Sektör Market - Gıda
Yayınlama Tarihi 27 Ocak 2019
Telefon +905532414067
Resmi Web Sitesi https://www.helallokmaci.com/index.html
İsminden de anlayacağınız gibi hayır lokması bir işin hayırla sonuçlanması veya hayırla sonuçlanan bir şeyin hürmeti üzerine yapılan bir tatlı çeşididir. Günümüzde her hangi bir sokak arasında ya da bir cadde ortasında lokma dağıtımını görmeniz mümkündür. Bir kimsenin isteği üzerine profesyonel bir firmanın hazırlığıyla istenen bir alanda ücretsiz şekilde dağıtılan lokma, insanların tatmasını ve hayır duası etmesi amaçlanarak dağıtılır. Türklerin çok eskiye dayanan lokma kültüründe lokmayı yemek de dağıtmakta oldukça hayırlı ve sevap olduğu bilinir. Dolayısıyla bir yerde dağıtılan bir lokma görüldüğünde bilinir ki, bir hayır için dağıtılıyor ve hemen herkes dağıtılan bu lokmadan tadarak sahibine hayırlara vesile olması temennisinde bulunur. Kişilerin yakın çevresine hitap edecek şekilde sünnet düğünlerinden mevlitlere kadar pek çok alanda yapılan ve konuklara dağıtılan hayır lokması, aynı zamanda sadece sokaktan geçen insanlar içinde ustası tarafından dökülüp servisi yapılabilir.

Bugün çoğu evde ev hanımlarının kendi ailesi ve komşuları için yaptığı lokma, şimdilerde bir sektör haline dönüştüğü için uzman firmalar tarafından kişilerin talebi doğrultusunda bir ekip eşliğinde dökülmekte ve dağıtımı yapılmaktadır. Mesela anne ya da babanızın ölüm yıldönümünde camide düzenleyeceğiniz bir mevlitte, cami çıkışında insanlara hayır lokması dağıtılabilir ve merhumun ardından dua alınması sağlanabilir. Bununla birlikte bir hastalığa şifa isteniyorsa kişi hayır için tanıdığı tanımadığı tüm insanların yemesi için lokma döktürebilir ve Allah’tan bu vesile ile şifa bulmayı arzu edebilir. Bunun gibi sayılabilir çeşitli nedenlerle hayır lokması dağıtılabilir ve dağıtan kişi maneviyat olarak büyük rahatlığa erişir. Lokma şimdilerde el değmeyecek şekilde makinelerde yapılır ve dağıtılacak alana uygun personel sayısı ile dağıtımı üstlenilir. Lokma konusunda uzman bir kuruluşla anlaştığınızda 200-300 adetten 2000-3000 adete kadar lokma dökülebilir ve sorunsuzca dağıtımı yapılır, detaylı bilgi için bu sayfayı ziyaret edin.

Dolayısıyla sizlerde hayır lokması dağıtmak ve lokmanın dağıtılırken insanların sıraya girerek sizin adınıza dağıtılan lokmayı tatmalarını bekleme anına şahit olmak isterseniz, o halde duanızın kabulü için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Lokma dağıtmak sadece bir işin olmasına sebep değil, kültürel bir geleneği sürdürmek ve insanlara bu eşsiz lezzeti tattırarak yalnız hayır duası almak içinde dağıttırılabilir. Hafifliğiyle bilinen ve bir defada en az 6-7 adet yenebilen lokma tatlısı, istenirse serbestiz olarak da yapılmaktadır. Ayrıca mevlitlerde ve yemekli sünnet düğünleri gibi alanlarda istek üzerine kavurmalı pilav, lokma ve içecek ikramı da yapılmaktadır. Bu nedenle hayır lokması dağıtımında adet, menü ve şekil gibi detayları belirterek sipariş geçebilir, dilediğiniz an dilediğiniz mekanda ya da açık alanda lokma dağıtımınız gerçekleştirilebilir. Yuvarlak veya ortası delik olmak üzere standart ebatta yapılan lokma dökümü, talebinizle ebadında küçültme-büyütme yapılabilir. Her türlü hayır işleriniz için iletişim bilgilerimiz üzerinden irtibat kurabilir ve Talebinizin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

banner110

banner109