. Titizlik kavramı üzerine kurulan hizmet anlayışıyla kısa sürede sektörün saygın firmalarından biri konumuna yükseldi. Dünyadaki çiçek firmalarını bir araya toplayan Interflora Çiçekçiler Derneği’ne üye olan İkizler Çiçek, Türkiye’nin tüm illerine ve dünyanın her köşesine hizmet veriyor.

Yenilikçi çizgisiyle Türk çiçekçilik sektörünün gelişimine ivme kazandırmayı hedefleyen İkizler Çiçek; yapay ve canlı köklü saksı bitkileri (İç ve dış mekan düzenleme) kesme çiçek (Sepet, çelenk, aranjman) kuru çiçek servis hizmetleri, balon süsleme, masa düzenleme (Düğün, nişan, kokteyl, toplantı) ikram, sulama arıtma sistemleri, peyzaj mimari, tatlı su ve deniz akvaryumları ses düzenleri, yapay havuz, ferforje modelleri, davetiye promosyon hizmetleriyle müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

Bugüne kadar pek çok mekanın iç ve dış mekan düzenlemesini başarıyla gerçekleştiren ve referanslarından aldığı güçle kalitesini her geçen gün yükselten İkizler, ‘kusursuz zamanlama’ ve ‘müşteri odaklı hizmet’ ilkelerinden asla taviz vermeden faaliyetlerini sürdürüyor.
     


Çiçeklerin Dili

Türk Dilinde Çiçek

Beyaz Gül: Masumluk

Kırmızı Gül: Aşk

Pembe Gül: Gönlüm sende

Sarı Gül: Sıcak sevgi

Beyaz Karanfil: Temizlik, saflık

Kırmızı Karanfil: Sevgi

Pembe Karanfil: İçtenlik

Sarı Karanfil: Hüzün

Anemon:  Gençlik



ÇİÇEK BAKIMI

Alfabetik Koleksiyon

Aechmea fasciata

Çiçeklenme: İlkbahar, sonbahar

Bakım: Gelişme döneminde 22 derece sıcaklık ve direkt güneş ışığı almayan bir ortam uygundur. Dinlenme döneminde su azaltılması ve serin bir yerde bulundurulmalıdır. Rozetlerin içine su verilebilir. Ancak 2-3 günde bir değiştirilmelidir.

Gübreleme: Gelişme döneminde haftada bir.

Üretme: Yavru bitkinin ana bitkinin boyunun yarısına ulaştıktan sonra ayrılması ile.

Saksı değiştirmesi: 2-3 yılda bir.


Anthurium scherzerianum ‘Amazone’

Çiçeklenme: Kış döneminde çok az su verilmeli, ılık bir ortamda bulundurulmalıdır. Gelişme döneminde ise yarı aydınlık, nispi nemi yüksek bir ortam ister. Yapraklara ılık ve kireçsiz su püskürtülmeli, toprak devamlı nemli tutulmalıdır. Saksı drenajı iyi olmalı, su dipte birikmemelidir.

Gübreleme: Çiçeklenme döneminde haftada bir.

Üretme: Mart, Nisan aylarında ayırma ile.

Saksı değiştirme: İlkbabaharda. 2-3 yılda bir.


Areca baueri

Bakım: Nispi nemin yüksek olduğu, yarı aydınlık bir ortam ister. Yazın kireçsiz suyla bolca sulunmalı, yapraklara su püskürtülerek nem sağlanmalıdır.

Gübreleme: Gelişme döneminde 15 günde bir.

Üretme: Tohum ve ayırma ile.

Saksı değiştirme: İlkbaharda. 2-3 yılda bir.


Calathea ornata ‘Sanderiana’

Bakım: Yazın yarı gölge, kışın ise aydınlık bir ortam ister. Nem isteği fazladır   . Nemin azalması durumunda yapraklarda kurumalar ve kenar kısımlarında kuruma ve kahverengileşmeler meydana gelir. Sıcaklık isteği yüksektir.

Gübreleme: Haziran, Eylül ayları arasında 15 günde bir

Üretme: Haziran ayında ayırma ile.

Saksı değiştirme: Her yıl ilkbaharda.

 
Codiaeum variegatum ‘Petra’

Çiçeklenme: Nadiren. Önemsizdir.

