Sektör Dernekler
Yayınlama Tarihi 05 Ağustos 2010
Telefon 688 74 59
Düşler Akademisi Ataşehir’de açıldı


Engellilere yönelik kültür ve sanat eğitimleri veren Düşler Akademisi; Ataşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılan 3 katlı merkez binasına kavuştu.

Engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere kültür ve sanat alanında ücretsiz eğitimlerin verildiği alternatif bir sanat akademisi olan Düşler Akademisi; İstanbul Rotary’ler tarafından yaptırılan ve Ataşehir Belediyesi aracılığıyla devralınan Batı Ataşehir’deki üç katlı binasına kavuştu. Düşler Akademisi’nin kültür ve sanat alanında sürdürdüğü tüm atölyeleri ve Alternatif Yaşam Derneği’nin (AYDER) merkez ofisinin taşındığı Barbaros Mahallesi Fesleğen Sokak’taki binada farklı projeler yürütülecek.   

Düşler Akademisi’nin Ataşehir’deki merkez binasının açılış törenine; Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilcisi Shahid Najam, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Türkiye Vodafone Ceo’su  Serpil Timuray, AYDER Başkanı/Düşler Akademisi Proje Koordinatörü Ercan Tutal ve çeşitli dernek temsilcileri katıldı.

Açılış törenine katılan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, engellilerle ilgili yapılan projelerden bahsetti ve yapılan bu proje dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür etti.

Törende konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise; çağdaş bir toplum olabilmenin en büyük ilkesinin, vatandaşların hiçbir ayrıma uğramadan kaliteli yaşam olanaklarını kolayca ve eşitçe yaşayabilmesi olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizde yaşayan yaklaşık 9 milyon engelli vatandaşımızın sahip olduğu sorunlar, aileleri ile birlikte hesap edildiğinde toplumumuzun yaklaşık yüzde 40’ını ilgilendirmektedir. Engellilerin önüne konulan her engel; aynı zamanda ülkemiz ve dünyamız için beyin ve beden gücü kaybıdır” dedi.



Adres : Barabros Mah. Fesleğen Sok. No. 10 Batı Ataşehir - İstanbul

Tel. 0216 688 74 59 - 688 31 53

banner110

banner109