Sektör Masör - Masözler
Yayınlama Tarihi 03 Kasım 2011
Telefon 0216 541 43 26
Resmi Web Sitesi http://www.gercekmasor.com/?gclid=CKLrruvCmqwCFWEumAodRSEcPg
GERÇEK MASÖR, TARIK ÖZTÜRK

SERTİFİKALI

TEL. : 0216 541 43 26
GSM : 0542 517 00 07

[email protected]



EVİNİZDE MASAJ!! (İstanbul için)

Evde yapılacak masaj her zaman için daha rahatlatıcı, daha keyif verici olacaktır. Bunun nedeni ise; Evinizde duyacağınız huzur, masajdan sonra günün yorgunluğu, belki haftanın yorgunluğu üzerinizden kalkacak, evde  ve dışarıda yapacağınız işler için, kendinizi hazır hissedeceksiniz.
Uzun lafın kısası insanın kendi evi gibisi yok.

Gerçek Masör

Gerçek masörü tarif etme ihtiyacını hissetmemdeki amaç;Masörün (veya masöz ün), masajın Türkiye deki konumu ve geleceği ile ilgilidir.Maalesef masörün ve masajın ülkemizdeki durumu ve böyle giderse geleceği pek de iç açıcı değildir. Masör'ün (masöz),masajın adını kötüye kullanan kişiler olduğundan bizim gibi işini profesyonelce,iş ahlakına uygun bir şekilde sürdüren arkadaşların hem mesleğine saygısızlık oluyor,hem de masajın farklı algılanmasına neden oluyor.İşte o yüzden sitenin adı 'Gerçek Masör'. Masaj insan sağlığında çok önemli bir rol oynar,(Tabi ki doğru ellerde) benim gibi işini ciddiye alan arkadaşlar bunun önemini iyi bilirler.İşte onun içindir ki masaj yaptıracağınız kişinin sertifikalı olmasına, bu işin eğitimini alıp almadığına dikkat etmeniz gerekir. Ülkemizde masajın geleceğiyle ilgili bir kaç şey söylemek gerekirse;Bizler gibi masörlerin çoğalmasıyla,insanlarımız işinin ehli kişilerden masaj alacaklar,hem masajın insan vücudu için ne kadar önemli olduğunu görecek,hem de masaj yapan bizler ile masaj adı altında başka işler yapan kişilerin arasındaki farkı anlayacaklardır.

» GENEL MASAJ

•  Genel (klasik) masaj : Cilt,cilt altı, bağ ve kas dokusunda hiperemi, yüzeyel etkisinin yanında genel dolaşımı arttırarak hem vücut yüzeyinde hemde akciğerlerde difüzyon etkisini arttırır. Dolaşımı sağlar, Kas atrofisini önler,spazm ve krampları çözer. Kas fibrilleri yönünde uygulanırsa hem kas güçlendirici ve geliştirici hem de fibrozitleri çözücü etkisi görülür.Burada yazdığım doğrultuda genel masajın bir çok iyi yanı bulunmaktadır.( Tabiiki doğru Ellerde )

•  Spor masajı : Sporcunun fizyolojik ve fizik gelişmesinde etken olan bir masajdır. Genel masajda kullanılan manipulasyonların hemen hemen hepsi uygulanır,kasları uyarıcı etkisi olan bir masaj çeşididir. Spor masajı müsabaka öncesi, müsabaka sırasında ve müsabaka sonrası olmak üzere 3 bölümden oluşur. Kişinin spor yaparken en çok çalıştırdığı kasların üzerinde çalışılır.

•  Lenfa drenaj masajı :Vücudumuzun ak kanı olarak bilinen lenf sistemidir, kan damarlarının taşıyamadığı ağırlıkdaki ( yağ ve protein gibi ) molekülleri taşıyan bir damar sistemidir.lenfa drenaj masajının uygulanması halinde vücut da saklanmış olan atp enerjisi açığa çıkar,kanserli hastalarda lenf düğümcükleri alınmış hastaların lenf ödemi oluşmuş (şişmiş) kol,bacak veya vücudun diğer yanlarında uygulanan masaj şeklidir.Hem yapan hem de yaptıran kişi tarafından sabır isteyen bir masaj türüdür.Fakat gerek sağlıklı vücut da gerekse hasta bedende çok rahatlatıcı etkisi gözlenmektedir.

