Sektör Baklava Tatlı Pasta
Yayınlama Tarihi 19 Temmuz 2010
Telefon 0 216 629 07 35
Resmi Web Sitesi http://www.atasehirweb.com/firma-rehberi/gulluoglu-baklavaci-nese-gulluoglu-6728.html
GÜLLÜOĞLU BAKLAVACI ( Neşe Güllüoğlu )

Şubeleri, Adres ve Telefonları



Neşe Güllüoğlu : Merkez : İletişim Bilgileri
Adres     :     Demiryolları Alt Geçit No:9-10 Bostancı KADIKÖY/İSTANBUL
Telefon     : 0 216 629 07 35
Fax     :     0 216 455 69 40
E-Mail     :     [email protected]



ŞUBELERİMİZ
Neşe Güllüoğlu : ATAŞEHİR ŞUBESİ
Adres     :     Ataşehir Bulvarı 36 Ada Revaklı Çarşısı Ata 2/4 Blok No:17 Ataşehir/İSTANBUL
Telefon     :     0 216 455 90 80
E-Mail     :     [email protected]


Neşe Güllüoğlu : BOSTANCI ŞUBESİ
Adres     :     Bostancı Tren İstasyonu Alt Geçidi No: 9 - 10 Kadıköy / İSTANBUL
Telefon     :     0 216 464 12 62
E-Mail     :     [email protected]


Neşe Güllüoğlu : DUDULLU ŞUBESİ
Adres     :     Yukarı Dudullu İç Erenköy Yolu No:52
Ümraniye / İSTANBUL
Telefon     :     0 216 364 64 92
E-Mail     :     [email protected]


Neşe Güllüoğlu : ZEYTİNBURNU ŞUBESİ
Adres     :     Prof Dr. Muammer Aksoy Cad. No:31
Zeytinburnu / İSTANBUL
Telefon     :     0 212 416 57 57
E-Mail     :     [email protected]


Neşe Güllüoğlu : KAVACIK ŞUBE
Adres     :     Kavacık mah. Orhan veli kanık cad No:112 Beykoz /İSTANBUL
Telefon     :     0 216 537 84 20
E-Mail     :     [email protected]


Neşe Güllüoğlu : BEYKOZ ŞUBE
Telefon     :     0 216 537 84 20
E-Mail     :     [email protected]

Neşe Güllüoğlu : ŞEKERPINAR ŞUBE
Adres     :     ŞEKERPINAR MAH.ANADOLU.CAD.NO: 12
ÇAYIROVA / KOCAELİ
Telefon     :     0 262 658 29 33
E-Mail     :     [email protected]



NEŞE GÜLLÜ KİMDİR
Neşe Güllü Gaziantep doğumludur. Güllüoğlu'nun duayeni rahmetli Hacı Halit Güllü'nün tek kızıdır. Güllüoğlu ailesinin ilk ve tek kadın üyesi olan Neşe Güllü, 1871'den beri babadan oğula geçen geleneği değiştirmiş ve bu defa bayrak babadan kıza geçmiştir.

Usta bir babanın kızı olmaktan gurur duyan Neşe Güllü; baba mirası olan mesleğin cesaretle üstesinden gelmenin, Güllüoğlu'nun ilk ve tek bayan temsilcisi olmanın gururunu ve onurunu yaşamaktadır.

Girişimci ve öncü bir kadın profili çizen Neşe Güllü, kadınların her alanda söz sahibi olmalarını, kadın girişimcilerin çoğalarak  ülke gelişimine faydalı olmalarının önemine dikkat çekiyor.

Neşe Güllü  aynı zamanda ressam, estetisyen ve oyuncudur. (Müjdat Gezen tiyatro bölümü mezunu)

Birçok sergi açmıştır ve resim çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

Neşe Güllü 2007 - 2008 yıllarında Showmax'ta "Nergis'in Günlüğü" Programı Yemek Köşesi'nde ve Show TV'de "Yeniden Başlasın" Programı Yemek Köşesi'nde tariflerini izleyicilerle paylaştı. Birbirinden özel yemek ve tatlı tarifleri, güler yüzü ve hoş sohbeti ile evlere konuk oldu. Programları büyük ilgiyle izlenen ve olumlu geri dönüşler alan Neşe Güllü, 2010 yılında ise TV 8 de yayınlanan "Günde 8" adlı programda juri üyeliği yapmıştır. Kitap hazırlığı ile birlikte önümüzdeki dönemlerde yeni projelere imza atmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir.