Bakım: Direkt güneş ışığı almayan aydınlık bir yer ister. Büyüme döneminde bolca sulanmalı, yapraklara su püskürtülmelidir. Kışın fazla su verilmemeli, toprak nemli tutulmalıdır.

Gübreleme: Büyüme döneminde haftada bir.

Üretme: Çelik ile.

Saksı değiştirme: Her yıl ilkbaharda.

 
Dieffenbachia amoena seguine ‘Tropic Snow’

Çiçeklenme: Nadiren. Önemsizdir.

Bakım: Nispi nemi yüksek bir ortam ister. Gelişme döneminde 20-25 derece, kışın ise en az 15-16 derecelik bir sıcaklık isteği vardır. Yazın yapraklara bolca ılık su püskürtülmelidir. Dinlenme döneminde toprak nemli tutulmalıdır.

Gübreleme: Gelişme döneminde haftada bir.

Üretme: Çelik ile.

Saksı değiştirme: Her yıl ilkbaharda.


Dracaena fragrans ‘Massangeana’

Çiçeklenme: İlkbahar.

Bakım: Hava akımı olmayan nispi nemi yüksek, aydınlık bir ortam ister. Yazın bol sulanmalı, yapraklara ılık su püskürtülmelidir. Sıcaklık isteği 16-22 derecedir.

Gübreleme: Gelişme döneminde 15 günde bir.

Üretme: Tepe çelikleri ve gövde kısmı ile.

Saksı değiştirme: İlkbaharda. 2-3 yılda bir.

 
Dracaena margianata ‘Tricolor’

Bakım: Hava akımı olmayan nispi nemi yüksek, aydınlık bir ortam ister. Yazın bol sulanmalı, yapraklara ılık su püskürtülmeledir. Sıcaklık isteği 16-22 derecedir.

Gübreleme: Gelişme döneminde 15 günde bir.

Üretme: Tepe çelikleri ve gövde kısmı ile.

Saksı değiştirme: İlkbaharda. 2-3 yılda bir.
 

Ficus benjamina ‘Exotica’

Bakım: Aydınlık, direkt güneş ışığı almayan nispi nemi yüksek bir ortam ister. Yaz dönemi boyunca bol su verilmeli, yapraklara su püskürtülmelidir. Saksı yeri değiştirilmemelidir. Kışın su isteği azdır.

Gübreleme: İlkbahar, yaz.

Üretme: Çelikle Nise, Mayıs aylarında.

Saksı değiştirme: 2-3 yılda bir ilkbaharda.


Guzmania ‘Grand Prix’

Çiçeklenme: Kışın.

Bakım: Yarı aydınlık bir ortam, yüksek hava nemi ister. Gelişme ve çiçeklenme döneminde 18-20 derece, kışın sıcaklık 15 derecenin altına düşmemelidir. Yazın yapraklara su püskürtülmelidir.

Gübreleme: 15 günde bir.

Üretme: Ana bitkinin yanından çıkan yeni sürgünün ayrılması ile.

Sakrsı değiştirme: Her yıl ilkbaharda.
 

Howea forsteriana (Kentia)

Çiçeklenme: Büyüme döneminde sıcak ve oldukça nemli bir ortam ister. Yarı gölge yerlerde bulundurulmalı, yazın yapraklarına bolca kireçsiz su püskürtülmelidir. Kışın 10-12 derece sıcaklık gerekir.

Gübreleme: Nisan, Eylül ayları arasında 15 günde bir

Üretme: Tohum ile, ancak güçtür. Sürgünlerden ayırmayla da üretilebilir.

Saksı değiştirme: 2-3 yılda bir.

 
Nephrolepis exaltata ‘Maassii’

Bakım: Yarı gölge, nem oranı yüksek bir ortam ister. Gelişme döneminde bolca sulanmalı. Kışın ise su azaltılmalıdır. Dinlenme döneminde sıcaklık 14-16 derece olmalıdır.

Gübreleme: Nisan, Ağustos aylarında 15 günde bir.

Üretme: Spor ve ayırmayladır.

Saksı değiştirme: Her yıl ilkbaharda.


Philodendron erubescens ‘Emerald Queen’

Çiçeklenme:  Sadece yaşlı bitkilerde.