•  Selülit masajı:Bayanların vücutlarının belirli yerlerinde dolaşım, lenfa dolaşımı, hormonal bozukluklar ile vücut metabolizması dengesinin bozulmasına bağlı olarak, deri konjektivasında su birikmesi ile,su birikmesine parelel olarak yağ birikintilerinin meydana gelmesi halidir. Selülit masajı da lenfa masajının lokal yapılanıdır. Yani aynı yöntem uygulanır.


» SELÜLİT
SELÜLİT : Genelde bayanların vücutlarının belirli yerlerinde dolaşım, lenfa dolaşımı, hormonal bozukluklar ile vücut metabolizması dengesinin bozulmasına bağlı olarak, deri konjektivasında su birikmesi ile, su birikmesine paralel olarak yağ birikintilerinin meydana gelmesi halidir.
Aslında selülit'te iltihap yoktur. Buradaki hücrelerin yağ prodüksiyonunu muhafaza etmesi, bu yağlarında yıllar geçtikçe sertleşerek vücudun estetik görünüşünü, cildin tabii gerginliğini bozması halidir.
Selülit'in Oluşma Sebeplerinden Bazıları:
Çalışma ve yaşama rejimlerindeki hareketsizliklerde,
Beslenme bozukluklarında,
Kontipasyon a bağlı durumlarda,
Batın gazlarına bağlı durumlarda,
Diabet ve gizli diabetlerde,
Sinirsel hastalıklarda,
Toksik durumlarda ve enfeksiyonlarda,
Kılcal damar bozukluklarında,
Venöz bozukluklarında,
Lenfa dolaşım bozukluklarında,
Varislilerde,
Dolaşım bozukluk ve dolaşım yetmezliklerinde,
Kalp yetmezliklerinde,
İsteğe bağlı aboruslarda,
Doğum kontrol haplarının kullanılması veya doğum kontrol haplarının ani kesilmesi hallerinde,
Hamilelik sonrasında, doğuma bağlı durumlarda,
Over hastalıklarında ve regle bozukluklarında,
Endokriner sebeplerle,

Aileye bağlı genetik bozukluklar sebebi ile soya çekim gibi çok değişik sebeplerden dolayı selülit oluşmaktadır.
Selülitler Yumuşak Selülit ve Sert Selülit olmak üzere ikiye ayrılır.

YUMUŞAK SELÜLİT : Çok doğum yapan ve doğum öncesinde ve sonrasında jimnastik yapmayan, hamilelik esnasında çok kilo alan hanımlarda, çoğu zaman dengesiz beslenme sebebi ile kilo alan ve bu kilolarını çabuk vermek için yine sağlıksız diyet yapıp kısa sürede zayıflayan ve bunu hayatında kısa periodlarla tekrar eden hanımlarda, menopoz yaşı 40 – 45 olan Türk ve sıcak iklim hanımlarında çok görülmektedir.Bu tip selülit hanımlar sırt üstü yattıklarında her iki yana yayılır. Yan pozisyonda yattıklarında yatılan tarafa doğru toplanır. Ayağa kalktığında ise aşağı doğru sarkar. Derinin g örünüşü ise pörsümüştür. Bu durumda yumuşak ve yerleşik bir selülit'in tedavisi çok zordur, hatta ilerlemiş durumlarda imkansızdır.

SERT SELÜLİTLER : Dış deri biraz derince olarak iki veya üç parmak arasına alındığında portakal kabuğu gibi veya çok kesimli kristal küre sathı gibi pürtüklü ve parlak bir görünüm arz eder. Portakal kabuğuna benzeyen bu ciltte tabii ciltten farklı kuru bir görünüm mevcuttur.Çok zamanlı hamilelik esnasında ve sonrasında jimnastik yapmamış, hamilelik esnasında hamilelik korsesi kullanmamış, ayrıca loğusalık süresince de loğusalık korsesi taşımamış, karın kaslarını kuvvetlendirecek çalışmalar yapmamış hanımlar abdominal (karın) bölgelerinde çatlaklar görülür. Bu çatlaklar; aynı zamanda uyluk ön yüzeyinde de görülebilir. Buradaki görüntü portakal kabuğu gibi olmayıp su yolu gibi parlaklıklar halindedir. Sert selülitlerde yumuşak selülitlerden farklı olarak cilt sıkı veya çok sıkıdır. Tabii cilt elastikiyetini kayıp etmiştir. Genelde sert selülitlerde hiçbir pozisyonda selülitli deri bölgesi sarkmaz veya bir bölgede toplanmaz. Selülitli 40 veya yukarı yaşlardaki hanımlarda diz ve bacak ağrılarından şikayetçidirler. Bu ağrıları romatizma ağrıları olarak kabul etmişlerdir.

