Sektör Doktorlar
Yayınlama Tarihi 15 Haziran 2019
Telefon 05304426099
Resmi Web Sitesi https://www.alpermeteugurlu.com/iletisim/
Meme protez veya dikleştirme operasyonu, meme sarkmalarından dolayı insanların ihtiyaç duyduğu bir estetik operasyondur. Kadınlarda meme sarkması, yumuşaklık ve yaşanan deformasyonlar en çok görülen şikayetler arasındadır. Bunların oluşumuna birçok farklı sebep etken olmaktadır. Yer çekimi etkisi, yaşlanma, kilo alıp verme, bebek emzirme ve kullanılan yanlış sütyen tercihi sarkma oluşumuna neden olmaktadır.

Meme protez veya dikleştirme işlemi; silikon jel, serum fizyolojik çeperi katı durumda bulunan silikonlardan imal edilmiş protezler yardımı ile gerçekleştirilmektedir. Bunlar birçok farklı şekillerde kişilerin istedikleri göğüs boyutu ve ölçülerine ulaşmasını sağlanmaktadır. Bu işlemler genellikle küçük memeye sahip kişiler ve meme kanseri sonrasında eski görüntülerine ulaşmak isteyen kişilerin tercih ettiği operasyon türüdür.

Memeye yapılacak olan müdahale operasyonlarında, işlem ne olursa olsun, kişilere genel anestezi uygulanmaktadır. Operasyonlarda doktorların tercih etmiş olduğu yöntemlere bağlı olarak ameliyat süreleri ortalama 2 ile 4 saat arasında gerçekleşmektedir. Belirgin şekilde olan meme sarkmaları, eğer hastanın meme bezi yeterli boyutta ise meme küçültme işlemi ile dik bir konuma getirilebilir. Bu operasyonlarda meme bezleri yeterli büyüklükte değillerse eğer o zaman dış müdahale ile vücuda meme protezi dediğimiz silikondan imal edilmiş protezler eklenmektedir. Bu yapılan ekleme işleminden sonra kişi istediği görünüme kavuşmuş olur.

Meme protez ve dikleştirme operasyonu fiyatları; memede meydana gelen deformasyon, operasyonda kullanılacak olan malzemeler, operasyonu yapacak olan doktorun tecrübesi ve hatta hastanenin bulunduğu il ve ilçeye göre değişiklik göstermektedir. En doğru fiyat bilgisi, detaylı muayene sonrasında ortaya çıkacaktır.