Bakım: Kışın 15-18 derece, gelişme döneminde ise 18-22 derece sıcaklık isteği vardır. Doğrudan güneş ışığı almayan bir ortamda bulunmalıdır. Yapraklar ıslak süngerle silinmeli, bolca su püskürtülmelidir. Dinlenme döneminde toprak nemli tutulmalıdır.

Gübreleme: Dinlenme dönemine kadar 15 günde bir.

Üretme: Tepe ve gövde çeliği ile.

Saksı değiştirme: 2-3 yılda bir ilkbaharda.


Schefflera arboricola ‘Trinette’

Bakım: Büyüme döneminde 15-21 derece, kışın 10-13 derece sıcaklık isteği vardır. Yazın su ihtiyacı fazladır. Yapraklara ılık su püskürtülmelidir. Kışın haftada iki kez su verilmesi yeterlidir.

Gübreleme: Yazın 15 gün arayla

Üretme: Çelikle.

Saksı değiştirme: ilkbaharda.
 

Spathiphyllum wallisii

Çiçeklenme: Sonbaharda.

Bakım: Aydınlık, doğrudan güneş ışığı almayan nem oranı yüksek bir ortam uygundur. Verilecek su kireçsiz ve ılık olmalıdır. Yapraklara su püskürtülebilir. Kışın toprak nemli tutulmalı, kuruyan yaprak ve çiçekler kesilmelidir.

Gübreleme: Nisan, Eylül ayları arası 15 günde bir.

Üretme: Ana bitkinin yanından süren yavruların ayrılması ile.

Saksı değiştirme: Her yıl ilkbaharda.


Yucca aloifolio

Çiçeklenme: Yazın, yalnız yaşlı bitkilerde.

Bakım: Aydınlık, doğrudan güneş ışığı almayan bir ortamda bulunmalıdır. Yazın bolca sulanmalı, yapraklara su püskürtülmelidir. Kışın su ihtiyacı daha azdır.

Gübreleme: Nisan, Eylül ayları arası 15 günde bir.

Üretme: Sürgün veya gövde kısımları ile

Saksı değiştirme: 2-3 yılda bir ilkbaharda.






ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,ataşehir,  , çiçekçiler, ,


ATAŞEHİR, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,ADATEPE, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,ALTINTEPE, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,ALTUNİZADE, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,ADALAR, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,ATAŞEHİR, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,BOSTANCI, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ
BULGURLU, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,CADDEBOSTAN, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,ÇEKMEKÖY, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,CEVİZLİ, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,ÇAMLICA, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,ÇİFTEHAVUZLAR, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,DRAGOS, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,DUDULLU, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,ERENKÖY, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ
ESENKENT, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,ESENYALI, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,FENERBAHÇE, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,FENERYOLU, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,FINDIKLI, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,FİKİRTEPE, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,GÖZTEPE, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,GÜLSUYU, ÇİÇEKÇİLERİ,ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,GÜZELYALI, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,HASANPAŞA, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ
İÇERENKÖY, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK,SEPETİ,,ÇİÇEK,,ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,İDEALTEPE, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,KADIKÖY, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,KALAMIŞ, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,,KARAYOLLARI, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,KARTAL ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ
KAYIŞDASI  ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ    ,KAYNARCA, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,KAZASKER , ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ  KIZILTOPRAK, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,KOŞUYOLU , ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİKOZYATASI , ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ ,KURTKÖY, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,KÜÇÜKYALI , ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ
LİBADİYE , ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ      ,MERDİVENKÖY  ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ     MODA  ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,MODOKO ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ    PENDİK, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,RAHMANLAR ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ ,SAHRAYICEDİT  ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ     SELAMİÇEŞME  ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ SOSANLIK ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ
SOYAK, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİSÖSÜTLÜÇEŞME, ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ,SUADİYE  , ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİSÜREYYAPLAJI  , ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ ŞAŞKINBAKKAL , ÇİÇEKÇİLERİ, ÇİÇEKÇİ, ÇİÇEK SİPARİŞİ, ÇİÇEKCİLER, EN YAKIN ÇİÇEKCİ, ÇİÇEK SEPETİ, ÇİÇEK, ÇİÇEKCİLER,ÇİÇEK SİPARİŞİ

banner110

banner109