SELÜLİT'İN TEDAVİSİ
Selülit'in giderilebilmesi için önceden oluş sebebinin iyi bilinmesi gerekir. Kişinin klasik bütün sorgulaması yapılır. Ölçümler yapılır. Laboratuar tetkikleri yapılır. Gerekirse röntgen tetkikleri yapılır. Antropometrik ölçümler yapılmalı, özellikler deri altı yağ kalınlığının Skinfold aleti ile ölçümleri yapılmalıdır. Genel ve normal ölçümlerle farklar tespit edilmelidir. Kserografi metodu ile yağ kalınlığının tesbiti yapılır. Vitalografik ölçümler yapılmalı alınan neticeler normal ölçümlerle mukayese edilmelidir. Bundan sonra selülit tedavisinin konservatif mi? Yoksa cerrahi mi? Olmasına karar verilir.
NOT : Bu tedavinin uzman bir doktor tarafından yapılması gerekmektedir. Burada yazılan sadece bilgi amaçlidir. Daha sonra doktor gözetiminde kisinin masaji için bize basvurmasi yeterli olacaktir


MASAJIN KISA TARİHÇESİ
Masajın ne zaman başladığını söylemek zordur. Dünyada insanlığın doğması ile masajın Başladığını söylemek en doğrusu olabilir. Çünkü ilk insanda acıyan veya ağrıyan ve yorgun bir organın yoğrulması gibi doğal bir reksiyon, bununda neticesi azalan ağrı ve acı, geçen yorgunluk. Mutlaka ilk insanın konuşmayı dahi öğrenmeden öğrendiği yaptığı işlerden biri olsa gerek. İnsanın acıyan yerini en ilkel alışkanlıkla dili ile yaladığı veya eli ile ovduğu, ağrıyan bir midenin ağrı noktasına eli ile tazyik kullandığı ve ağrının azaldığını gözlemleriz.
Eski Yunan mitolojisinde tanrı Aesculapius'un kızı Hygeis ve tanrı Apollonun dinlendirici masajları görülmektedir. Dünyada sabır ve gözlem işinin en iyi temsilcileri olan Çinliler Chen-chin ilminin ilk doğuşundan 5000 yıl kadar önce çin de masajı bildikleri ve kendilerine göre akupressur noktalarına bastırarak ağrı ve hastalıklarını geçirdikleri tahmin ediliyor. Çünkü akupunktur'un babası akupressur'dür. M.Ö. 3000 yıllarında başlayan masaj oradan ebedi mücadele partneri orta Asya Türklerine geçmiş olması tarihi olaylardandır. M.Ö. 200 yıllarında İmparator NARA devrinde Kinmeinne'nin onuruna yazılmış olan Nei Ching (Sarı İmparator'un Dahiliye Tıp kanunları) isimli kitapta bilimsel olarak tasnif'i bulunan masajdan bahsedildiği bilinmektedir.
Bu İlmin yayılış kapılarından birisi de JAPONYA olarak bilinmektedir. Doğal olarak JAPON masajı (SHIATSU) masajı olarak bilinmektedir.
Milattan 6000 sene öncesinin Hindistanın da yaşayan SİND medeniyetinde masaj uygulaması, hastalıklarla gıdaların ilişkileri, hastalıklarda salgınlar hakkında bilgiler günümüze kadar varmaktadır.
İSA'dan 3000 yıl kadar önce mısır mabet tababetini gösteren duvar resimlerinde masaj'a ait resimler görülmektedir.
M.Ö. 2500-3000 yıllarında eski İRAN medeniyetlerinde de şarktan Hint, Batıdan Sümer ve Mısırlıların etkisi altında masajı bildikleri ve uyguladıklarını öğreniyoruz.
Orta Anadolu da yaşayan İskitliler de büyük filozof ve hekim Anaharsis Masaj dan bahsediyor. Hatta Hekim HİPPOCRAT'IN İSKİTYADA hekimlik öğrendiği de bilinmektedir.
Eski EGE MİNOS medeniyetinde yaşayan "Hekimlerin Babası" sayılan HİPPOCRAT hekim İ.Ö. ( 460-380 ) de APHORİZMALAR'INDA masaj dan bahsetmektedir.
Sonuç olarak masaj insanın varoluşundan günümüze kadar birçok medeniyet geçirip, bugünkü halini almıştı



    

banner110

banner109