Sektör İnşaat Ustası Çini Ustası Sıvacı
Yayınlama Tarihi 31 Ağustos 2010
Telefon numarası : 0535 475 43 86 Adres : Ataşehir Fayans Kalebodur döşeme işiataşehirweb rehberi

Duvar Fayansı, Banyo Fayansı, Seramik Döşeme, Kalebodur Döşemesi, Duvara seramik uygulaması, taş seramik örme işi yapıyoruz.

Fayans Evinizin parlayan yüzüdür. 18 Yıllık Tecrübemizle Fayans işinizi emin ellere teslim ediniz.

Resul Coşkun :

0535 475 43 86 

Fayansları döşerken duvar fayansının döşenmesi bittikten sonra yer fayanslarını döşemenizde fayda vardır. Çünkü yer fayansının çizgilerini duvardaki fayansların çizgisine göre hizalama şansınız vardır. Eğer ilk önce yer fayansını döşerseniz, duvar fayansının çizgilerini yerdekilere göre ayarlamakta biraz zorlanabilirsiniz ve görüntü bozukluğu yaşanabilir.

Alt Zeminin Hazırlanması
 
Eski binalarda yerde ve duvarlar da genellikler çukurlar ve çatlaklar vardır. Bu nedenle fayans döşemesine başlamadan önce spatül macununu sürmek gerekir. Spatül macununu, geniş bir fırçayla veya metal bir fırçayla çatak ve çukurluklar gidene kadar sürmelisiniz. Spatül macunu sürdükten sonra 3 saate kadar kurumasını bekleyin. Bu sırada odanın alanını ölçün, orta yerini bulun ve işaretleyin. Dik açılarda karoları düzgün döşeyebilmek için ip geçirmeniz faydalı olacaktır. Ip, yan duvarla tam paralel olmalıdır. İpi düzgün bir şekilde geçirdiyseniz, bu ipe göre fayansları döşeyebilirsiniz.
 
Karoların kesilmesi ve yapıştırılması
 
Fayansları yapıştırmak için kullanıma hazır bir yapıştırıcı kullanmanızda fayda vardır. Fakat eğer çimento ile yapıştıracaksanız fayansları, yapıştırıcıyı suyla ve çimentoyla karıştırıp, tam kıvamına geldiğinde yapıştıracağınız alan sürün. Fayanslar tezgâhın üstüne veya boru üstüne falan döşeyecekseniz karışımın içine öz yapıştırıcı (Elasti) koymayı da unutmayın. Elasti fayansların yapışmasında daha güçlü etki yaratmaktadır. Yapıştırıcı tam kıvamına geldiği zaman, malayla karışımı alt zemine sürün. Her seferinde, bir defa da çalışabileceğiniz kadar karışım hazırlayın. Yani 1 ile1,5 m2. Düz bir yüzey elde edinceye kadar dişli bir ıspatula ile karin. Ispatulanın dişlerinin de küçük olmamasına dikkat edin, bu genelde fayansın aralıklarına bağlıdır. Sonra ilk fayansı duvarın kenarına koyarak başlayın ve diğer fayansları bu ilk karonun hizasında sıralayın. Eğer kullanacağınız yapıştırıcıda herhangi bir kabuklaşma olursa, o yapıştırıcıyı bir daha kullanmazsınız. Yenisini kullanmanız gerekmektedir. Bir de herhangi bir fayansı köşeye falan yerleştirmeniz gerektiğinde kesmeniz gerekiyorsa, bir fayans kesme aleti ile ölçüsünü alıp düzgün bir şekilde kesmeniz gerekmektedir. Fayans kesme aletinin ayarlanması son derece basittir ve kolayca kesilebilir. Eğer yuvarlak şekiller kesmeniz gerekiyorsa, fayansın üzerine keseceğiniz şekli çizdikten sonra fayans kerpeteni ile milimetrelik parçalar halinde fayansı kırıp çıkarabilirsiniz.