GÜLLÜOĞLU TARİHÇE
Gaziantep'in köklü ailelerinden olan Güllüoğlu ailesi 1871'den beri beş kuşaktır baklavacılık mesleğini sürdürmektedir. Ailede ilk kez Güllü kadın ile başlayan gelenek son kez yine bir kadın olan Neşe Güllü ile devam etmektedir. 18.yy da Güllü kadın ve eşi Çelebi hicaza gitmişler, altı ay sonra dönerken Çelebi hastalanmış, paraları bitince de Şam' da konaklamışlar ve Güllü kadın Şam tatlıcısının yanında çalışmaya başlamış. Baklava yapmasını öğrenip gerekli parayı kazanınca eşiyle birlikte Gaziantep'e dönmüşler ancak Çelebi bir süre sonra vefat etmiş. Güllü kadın bu sefer evde yaptığı baklavaları oğullarına sattırarak geçimlerini sağlamaya başlamış.

Güllü çelebinin vefatından sonra oğlu Hacı Mahmut Güllü baklavacılık mesleğini sürdürmeye devam etmiş ve oğulları Hacı Sait Güllü, Hacı Mustafa Güllü, Ali Güllü ve Hacı Mahmut Güllü de baklavacı olarak yetişince Güllü ailesinde baklavacılık bir gelenek halini almıştır. Üçüncü kuşak tekrar Şam'a gidip baklavayı yerinde inceleyip değişiklikler yapmışlar ve böylece bugünkü leziz Güllüoğlu baklavası ortaya çıkmıştır. Güllüoğlu 1871 'den beri önderliğini; özenli, temiz ve kaliteli malzeme ile yılların getirdiği tecrübe ve ustalığa borçludur.  Antep'in fıstığı, Urfa'nın yağı, Harran ovasının buğdayı ile hazırlanmış nefis Güllüoğlu baklavası artık bir markadır ve tüm dünyada bilinmektedir.

Baklavacı Güllüoğlu Neşe Güllü bu eski geleneği İstanbul'daki dört şubesinde başarıyla sürdürmektedir.


KURUMSAL
1871'den bugüne geleneksel Türk tatlılarını halkımızın damak zevkine uygun olarak büyük bir titizlikle sunan Güllüoğlu, bugün beşinci kuşak tarafından temsil edilmektedir.

Baklavacı Güllüoğlu ailesinde, ilk ve tek bayan baklavacı olan Neşe Güllü; tüm gayreti, becerisi ve elinin hamuruyla meslekte bir ilke imza atmıştır.

Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı  Neşe Güllü mesleğe babası H.Halit Güllü(1923-2003) ile başlamış, babası vefat edince yoluna tek başına devam etmiştir.
Ailede babadan oğula geçen geleneği değiştiren ilk ve son kadın olan Neşe Güllü yaptığı girişimle başta
kadınlar olmak üzere tüm Türkiye'ye örnek olmuştur. Bu asırlık markayı temsil etmekten onur duyan yönetim
kurulu başkanı Neşe Güllü baba mirası olan mesleğinde ressamlık yönünü de kullanarak baklava hamurundan
yaptığı ve sergilediği gravür eserleri bulunmaktadır.

Güllüoğlu Baklavaları Neşe Güllü; İstanbul'da bulunan tüm şubelerinde beş kuşaktır süregelen geleneği, kaliteden taviz vermeden, titizlik ,ustalık ve anlayışla devam ettirmektedir.



BAKLAVA TARİHİ

Halk arasında çok sevilen baklavanın ünü Osmanlı Sarayı'na kadar uzanmış; bayram, düğün ve özel kutlama sofralarında mutlaka yer almıştır.

Baklava yapımı o kadar ciddiye alınmış ki, 17. yüzyıl sonlarında Saray'da baklava alayı oluşturulmuştur.

Saray'da baklavanın önemi, konaklardaki gibi sadece zenginlik ve ince zevk alameti sayılmasından değil, aynı zamanda devlet törelerine girmiş olmasındandı.

17. yüzyılın sonlarında veya 18. yüzyılın başlarında ortaya çıkmış olan baklava alayı geleneği, bunun en belirgin örneğidir.

Ramazan ayının ortasında, padişahın askere iltifatı olarak, Saray'dan Yeniçeri Ocağı'na baklava giderdi.

Her on askere bir sini baklava hazırlanır ve Saray mutfağı önünde dizilirdi. Silahtar Ağa, bir numaralı yeniçeri olan padişah adına ilk siniyi teslim aldıktan sonra, diğer sinilerin her birini ikişer asker nizami olarak yüklenirdi. Her bölüğün amirleri önde, baklava sinilerini taşıyanlar arkada, açılan kapılardan dışarı çıkarak kışlalara doğru yürüyüşe geçerlerdi.

banner110

banner109