Sektör KONUŞAN KİTAPLIK
Yayınlama Tarihi 03 Eylül 2010
E - KİTAP BİLKENT ÜBİVERSİTESİataşehirweb rehberi

E - KİTAP BİLKENT ÜBİVERSİTESİ

ELEKTRONİK KİTAPLAR

The Chicago Manual of Style
The Chicago Manual of Style, Chicago Üniversitesi Yayınevi tarafından yayınlanan Amerikan İngilizcesi biçim kılavuzudur ve yayıncılık sektöründe geniş bir şekilde kullanılan yazı biçimini düzenlemektedir.

Chisum On Patents

Early English Books Online
Early English Books Online veritabanı, 1473-1700 yılları arasındakı İngilizce kitaplara tam metin erişim sağlar. Koleksiyon İngiliz edebiyatı, tarih, felsefe, teoloji, müzik, güzel sanatlar, eğitim, matematik ve fen alanlarını kapsar.

Elsevier E-Books
Elsevier Yayınevine ait, kimya mühendisliği, bilgisayar bilimleri, mühendislik, materyal bilimi, matematik, fizik ve astronomi konularında, 1995-2007 basımlı kitaplara; moleküler biyoloji, genetik, kimya, biyokimya, finans ve psikoloji konularında 1995 - 2010 basımlı kitaplara; işletme, yönetim, turizm ve otelcilik konularında ise 2007 öncesi ile 2007-2010 basımlı kitaplara erişim sağlanmaktadır. Elsevier Yayınevi'ne ait elektronik kitaplara ScienceDirect dergileri ile aynı arayüzden erişim sağlanmaktadır: http://www.sciencedirect.com/ Belirtilen URL adresindeki konu başlıkları altında yeşil renk "book" ibareli kitaplara tam metin erişilebilmektedir. Online kütüphane kataloğunda tarama yapılarak da e-kitaplar görülebilir.

EU Bookshop

Bu web sayfası, Avrupa Birliği yayınlarının arşivi ile birlikte sipariş ve online katalog hizmetlerini içerir. Bazı yayınlara ücretsiz elektronik erişim imkanı vardır.

Lecture Notes in Computer Science
Bilgisayar bilimleri konusunda kitaplar içeren Lecture Notes in Computer Science serisine, 1997 yılından günümüze kadar erişilmektedir. Seri, Lecture Notes in Artificial Intelligence ve Lecture Notes in Bioinformatics alt serilerini de kapsamaktadır.

Morgan & Claypool E-Book
Morgan & Claypool Synthesis E-Book I-II Collections mühendislik ve bilgisayar bilimleri konulu elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.

Online Books Page 
12.000 tam metin kitap içerir.

The Royal Society of Chemistry E-Books
The Royal Society of Chemistry E-Books, kimya ve ilgili alanlarda yayınlanmış elektronik kitaplara tam metin erişim sağlar.

Springer Engineering E-Books Collection (2010)
Springer Engineering E-Books Collection mühendislik alanındaki elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.

The Stanford Encyclopedia of Philosophy
The Stanford Encyclopedia of Philosophy, klasik dönemlerden günümüze felsefe disiplini ve ilgili alanlardaki makaleleri içerir. Ayrıca, konuyla ilgili web sitelerinin linklerine erişim imkanı sağlar.

Taylor & Francis E-Books
Taylor & Francis Yayınevi'ne ait tarih, politika, felsefe ve medya konulu 156 elektronik kitaba tam metin erişim sağlamaktadır.

University of California Press Scholarship Editions (free e-books)
Çesitli konularda 400'ün üzerinde elektronik kitaplara ücretsiz erişim imkanı sağlar.

Who Are the Turks?
Türkiye'nin tarihi, kültürü, gelişimi ve edebiyatı hakkında bilgi veren elektronik bir kitaptır.

The World Bank e-Library 
World Bank'ın yayınlarından tam metin, rapor,  kitap ve diğer dokümanları içeren bir elektronik portaldır. World Bank tarafından geçmişten günümüze kadar yayınlanmış olan 1000'den fazla kaynağın indekslendiği bir veritabanıdır.

banner110

banner109